26 oktober, 2018

100% till hemmalaget!

Det travades ikväll på Umåker och vi fick se något så unikt som 100% hemmasegrare. Aleksi Kytölä tog fyra tränarsegrar och "Lill-Jämten" Magnus A Djuse körde tre av dessa vinnare. Breddtrav brukar innebära att några tar sina första segrar, vilket hände ikväll när Olle Wäjersten skrällde bakom Kerv och när Kallsy tog karriärens första i 30:e starten med Patrik Wennman. Första segern i karriären blev det även för Lill Bertil i sitt tredje framträdande.
På lunchen travades det även på Bergsåker och där blev det två Umåkersegrar genom Our Soleado (R.Dunder) och Wise Wind (S.Lennartson). Dussinet fullt med Umåkersegrar på samma dag!

Lill Bertil (Stefan Johansson) spetsade, drog i klar ledning och vann mycket enkelt. Dans Mysak kördes invändigt och grejade andraplatsen före Narren som var trea efter invändig resa.

War Paint (Magnus A Djuse/Aleksi Kytölä) spetsade i ett rörigt lopp. De ledde runt om i klar ledning till en enkel seger. Linneas Skywalker fick loppet som tredjehäst på innerspår en bra bit ner, men tog sig förbi till andraplatsen. Aquila di Gazolina var andrahäst på innerspår och hängde med till tredjeplatsen.

Social Network (Magnus A Djuse/Aleksi Kytölä) kom ut i andraspår efter 600 meter och gick på i tredjespår knappa varvet kvar. På bortre långsidan var han uppe utvändigt ledaren och övertog ledningen i slutsvängen för att gå undan till överlägsen seger. Melvin Palema blev tvåa från rygg ledaren och Estelle Web avslutade bra till tredjeplatsen.

Enderbest (Heidi Hiltunen/Aleksi Kytölä) på i tredje redan efter 1300 meter kvar. På upploppet kunde hon kliva förbi och koppla greppet till säker seger. Västerbo Champagne öppnade bra och kom iväg som tredje häst. Det blev ett lopp i andrapar utvändigt och gick på 800 meter kvar. Höll bra till andraplatsen bakom stallkamraten. Merlo Avenue kördes invändigt och avslutade bra till tredjeplatsen.

Stålville (Mats Gällerstedt) hamnade i kön från dubbla tillägg. De gick på i tredjespår 1200 meter från mål och var utvändigt ledaren varvet kvar. På bortre lång övertogs ledningen och kort senare kom Guldtopp upp på utsidan. Det blev en rejäl duell mellan dessa till mållinjen, men Stålville höll undan till knapp seger före Guldtopp. Atom Vito grejade tredjeplatsen på avstånd.

Kerv (Olle Wäjersten/Åke Forsgärde) fick loppet i rygg ledaren och i slutsvängen kom också luckan. På upploppet kom attacken i tredjespår och Kerv han dit till seger kort före mål. Andraplatsen till länge ledande Arctic Class. Ikon Håleryd gjorde loppet utvändigt ledaren och höll tappert till tredjeplatsen.

Amigo Brick (Caroline Forsner/Helena Granholm) lotsades ut i andraspår som tredjehäst, vilket senare blev andra utvändigt. När de gick in i slutsvängen kom attacken i tredjespår och då bet det bra. Greppet kopplades 200 meter från mål och segern blev säker. Andraplatsen till Tip Jar som inledde som andrahäst i andraspår, men fick sedan ta positionen först utvändigt. Höll bra till andraplatsen före Zorro Swing som avslutade bra i vida spår genom slutsvängen.

Kallsy (Patrik Wennman) kom iväg som fjärde häst, men efter halvvarvet styrde Wennman fram utvändigt om ledaren. Med varvet kvar, så pressade de vidare och övertog ledningen. De blev utmanade på upploppet, men Kallsy svarade och höll undan till sin första seger i 30:e starten. Guldhagens Kevin kördes fram i andra utvändigt och väntade till 300 kvar innan attacken kom i tredjespår. Även om treåringen avslutade bra, så räckte det inte ända fram. Tredjeplatsen till Lill Stig efter att de spetsade och sedan fick släppa till vinnaren med varvet kvar.

In Photo (Anna-Lena Forsberg/Anna Eidegren Beijar) reds till ledningen in i första svängen och drog sedan undan i några längders ledning. På upploppet stumnade hon något, men kunde hålla undan till säker seger. Gobo’s Mystery fick göra jobbet som första häst i andraspår och höll bra till andraplatsen, knappt före en bra avslutande Move that Face.

Pacino Brave (Magnus A Djuse/Aleksi Kytölä) galopperade inledningsvis, men ställde sig och kom fram i andrapar utvändigt. Med 1200 meter från mål attackerade Djuse i tredjespår och med 650 meter kvar var de i ledningen. Pacino Brave drog undan till en överlägsen seger. Tabriz Frontline gick mestadels utvändigt ledaren och höll bra till andraplatsen på behörigt avstånd. Tredjepriset till Cartman efter en invändig resa.


Bergsåker,

Our Soleado startade i tredje ledet bakom bilen och hamnade i kön med Robert Dunder. Under slutrundan lotsade Dunder fram Our Soleado i fint slagläge och 300 kvar kom attacken i tredjespår. Greppet kopplades drygt 100 meter från mål och Our Soleado blev utmanad, men höll undan till seger med en hals på 1.17,3a/2140m. Det var 30 000 kronor i förstapris till ägarna i BN Dental Holding AB från Umeå och det är Robert Dunder som tränar fyraåringen.

Wise Wind lyckades försvara ledningen från innerspår med Ulf Eriksson. De nådde halvvarvet på 1.16,6 för att sedan stämpla av varvet på 1.17,1. Wise Wind höll säkert undan hela vägen till enkel seger med 3,5 längder på 1.16,9v/1640m. Här var det 30 000 kronor i förstapris till ägaren Sören Lennartson som även tränar treåringen.

Noterat:

  • Aleksi Kytölä har kopplat greppet om tränarligan. Står nu med 15 segrar, vilket är sju segrar före Hanna Olofsson och Mika Haapakangas.
  • I Championligan studsade Magnus A Djuse upp på en femteplats. Det har blivit åtta segrar hos oss hittills i år. Ulf Ohlsson sitter fortfarande rätt säker i ledningen med 20 segrar. Janne Norberg jagar med 14 segrar.
  • Heidi Hiltunen och Magnus A Djuse ryckte ifrån i Damklubbens Lärlingsserie, men Heidi sitter i förarsätet just nu.
  • Från Bergsåker noteras att Ove A Lindqvist segrade med Voulez Vous (Ulrika Rehn) och att det blev en tredjeplats till U.Boat (John Östman/Mats Bucht).


HP

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker