Nyheter

14 december, 2018

Skoglund & Perssons kallfront

Det var lite kylslaget på Umåker när vi idag körde lunchtävlingar. Tävlingarnas dominanter var duon Rikard N Skoglund och Jan-Olov Persson som tog en trippel genom att vinna de tre kallblodsloppen.
Det blev två hemmasegrar signerade Nyby Dirty Money (Jan Öberg) i Berth Johanssons Lärlingslopp och Hamilkar Boko (Robert Dunder) som avslutade tävlingarna.

Way To Go (Jonny Länsimäki) fick göra jobbet utvändigt ledaren och pressade sig främst med 600 meter kvar. De gick undan till en säker seger före Giel Wielinga som fått fritt efter ett lopp i rygg på ledaren. Även Bear Briar fick fritt efter invändig resa och avslutade positivt till bronspengen. B.W.Sessa (Rikard N Skoglund/Jan-Olov Persson) stack direkt till ledningen […]Läs mer »

14 december, 2018

Provloppen inställda

Det anmäldes bara tre hästar (ett kallblod och två varmblod) till morgondagens provlopp, så vi ställer in. Vi återkommer med nya datum och möjligheter inför 2019.

HP

12 december, 2018

Ursäkta röran vi bygger om

Vi kommer att påbörja renoveringen av duschspiltorna på gaveln vid stall 8. De kommer att renoveras "en och en", men vi vill passa på att flagga för ett visst byggstrul under renoveringstiden. Det kommer att bli bättre!

HP

11 december, 2018

Rapport från katapultstolen

Efter att det har cirkulerat en del för mig obegripliga uppgifter i allehanda medier vill jag lämna följande rapport. Detta är ingen heltäckande beskrivning, men förhoppningsvis får ni en bild.

Hur går det för oss egentligen?

Ekonomi För mig är en sund ekonomi grunden i verksamheten. Det är ingen hemlighet att det såg väldigt risigt ut för mindre än två år sedan, men nu går vi starkt löpande och har som mål att kontinuerligt minska den tunga skuldbördan. De definitiva siffrorna är förstås inte framme ännu, men överskottet 2018 kommer att […]Läs mer »

11 december, 2018

Svensk Travsport lanserar Svenska Travligan (STL)

Svenska Travligan (STL) är det nya namnet på det tävlingsupplägg som hittills legat till grund för huvuddelen av V75-tävlingarna. Det innebär att hästarna möts i försök och finaler i de fem divisionerna (Gulddivisionen, Silverdivisionen, Bronsdivisionen, Klass I och Klass II).

Varför gör Svensk Travsport denna förändring? Sportchef Petter Johansson förklarar: – ATG äger varumärket V75 och det beskriver spelet V75.  En av konsekvenserna av den nya spellagstiftningen är att Svensk Travsport från och med 2019 inte längre kan använda spelformer som till exempel V75 för att rubricera våra tävlingar och lopp. På vilket sätt påverkar […]Läs mer »

11 december, 2018

Dagens banrapport

Banan är öppen, MEN det är en skylift som jobbar på banan med att byta övervakningskamerorna. Kan vara bra att känna till. Rakbanan är körbar. Slingorna kan ha "rinningar" på vissa partier. / HP

9 december, 2018

Fyra av sju på GS75

Det var vintriga förutsättningar på Bodentravet och Umåker dominerade GS75-kupongen. Det blev fyra Umåkerhästar som segrade, plus att Ove A Lindqvist passade på att ta en kuskseger.

Tyra I.H. spetsade tillsammans med Mika Forss och de fick bestämma tempot till 1.21 på varvet. I slutsvängen fick de lite press, men gick undan till en säker seger med 1,5 längd på 1.17,8v/2140m. Stall Ratu äger, Ingemar Hultqvist tränar och har fött upp vinnaren som tjänade 35 000 kronor. Dusktodawn Sisu (Sandra Eriksson/Mats Bucht) […]Läs mer »

8 december, 2018

Magnifik insats på V75

V75 avgjordes idag på Bergsåker och Umåkers åttonde seger inom streckspelet för året togs genom Magnifik Brodde (Ingemar Hultqvist). Samu Sundqvist körde till ledningen och därifrån vann de lätt med tre längder på den något tunga banan. Dessutom blev det en mersmakande tredjeplats för Our Soleado (Robert Dunder).

Magnifik Brodde sprintade till ledningen och fick press, men Samu Sundqvist var bestämd att köra i ledningen. De öppnade 1.11 första halvvarvet på den något tunga banan. Magnifik Brodde varvade på 1.13,5 och såg trots det kaxig ut i slutsvängen. På upploppet gick han bara ifrån till en klar seger med tre längder på 1.13,7a/1640m. […]Läs mer »

7 december, 2018

Frågesport

Nu är vi igång med ett nytt upplägg på frågesport på wintertrotclassic.se. I år kör vi tre frågor och man har hela helgen på sig att svara. Välkommen in på wintertrotclassic.se!

Direktlänk till frågorna >> HP

6 december, 2018

DunderDubbel på Östersundstravet

Robert Dunder fortsätt att skörda framgångar på Östersundstravet under 2018. 14 starter har givit sju segrar (50%!) i år. Idag segrade först skrällen Mycrazydream som för första gången kördes av Ove A Lindqvist. Sedan tog fyraåriga We Vi sin andra raka seger och är alltjämt obesegrad.

Mycrazydream startade från tillägg med Ove A Lindqvist i ett långlopp. De tog en lugn start och sladdade i kön. Ove valde att köra fram till sjätte invändigt. Efter ca 7-800 meter löste det sig bra och Mycrazydream kunde gå ut i andraspår för att senare även gå på i tredjespår. Redan 150 meter kvar […]Läs mer »

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14

2017

1) Eva I.H., H 29/7
Ingemar Hultqvist
2) Selmer I.H., S 29/10
Ingemar Hultqvist
3) Jaguar Håleryd, U 25/12
Linnea Lundgren
4) Magnifik Brodde, U 25/11
Ingemar Hultqvist
5) Vic de Luxe, U 25/12
Mika Haapakangas

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

-8°