Nyheter

15 oktober, 2018

Håkan möter Fredrik Forsén

"Håkan möter" åkte till Dorotea för att träffa kommunens enda travamatör, Fredrik Forsén. Han har i stallet bl.a. kallblodige Mållös som nu står med två raka segrar.

Tidigare avsnitt av Håkan möter >> HP

14 oktober, 2018

Malin Viklund – Svensk Mästarinna!

Det blev SM-Guld för Malin Viklund och Mellby Entre (Markus Pihlström) när Amatör-SM avgjordes på Åby under lördagen. Stort grattis, Malin!

Mellby Entre kördes fram utvändigt ledaren från start och efter 400 meter kunde Malin Viklund överta kommandot. Halvvarvet nåddes på 1.12,6 och de kunde dämpa till 1.17,5 på varvet. De fortsatte att dra på i ledningen och blev utmanade genom slutsvängen, men Mellby Entre gick undan till seger med en längd på 1.14,4a/2140m. Bergsåkers Markus Pihlström […]Läs mer »

13 oktober, 2018

Hope Diamond och Level Change

Solänget körde sin årsfinal idag och det blev två Umåkersegrar. Först genom Hope Diamond (Åke Forsgärde) i första loppet och sedan segrade montékungen Level Change (Erica Sandström) för fjärde gången på två månader.

Hope Diamond hamnade invändigt en bit ner i fältet med Stefan Edin från deras åttonde spår i volten. Efter ca 600 meter kunde Edin poppa ut i andrapar utvändigt. Där kunde han vänta med attacken till 300 meter återstod och greppet kopplades i god tid innan mållinjen. Segermarginalen blev en längd på 1.17,9v/2140m. Förstapriset var på […]Läs mer »

13 oktober, 2018

Malin och Carro i SM

Idag är det SM-dagen på Åby. Umåker representeras av Malin Viklund i Amatör-SM bakom Mellby Entre (Markus Pihlström) och Caroline Forsner på Super Grabben (Mimmi Elfstrand) i Montéryttar-SM.

Malin kör som sagt Mellby Entre i Amatör-SM, som segrade i uttagningsloppet på Umåker den 29/9. De har i finalen spår 7 bakom bilen, samma spår som de hade i försöket. Hur är läget med kusken inför dagens SM? – Läget med mig är bra! Känns skönt att komma iväg och roligt med SM för tredje året […]Läs mer »

12 oktober, 2018

De Luxe-kväll med Sandra och Mika!

När de tre försöken till UMIA-mästaren kördes på Umåker ikväll gick två av dessa till halvsyskonen Dynamite de Luxe och Vic de Luxe, båda körda av Sandra Eriksson och tränade av Mika Haapakangas. Båda imponerade i sina respektive försök.
I det tredje försöket segrade Sulaiman O.K. med Hanna Olofsson efter ett snabbt upplopp.
Ulf Ohlsson inledde tävlingarna med att ta en dubbelseger genom fyraåriga B.W.Sessa som tog sin första seger och tvååriga Uruguay Broline som tog sin andra raka.
…men dagens prestation stod Pleasure for Cash för som tappade mycket på en startgalopp, men ändå kunde komma tillbaka och hinna fram till segern, andra raka.

De Luxe-dubbeln! Dynamite de Luxe (Sandra Eriksson/Mika Haapakangas) öppnade bra och övertog ledningen efter 400 meter. Där drog de i bra tempo hela vägen och även om de försökte ute i banan, kunde de hålla undan till segern. Andraplatsen till Axl Brown som avslutade snabbt utför upploppet och Sweet Eddie höll starkt efter ett tufft […]Läs mer »

11 oktober, 2018

Inbjudan till Hästägareföreningens höstmöte!

Onsdag den 7 november kl.18.30 Ishallen, Bullens bar & bistro. (OBS! Lokal)

18.30 Ordinarie höstmöte Sedan panelutfrågning med Mats Bucht Mats Gällerstedt Robert Dunder Stefan Johansson – Vi avslutar med mat, dryck, kaffe och V86. Anmälan till Berit 073-425 5944 eller beritbjuhr@hotmail.com O.s.a. senast 30 oktober. Hans Nordqvist gör ett V86-system. Om du vill vara med på tipset swishar du (senast den 30:e) 50:- till Hasse 0702809402. […]Läs mer »

10 oktober, 2018

Umåkerpodden med Jan R Larsson

Här kommer ännu ett avsnitt av Umåkerpodden. Robert Karlsson har träffat Jan R Larsson. De pratar om skoltiden med två superkändisar, att vara i alla skålar, kärleken till hästen, inkörningsnjutningen och inte minst hans tid i styrelsen på Umåker, där han ger sin bild.

Tidigare avsnitt av Umåkerpodden >> HP

10 oktober, 2018

Banarbete och avverkning

Idag onsdag, kommer det att utföras en del arbete på banan. Det kommer bl.a. att bli byte av lampor med hjälp av skylift.
Uppdaterad info från Norra Skogsägarna angående avverkningen efter långslingan. Skördaren är klar, men skotaren kommer preliminärt idag onsdag och kommer att hålla på i ungefär en vecka.

HP

10 oktober, 2018

Tyra I.H. och framgångar i Norge

Det lunchtravades på Bergsåker och Tyra I.H. (Ingemar Hultqvist) passade på att ta första årssegern. På norska Momarken grejade Vännfors Stjärna (Mats Gällerstedt) en finalplats i Norsk Travoaks. Dessutom rapporterar vi från Berglund/Sjöbergs starter på norska Pasvik i lördags.

Tyra I.H. startade längst ut bakom vingen och Samu Sundqvist lyckades lotsa ner henne till tredje invändigt efter start. Luckan kom 300 kvar, Tyra I.H. bet tag i grejorna och spurtade till en enkel seger med 2,5 längder på 1.14,7a/2140m. Det var 10 000 kronor i förstapris till ägarna i Stall Ratu. Ingemar Hultqvist tränar […]Läs mer »

8 oktober, 2018

Laddad Torpa Nic avgjorde lätt

Ikväll travades det på Bodentravet och Vännäsamatören Anders Hampusson segrade bakom egentränade och egenägde Torpa Nic.

Torpa Nic kom bra iväg mellan hästar från bakspår och inledde som tredje häst tillsammans med sin tränare Anders Hampusson i sulkyn. Det blev sedermera ett lopp i andrapar utvändigt där Torpa Nic såg supertaggad ut. Anders Hampusson kunde avvakta med att sätta in segerstöten till det var 300 meter kvar. På upploppet kopplades direkt […]Läs mer »

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14

2017

1) Eva I.H., H 29/7
Ingemar Hultqvist
2) Selmer I.H., S 29/10
Ingemar Hultqvist
3) Jaguar Håleryd, U 25/12
Linnea Lundgren
4) Magnifik Brodde, U 25/11
Ingemar Hultqvist
5) Vic de Luxe, U 25/12
Mika Haapakangas

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker