Nyheter

21 oktober, 2017

Segrar för Elit Håleryd och Gobo’s Mystery

Bergsåker kördes kvällstrav under lördagen och det blev två Umåkersegrar. Elit Håleryd (M.Bucht) tog första årssegern och Gobo's Mystery (G.Oscarsson) grejade andra raka, tillika femte årssegern.

Elit Håleryd öppnade bra för Ove A Lindqvist och kom iväg som fjärde häst, vilket sedan blev första utvändigt när fältet formerat sig. Han blev dock avlöst med varvet kvar. Lindqvist hittade fritt när de svängde in på upploppet och de segrade med en längd på 1.13,2a/2140m. Det var 30 000 kronor i förstapris till ägarna […]Läs mer »

21 oktober, 2017

Linderoths trippel och Umia-skräll

Bergsåkertränaren Per Linderoth hade en lyckad kväll på Umåker där han segrade i tre av loppen, med segern i Umia-mästaren med Scarpetta till nästan 40 gånger pengarna som grädde på moset. Hemmatränarna plockade fyra segrar, Relay Runner (N.Henriksson), Global Well Bred (S.Lennartson), Selmer I.H. (I.Hultqvist) och Vic de Luxe (M.Haapakangas).

Linderoths trippel Scarpetta (Tr. Anders Wallin) gick segrande ur striden i en på förhand öppen Umia-mästaren. Per Linderoth serverade treåringen ett perfekt lopp och efter en rafflande upploppsduell mot ledande Stepping Beauty kunde Scarpetta vinna med en nos. Tredjeplatsen till Cemonroc de Coeur efter en invändig resa. Noterbart att de fyra första placeringarna togs av […]Läs mer »

20 oktober, 2017

Inför kvällens V64 med Umia-mästaren

Ikväll är det V64-tävlingar på Umåker med Umia-mästaren. 100 000 kronor i förstapris väntar på vinnaren i den spännande finalen. Vår huvudsamarbetspartner ikväll är Umia och även Centerpartiet gästar oss ikväll. Vi kör första start 18:25. Hjärtligt välkomna! (klicka vidare för mer information)

Tipsmagasinet ”Upp eller Ner” med Kenneth Lind och Mats Bucht. Ladda hem travprogrammet >> Programtipsen >> TRAVRESTAURANGEN FÖRRÄTT Gubbröra på kavring med forellrom och rotfruktsjulienne 119 kr VARMRÄTT Gödkalventrecôte med potatiskaka med parmesan, soltorkad tomat, tryffelaioli och amaronesky, 299 kr. Smörstekt torskrygg med purjolök, betor, mandelpotatis, musselsky och räkor, 279 kr. DESSERT Vit chokladpannacotta med lakrits och […]Läs mer »

18 oktober, 2017

Hagförbättringsarbete

Måndag morgon (23/10) drar vi igång hagförbättringsarbete, vilket innebär att vi kommer att ha grävmaskin igång på vår anläggning. Vi börjar med ett dikningsarbete i anslutning till hagar tillhörande Robert Dunder och fortsätter med att riva hagar och träd vid övre hagområdet (de trähagar som tillhör Catarina Norqvists stall). Ber redan på förhand om ursäkt för eventuella olägenheter som arbetet kan tänkas orsaka.
/ Robert Karlsson, vd

HP

16 oktober, 2017

Eder Bob och Guli Castor

Idag segrade först Eder Bob (Anna Näslund) nere på Hagmyrens lunchtrav. Sedan på kvällen var det dags för Guli Castor (Mats Gällerstedt) att segerdefilera på Bodentravet.

Eder Bob öppnade bra, men fick inleda loppet som tredje häst på innerspår med Kaj Widell i sulkyn. Med dryga varvet kvar kunde Eder Bob poppa ut i andra utvändigt. 400 meter kvar attackerade Widell via tredjespår och kort före mål kopplades greppet. Han segrade med en längd på 1.15,8v/2640m och det var 22 000 […]Läs mer »

16 oktober, 2017

Keep on walking

Vd Robert Karlssons ledartext till travprogrammet för fredagen den 20:e oktobers tävlingar med bl.a. finalen av Umia-mästaren.

Salem Al Fakir var rätt på det. Framåtrörelse är avgörande. Om det sedan är walking eller running kan vara beroende av tillfälle. Vi försöker gå in med fullt engagemang i allt vi gör, vilket jag tror är en förutsättning för framgång. Det finns flera människor runt Umåker som gör detsamma. Vi gör och vi kör! […]Läs mer »

13 oktober, 2017

Finalfältet klart till UMIA-mästaren

Sävardagen kördes med flera fina race och efter de tre försöken till UMIA-mästaren väntar en spännande final om en vecka med 100 000 kronor till vinnaren. Försöken vanns av Stepping Beauty, Le Chapeau och Patricia Bishop. Vi fick se två hemmasegrar under kvällen förutom nämnde Le Chapeau (Mats Bucht) segrade även Gobo's Mystery (Gunilla Oscarsson). Av kuskarna lyckades Janne Norberg bäst genom att sätta dit en dubbelseger.

Stepping Beauty (Tr. Monica Åberg) kördes ”programenligt” till spets av Ove A Lindqvist. Hon fick press, men hade mod att gå undan till seger med en halv längd före en ursinnigt spurtande Dusktodawn Sisu. Tredjeplatsen till Cemonroc de Coeur efter en invändig resa. Till final gick även Scarpetta och Zorro Swing. Le Chapeau (Tr. Mats Bucht) […]Läs mer »

13 oktober, 2017

Inför Sävardagen med V5

Fredagen den 13:e...om du vill ha en spännande kväll, så är du välkommen till Umåker. Vi kör kvällstävlingar med Sävardagen och försöken till UMIA-mästaren! Finalen körs nästa fredag med 100 000 kronor till vinnaren. Våra samarbetspartners ikväll är Time Sävar, ICA Supermarket Sävar, Brändströms Elektriska, Lube-Tools, Kempes El, Sävar Snickeri och UMIA. Första start 18:25. Hjärtligt välkomna!

Tipsmagasinet ”Upp Eller Ner” med Kenneth Lind och John Östman. Ladda hem travprogrammet >> Programtipsen >> Restaurangmeny TRAVRESTAURANGEN Örtbakad lax med skagenröra, haricot verts och blomkålspuré, 239:- Hjortytterfilé med honungsrostade rotsaker, rosmarinsky, tryffelsmör och sparris, 299:- Dessert: Husets tryfflar, 50:- BISTRON Pubtallrik, 89 kr Ceasarsallad med räkor, 139 kr Fläskfilé med potatisgratäng, bearnaise och pepparsås, […]Läs mer »

11 oktober, 2017

Håkan möter Catarina Norqvist

Håkan hälsar på i Ström hos Catarina Norqvist som har haft några riktigt fina säsonger. Framförallt med brunskimmel-bröderna Coal Trader och From the Mine.

Tidigare avsnitt av ”Håkan möter” >> HP

10 oktober, 2017

Sommarvattnet stängs

Anläggningspersonalen informerar om att "sommarvattnet" till hagarna kommer att stängas under veckan. Hur hemskt det än låter, så kommer köldnätterna allt närmre...

HP

Boka bord hos Sara
073-209 48 50

Vädret på umåker