Nyheter

23 april, 2019

Umåker på instagram!

Snart är vi igång, även på Instagram!
Här kommer vi att blanda och ge. Under #endagpåjobbet kommer vi att följa Håkan Persson (sportchef/kommunikatör). Det kommer även #chefensbilder där vd Robert Karlsson delar med sig av möten, händelser och något visdomsord. Vi ska även försöka komma igång med bilder från tävlingsdagar och annat som händer på och runt Umåker.
Välkommen, snart dags för start!

https://www.instagram.com/umakertrav/ HP

22 april, 2019

Välkommen på en montékväll!

Detta är en clinic där du får veta allt om travsport och monté. Vi kommer att prata om sporten, regler, utrustning, hur du kommer igång med din utbildning och hur du börjar att tävla, köp och väl av häst, och hur du tränar. Sedan kommer det visas på häst. Passa på!
Onsdag 8 maj, 18:00-19:30 i Stora ridhuset på Hippologum.

Länk till Facebookevenemag >> HP

22 april, 2019

Vägskada och provlopp

Banpersonalen rapporterar om en vägskada efter långslingan. Vid "90-graders svängen" i Skravelsjö är det en vägtrumma som rört på sig, så se upp där.
Provloppslistorna till tisdagens provlopp är klara och det var bra med anmälningar.
Dessutom kör vi igång med Smedsbo Faksens och Panne de Moteurs Unghästserier som lockade 4 resp. 7 talanger att anmälas!
Om allt går som planerat kommer vi dessutom att ha en speaker/referent på plats i tornet.

HP

21 april, 2019

Variety Show starkast igen

Påsktrav på Dannero och vi kunde räkna hem en seger till Umåker genom Variety Show (Robert Dunder) som var starkast i ett stayerlopp. Det var fuxens andra seger i ett stayerlopp inom kort tid.

Variety Show kördes till ledningen efter ett halvvarv med Robert Dunder. Där fick han bestämma tempot och började öka under slutrundan. I slutsvängen hade de övriga start att följa med och det blev seger med tre längder före Cemonroc de Coeur (Mikael H Björklund/Erika Sandström) som avslutade bra till andraplatsen. Segertiden blev 1.16,9v/3140m. Det är […]Läs mer »

18 april, 2019

Guli, Guli…på Bodentravet

Guli-hästarna från Skravelsjö är både starka och snabba. Idag blev det en dubbelseger på Bodentravet när Guli Björn (Stefan Johansson) och Guli Vinn (Mats Gällerstedt) segrade i varsitt lopp.
På bilden: Guli Vinn

Guli Björn lufsade direkt till ledningen med Stefan Johansson och de fick en lucka till övriga direkt. Han nådde halvvarvet på 1.32, ett tempo som han fortsatte att hålla till varvningen. På upploppet blev de utmanade, men Guli Björn höll hela vägen en längd tillgodo och segrade på 1.31,2v/2140m. Stefan Johansson tränar och det är […]Läs mer »

16 april, 2019

Tack!

Umåker vill passa på att tacka ALLA som varit delaktiga i vår travfest i två dagar!
Samarbetspartners, aktiva, publik, funktionärer, personal och alla andra som var med under helgen!
Våra andelssystem under lördagen bidrog med 1558:50 till Hjältarnas hus. Umåker skänker lika mycket och sätter in 3 117 kr.
Välkommen tillbaka till Umåker!

HP

16 april, 2019

”Grannyra” i tredje omgången!

Lite sent, men nu har vi fått till dragningen av vinnarna från omgång 3 av vår populära frågesport på evenemangssidan. Alla tre vinnare kommer från samma ort! Vinnarna och de rätta svaren är...

Vi fick in hela 74 svar, varav knappt 42% var korrekta…dvs 31 st. De rätta svaren och vinnarna är… Fråga 1: Bo-Göthe Svensson körde Bråns Brandy på bilden. Fråga 2: Montéhästen var Muskelmann G.T. och den tränades vid tillfället av Micael Ågren. Fråga 3: Miljonären som Jan-Erik Erikson körde var ingen mindre än King Ata. […]Läs mer »

15 april, 2019

Ställningen i ST:s Guldtäcke

Guldtäcket går i år av stapeln söndagen den 11 augusti på Dannero (extra V75). Förstapris 150 000 kr. Handikaplopp för de segerrikaste kallbloden på respektive bana.

Guldtäcket, bästa hemmahäst per den 14 april. Antal starter, segrar, 2:a platser och 3:e platser. Notera att enbart sulkylopp räknas, ej montéstarter. Umåker 1: Ask Embla 11: 3-3-3 2: Don Viking 11: 3-2-0 3: Guli Castor 8: 3-1-1 HP  

14 april, 2019

V75: Dramatik med Propulsion men Kihlström aldrig orolig

En av världens bästa kuskar.
Bakom en travare topp tre i världen.
Det gick som det gick i Guldbjörken på Umåker på lördagen – seger för Propulsion på nytt banrekord efter en tung löpning.
- Jag vet ju hur tuff han är sista biten och var aldrig orolig, sa Örjan Kihlström.

5 925 personer såg de soliga tävlingarna på Umåker på lördagen och duellen i uttagningsloppet till Olympiatravet. Daniel Redén hade inte startat sin stjärna sedan femteplatsen i Prix d’Amerique i januari och det var en ringrostig världsartist som äntrade banan i Umeå. Dramatik blev det före loppet då Propulsion ryggade för vattenbilen och trampade av sig […]Läs mer »

13 april, 2019

Hill Street i Damklubbens Stora Fyraåringspris

Det blev som förväntat, en kväll med härlig racing! Flera fina prestationer och det tävlades i loppen.
Kvällens huvudlopp, Damklubbens Stora Fyraåringspris togs hem av Stall Zets Hill Street och Daniel Redén.
Vi fick se tre kuskar som lyckades med varsin dubbelseger, Ulf Ohlsson, Robert Bergh (+tränardubbel) och Claes Sjöström.
Kvällen avslutades med en hemmaseger genom Pacino Brave (Aleksi Kytölä).
(Bilder kommer imorgon)

Daniel Redéns Sverigedebuterande jänkare Hill Street blev svaret i Damklubbens Stora Fyraåringspris. Han visade sig vara lite katapultsnabb från start som Redén hade aviserat. Sedan fick de aldrig fatt i Hill Street som dock blev rullig sista biten. Vincennes Stolopp blev ett rivigt race och ”från ingenstans” kom favoriten Miss Sober farandes i full fart mellan hästar […]Läs mer »

PÅSKSTÄNGT

Sportkontoret kommer att vara stängt mellan onsdag 17/4 - måndag 22/4.
Tisdag 23/4 öppnar vi igen.

GLAD PÅSK!
Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker