Nyheter

20 februari, 2018

Dubblar för Hanna, John och Aleksi

Det var en härligt vinterväder när vi idag körde lunchtävlingar på Umåker. Hanna Olofsson fina form håller i sig och hon tog en dubbelseger genom Ava och Micke Sisu. Sedan blev det även en dubbel för John Östman/Aleksi Kytölä när de segrade med Wasa Windy och Sauvignon Blance. Kallblodsloppet vanns av Bertil Ådin med Risådina (bilden).

Risådina fick ett lopp i andrapar utvändigt av Bertil Ådin, vilket blev tredje utvändigt varvet kvar. Där kunde han vänta med attacken till 700 meter återstod. Efter en morsk långsida övertogs kommandot i slutsvängen och det blev seger med en längd före Mjölner Karis om gick i ledningen. Tredjeplatsen till Hornnes Tore från ledarryggen. Hannas […]Läs mer »

20 februari, 2018

Umåkerpodden – Robert Dunder

Avsnitt tre av Umåkerpodden och det är Robert Dunder som gästar Robert Karlsson. Dunder berättar om hur han kom in i travet via morbror Rolf och kallblodet Brasse som han som 13-åring tränade fram till start. Det blir en del om hans dyslexi och svårigheterna i skolan, men också om hur hans ser på kundvården för hans hästägare i stallet.

Tidigare avsnitt Del 1 – Jan Norberg Del 2 – Heidi Hiltunen – HP

20 februari, 2018

Inför lunchtävlingarna

Idag kör vi lunchtrav med första start 12:20. Det är fem lopp på programmet med bl.a. en intressant V4-kupong. Vi tävlar på en vinterbana och det är skor på för samtliga hästar som gäller. I Bistron kan man välja mellan kycklinggryta eller helstekt fläskytterfilé för 99 kr.
Hjärtligt välkomna till Umåker på lunchen, vi har fri entré!

I studion gästar John Östman och Kenneth Lindh. De bjuder på en bra spik och Östman kommer med bra information på sina styrningar, framförallt två av dem tror han lite extra på. Här finns travprogrammet till tävlingarna >> Här finns programtipsen till V4 >> RESTAURANG TRAVAREN OCH BISTRON Kycklinggryta med dijon och dragon serveras med […]Läs mer »

19 februari, 2018

Upp eller Ner, 20 februari

Då är "Upp eller Ner" inför morgondagens lunchtävlingar klart. I studion gästar John Östman och Kenneth Lindh. De bjuder på en bra spik och Östman kommer med bra information på sina styrningar, framförallt två av dem tror han lite extra på.

HP

18 februari, 2018

Sleipners Avelsseminarium

Söndagen den 18 mars är det dags för Sleipners Avelsseminarium på Umåker. Fyra punkter på programmet, "Från betäckning till föl", "Genetik och forskning kring kallblodstravaren", "Kallblodstravarens exteriör" och "Uppfödarpanel". Anmäler gör man på sleipner.org/seminarium

http://www.sleipner.org/seminarium HP

18 februari, 2018

Bork Faxa fortsatt obesegrad

Det kördes breddtrav under lördagsförmiddagen på SkellefteÅtravet. Fyraåriga Bork Faxa (Stefan Johansson) årsdebuterade med att ta sin tredje raka seger och hon är fortsatt obesegrad.

Bork Faxa togs lugnt från tillägg av Stefan Johansson medan ledaren drog iväg i stor ledning. Efter varvningen började jakten på den tillsynes undflyende ledare, men redan 600 meter från mål var Bork Faxa i kapp – och kort senare förbi. Hon gick undan till en säker seger med fyra längder på 1.33,8v/2160m. Det var […]Läs mer »

16 februari, 2018

Äntligen för Nymphe!

Nymphe d'Inverne har gjort flera positiva prestationer utan att få segra, men idag på Östersund var det dags för Lyckselehästen att äntligen vara först över linjen.

Nymphe d’Inverne startade i andra ledet med Malin Viklund och de hamnade i femte invändigt. Där såg de ut att bli fast, men med 600 meter kvar lyckades de poppa ut i andraspår. I slutsvängen löste det sig fortsatt bra och de fick bra draghjälp i tredjespår. Inne på upploppet kom attacken i vida spår och […]Läs mer »

16 februari, 2018

Dags att anmäla till E3

Du som har varmblodshäst född 2016, glöm inte att anmäla din häst till E3 Travlopp AB senast den 28 februari.

http://www.e3.se/uncategorized/anmal-din-hast/ HP

12 februari, 2018

Visa hänsyn i skogen

Vi vill på förekommen anledning påminna om att visa hänsyn vid körning på skogsslingorna. Detta gäller särskilt när ekipage ska mötas.
Sedan passar vi på att tacka alla besökare som var med och gjorde "Årets Travgala" till trevlig tillställning! / RK

HP

11 februari, 2018

Vic de Luxe spurtade till V75-seger

Vic de Luxe fortsätter att övertyga. Under lördagens V75-finaler segrade han i Bronsfinalen på Solvalla. Mika Forss gav honom ett lopp i kön och på upploppet fick speeden tala!

Vic de Luxe har blivit en V75-följetong och den kryddades med en finalseger. Han spurtade hem 250 000 kronor till ägarna Arne Tjärnström, Bengt Forsgren och We Two HB (Renkonen/Alander). Tränar gör Mika Haapakangas. HP

Boka bord på,
073-209 48 50

2017

1) Eva I.H., H 29/7
Ingemar Hultqvist
2) Selmer I.H., S 29/10
Ingemar Hultqvist
3) Jaguar Håleryd, U 25/12
Linnea Lundgren
4) Magnifik Brodde, U 25/11
Ingemar Hultqvist
5) Vic de Luxe, U 25/12
Mika Haapakangas

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas

Vädret på umåker

-20°