Nyheter

19 augusti, 2018

Höwings Star och Level Change

Umåkerhästarna travade både inom Toto76 i finska Torneå och på Dannero under söndagen. Det blev en seger på respektive bana. I Finland segrade Höwings Star (I.Hultqvist) och på Dannero var det dags för Level Change (E.Sandström).

Höwings Star lotsades iväg från start av Mika Forss och de tog hand om andrapar utvändigt, bakom en hårt dragande ledarduo. Där kunde de vänta med att sätta in attacken tills ett halvvarv återstod. Höwings Star tog sig snabbt fram utvändigt ledande Augustus F. med Ove A Lindqvist och de två ekipagen stred sida vid sida […]Läs mer »

18 augusti, 2018

Mr Golden Quick V75-segrade!

Mr Golden Quick (Mika Haapakangas) tog Umåkers femte V75-seger för året när han segrade som favorit i Bronsdivisionen på Gävletravet. Femåringen har nu segrat i 10 av sina 20 starter, varav tre segrar är tagna inom V75!

Mr Golden Quick fick Örjan Kihlström i sulkyn och spelades till favorit i V75-inledningen. Innerspåret kunde dock ha ställt till det. Ekipaget hamnade i tredjepar invändigt, vilket senare blev fjärde invändigt och det såg inte ut som att favoriten skulle få se dagens ljus. På bortre långsida började fältet spricka upp och luckan var ett […]Läs mer »

18 augusti, 2018

Johan Dolling Millbergs första kuskseger

Anläggningskillen Johan Dolling Millberg (bilden) fick ikväll ta sin första kuskseger när han segrade bakom sin egentränade/egenägda treåriga sto Gosens Titana med många längder på Skellefteåtravet. Det blev även Umåkersegrar för Salong (T.Jonsson) och Faks Kungen (A-M Fjällström).

Gosens Titana öppnade bra och kunde tidigt ta hand om ledningen. Johan Dolling Millberg höll ett bra tempo och fick några längder till de övriga. De passerade halvvarvet på 1.36,2 och varvade på 1.36,3. Gosens Titana pinnade ytterligare fortare under slutrundan och bjöd aldrig in till någon match, utan gick istället undan till en överlägsen […]Läs mer »

17 augusti, 2018

Ponnytravhelg

Det är ponnytrav i helgen med många övernattningar, vilket innebär att stallarna kommer att behövas för ponnyhästarna. Fr.o.m. idag fredag och under helgen blir delar av 2A och 2C fortkörningsstallar. Övriga stallar får INTE användas.
Ha alltså i åtanke att det finns betydlig färre fortkörningsboxar att tillgå denna helg än i vanliga fall.
Kom gärna och titta på ponnytravet. På söndag är det dessutom hästloppis.
Trevlig helg! / Umåker

HP

16 augusti, 2018

Todays Estelles första seger

Det travades på Bergsåker ikväll och Scarlet Knight-dottern Todays Estelle (Jan R Larsson) skrällde till hon i övertygande stil tog karriärens första seger.

Todays Estelle kom iväg bra från start med Rikard N Skoglund och hamnade inledningsvis som tredje häst på innerspår. Efter dryga halvvarvet kunde de poppa ut i andrapar utvändigt och smyga med i draget. I slutsvängen med 400 meter från linjen kom attacken i tredjespår och direkt på upploppet kopplades segergreppet. Sedan kunde det fyraåriga […]Läs mer »

16 augusti, 2018

Upp eller Ner

Veckans "Upp eller Ner" som ett nyhetsmagasin med Håkan Persson och Robert Karlsson. De går igenom aktuella nyheter runt Umåker, men även nationellt.

HP

14 augusti, 2018

Gillar du att köra vinnare?

Då har vi uppdraget för dig! Vi behöver någon som kan köra "Vinnarbilen" som skjutsar vinnande tränare/ägare/skötare från stallbacken till vinnarcirkeln på tävlingsdagarna. Är du intresserad, kontakta Robert Karlsson på 090-100 751 eller robert.karlsson@umaker.travsport.se för att veta mer eller att lämna din ansökan.

HP

14 augusti, 2018

Hallå där…

...Heidi Hiltunen som imorgon kör finalen av Dam-SM på Eskilstuna med 100 000 kronor i förstapris. Hon kör Aleksi Kytölä-tränade Gathania, men de hade oturen att dra spår 12.
- Spåret blev det sämsta möjliga men tränaren säger att hästen är bättre bakifrån, säger Heidi Hiltunen.

Hur känns det inför loppet? – Det känns roligt att få åka, men väldigt trist med spåret. Det blir oerhört roligt bara för att få vara med. Vad tror du om möjligheterna? – Som sagt, spåret blev den sämsta möjliga, men tränaren säger att hästen är bättre bakifrån. Hon är bäst när det går i […]Läs mer »

13 augusti, 2018

Umåkerpodden med Ingemar Hultqvist

Höstsäsongen med Umåkerpodden drar igång. Robert Karlsson har träffat Ingemar Hultqvist, mannen bakom Stall Ratu och amatören som firade stora framgångar under 2017. Några ämnen är vandraren, cancer, Jägersro, Hugo Åberg, Birger Bengtsson, Gavin, Gösta Nordin, Björn, taxikungen, egen travbana, sambo Ingrid, Magalloway, Prix d'Amerique, Samu Sundqvist, Selmer I.H. och 2017. 

Här hittar du tidigare avsnitt av Umåkerpodden >> HP

10 augusti, 2018

Mofaksan imponerade igen!

Kvällens mest imponerande prestation var när Mofaksan återigen tog hem Norrländska Elitstoet med 100 000 kronor i förstapris. Detta var den tredje raka segern i loppet och den femte totalt för det nu 12-åriga stoet som ser finare ut än någonsin.
Ove A Lindqvist körde och han segrade även bakom Pydin som även han imponerade.
Ulf Ohlsson tog fyra kusksegrar, varav tre tränas av Svante Båth.
Dessutom noterades Janne Norberg för en dubbelseger från ledningen med Madelene Wikstén-tränade hästar.
Det blev tre hemmasegrar genom Affair Amok (Mats Bucht), Reflexion (Magnus L Johansson) och Wasa Windy (Aleksi Kytölä).

Mofaksan – ett Norrländskt Elitsto! Mofaksan (Ove A Lindqvist/Mikael Olsson) fick inleda från 60 meters tillägg och när 1200 meter återstod gick de på i tredjespår. Kort senare fick de ut en rygg att följa, men på bortre långsidan ställde ekipaget på i fjärde spår. Ledningen övertogs i slutsvängen och seger blev fullständigt överlägsen! Granetta […]Läs mer »

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14

2017

1) Eva I.H., H 29/7
Ingemar Hultqvist
2) Selmer I.H., S 29/10
Ingemar Hultqvist
3) Jaguar Håleryd, U 25/12
Linnea Lundgren
4) Magnifik Brodde, U 25/11
Ingemar Hultqvist
5) Vic de Luxe, U 25/12
Mika Haapakangas

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

15°