Nyheter

22 februari, 2019

Hot’n Cold i samarbete med Boko Stables

Umåker har nu fått klart att köra ”Hot’n Cold” som är ett lopp där kallblod ska möta varmblod. Loppet kommer att köras med 75 000 kronor i förstapris fredagen den 9 augusti. Boko Stables kommer att vara loppet samarbetspartner.
- Det kommer att bli ett spektakulärt lopp som kommer att beröra, säger Håkan Persson som är nybliven sportchef på Umåker.

Boko Stables – Hot’n Cold kommer att köras med fem kallblod från 2140 meter, fem kallblod från 2160 meter och fem varmblod som kommer att starta från c:a 2540 meter. – Vi har räknat noga på det och kommer att räkna fler gånger innan vi slutgiltigt sätter propositionen, säger Håkan Persson. Loppet kommer att köras […]Läs mer »

21 februari, 2019

Härlig racing avslutade kvällen

En riktigt fin kväll för hemmatränarna som tog hela sju segrar av de tio loppen. Dessutom lägger vi till en seger för Guli Tor som är uppfödd i trakten.
Tävlingarna avslutades med fyra riktigt rafflande race, tre spårtrappor plus Februaristayern. Många med chans när de svängde in på upploppet!
Frida Andersson (bilden) tog ikväll sin första tränarseger när hennes Djärv Elden segrade med Mats Gällerstedt i sulkyn.

Booty Hunter Shark (Jonathan Carre/Mika Haapakangas) kördes fram utvändigt ledaren. Började pressa under slutrundan och gick ifrån på upploppet till en säker seger. Bra debut! Zätasekinen spetsade och släppte senare för ett lopp i ledarryggen. Kom ut i slutsvängen och avslutade till andraplatsen. Pillow Melody felade i första sväng. Kom tillbaka bra och avslutade fint […]Läs mer »

20 februari, 2019

A blir C och C blir A

Vi har flyttat om två skyltar på 8-stallarna för att få en bättre logik. Därför har vi bytt namn på 8A och 8C. Visst kan det skapa förvirring inledningsvis, men på sikt blir det mer logiskt.

HP

16 februari, 2019

Pristagare på Travgalan

Lördagen den 16 februari hölls ”Årets Travgala” i Travrestaurangen på Umåker. Detta var den 20:e upplagan och det firades med några tillbakablickar till premiärgalan. Det var fler gäster än på flera år och stämningen var som sig bör på topp.
På galan avtackades även Jan Norberg som häromveckan meddelade att han avslutar sin körsvenskarriär. Han avtackades med bl.a. en videohälsning från Robert Bergh som skänkte ett kit med personalkläder. Familjen Sedin skänkte en signerad Vancouvertröja med en hälsning till Norberg. Han fick även ta emot flera gåvor från hästägare.
Ingemar Hultqvist AB fick för Magalloways produktion i aveln ta emot utmärkelsen Diplomsto från ASVT. Hon är som bekant mor till Selmer I.H. och Eva I.H.

Årets…  Tränare / Ägare …treåring: Even’s Cool Boy – Robert Dunder / Stall Invictus HB …fyraåring: Selmer I.H. – Ingemar Hultqvist / Stall Ratu …äldre: Mr Golden Quick – Mika Haapakangas / Antti Mykkänen, m.fl. …yngre kallblod: Bork Faxa – Stefan Johansson / Jan Norberg …äldre kallblod: Guli Tor – Gustav Andersson / Stall Guli …sto: Miss Golden […]Läs mer »

15 februari, 2019

”Alla gamla idéer har vi testat”

Här kommer ledaren till torsdagens travprogram, signerad Håkan Persson.

Förra tävlingsdagen Förra tävlingsdagen fick vi se en uppvisning av Lupin Håleryd och Robert Dunder som tog tredje raka seger från debuten. Här har Thomas Lundström ett riktigt intressant fyraårigt sto i sin ägo. I veckan kom första nederlaget vid en tredjeplats på Bergsåker, men inledningen på karriären är minst sagt lovande. Lupin Håleryd utsågs […]Läs mer »

14 februari, 2019

Umåkerpodden med Malin Söderlund

Vinnarskallen Malin Söderlund är veckans gäst i Umåkerpodden. Vi får höra om limmet i Mercedesen, familjen, hästarna, fotbollen, hotellet på Norrmalmstorg, företaget och när döden kom på oväntat besök.

Tidigare avsnitt av Umåkerpodden >> HP

13 februari, 2019

Boston Flip debutsegrade

Bergsåker hade kvällstävlingar och det blev Umåkerseger direkt i det inledande treåringsloppet genom debuterande Boston Flip (Stefan Johansson). De avgjorde snyggt efter ett lopp i ledarryggen!

Boston Flip öppnade bra från start och Stefan Johansson kunde hitta ner i rygg på ledaren. Där fick de loppet till luckan öppnade sig i mitten av slutsvängen. De utmanade ledaren på upploppet för att koppla greppet 100 kvar. Treåringen segrade med en halv längd på 1.18,6v/2140m. Det var ett lopp i Svensk Travsports Unghästserie […]Läs mer »

11 februari, 2019

Stålville nosade fram mållinjen

Skellefteåtravet körde lunchtävlingar i härlig vintermiljö och tävlingarna inleddes med en Umåkerseger genom Stålville och Mats Gällerstedt. De lyckades koppla grepp kort före mål till seger med en nos.

Stålville startade från dubbla tillägg tillsammans med sin tränare Mats Gällerstedt och de kom iväg som femte ekipage, vilket sedan blev till ett lopp utvändigt om ledaren när 1500 meter återstod. Stålville började pressa ledaren på bortre lång, men inne på upploppet såg det ut som att det var svårt att få grepp på ledaren. […]Läs mer »

8 februari, 2019

Lupin Håleryd fortsätter att övertyga

Det var lunchtävlingar som ramades in av ett ymnigt snöfall på Umåker. Bodentravets Sandra Eriksson tog en kuskdubbel och Solängetamatören Johanna Persson tog karriärens första tränarseger med sin Minna C.G.
Vi fick se en uppvisning igen av obesegrade Lupin Håleryd och Robert Dunder som var helt överlägsna. Det blev ytterligare tre hemmasegrar genom Global Well Bred (Sören Lennartson), Amigo Brick (Helena Granholm) och Anaheim Kemp (Mika Haapakangas).
Vi noterar och att andelssystemet "Upp eller Ner" som Janne Norberg och Robert Dunder spekulerade fram satt klockrent! För en satsad hundring kunde glada andelsägare hämta ut nära 900 kr vardera.

New Joker (Sandra Eriksson/Åsa Näsman) kördes direkt till ledningen och fick kontrollera loppet. Sedan kunde de successivt öka tempot och gå undan till ännu en seger, tredje raka – alla på Umåker! Sahara Hotlady kördes fram utvändigt ledaren med halvvarvet kvar och hon höll bra till andraplatsen. Miss Golden Quick fick loppet i ledarryggen och […]Läs mer »

8 februari, 2019

Inför V65: Segrar har blivit vardag för travskolans Amalia

22-åriga Amalia Larsson är ansvarig för travskolan i Skellefteå.
På fritiden handlar det också om hästar och femårige Lill Alfred blev den perfekta nybörjarhästen i hetluften efter alla år som ponnykusk.
Fem segrar och en andraplats har det blivit på slutet och på fredagen är den framgångsrika duon med och tampas om ett förstapris på 50 000 kronor i V65 på Umåker.

Amalia Larsson från Skellefteå vann en hel del lopp i ponnytravet. För två år sedan växlade hon upp och skaffade sig körlicens för stor häst. Kallblodige valacken Lill Alfred blev nybörjarhästen och flytet infann sig nästan direkt. Ett att ha vimsat på i ett par starter som treåring och galopperat bort mycket pengar under sommaren […]Läs mer »

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker