2 januari, 2019

2019

Robert Karlssons ledare till programmet den 6 januari.
"Nytt år. Nya givar. Nya insatser."
Vi ska också meddela att det inte skickas ut några travprogram per post till vare sig aktiva eller hästägare denna tävlingsdag. De hinner helt enkelt inte fram innan tävlingarna. Programmet finns att ladda ner från hemsidan under "Program" i menyn till vänster.

En mycket trevlig V75-dag avslutade 2018. Jag har fått in många positiva reaktioner kring den goda stämningen som rådde, men inser också att vi har en del arrangörsmässiga detaljer att skruva på. Att Mika Haapakangas slog till med stallets sjunde (!) V75-seger för året var på något sätt symptomatiskt. Special Major, rattad av jättetalangen Magnus ”Lilljämten” Djuse, spurtade ner Robert Dunders heltappre Our Soleado precis innan ritsen. Herrar Haapakangas och Dunder är tillsammans med Ratugänget (Ingemar Hultqvist/Samu Sundqvist) våra tre nationella sportsliga lok. Har sagt det förr, värdet av att det finns människor som visar att det går kan inte överskattas. Umåker har länge haft övervikt mot kuskframgångar, men vår ledartrio visar att vi även kan träna häst i våra trakter. Och fler kommer att vilja utmana 2019, det är min fasta övertygelse.

Att kusktakterna också finns visade inte minst Ove A Lindqvist, som rundade av ett upp-och-ner-år med en snygg V75-dubbel (Sweet Eddie och New Joker). Ove är en skicklig yrkesman som varit vår odiskutable kusketta i flera år. Årets största seger var ändå att han klarade sin vedervärdiga smäll i Bollnäs utan fler men än det blev.

Vi kliver in i det nya året med bra fart. Vi gjorde ett ekonomiskt mycket starkt 2018, men måste fortsätta att arbeta enträget för att förbättra balansräkningen. Vi kommer att trumma vidare med de utåtriktade aktiviteterna, och siktar även på en del nyheter. Håkan Persson tar över det sportsliga ansvaret och den 7 januari kliver Janne Bergström in som marknadskraft. Jag både hoppas och tror att dessa herrars inträden kommer att märkas.

Jag kommer att verka för fortsatt hög aktivitet och fokus på resultat. Förhoppningsvis kan vi minimera detaljsuboptimerande i alla dess former. Skickar även med en förhoppning om att alla tar eget ansvar i så hög grad som möjligt.

Praktiska totokonsekvenser

Det nya regelverket kring spel får fullt utslag idag. Våra gamla tototerminaler har skrotats och vi har tilldelats fem moderna terminaler. Vi placerar två i restaurangen, två i entréhallen och en i totohallen. När det blir STL med tillhörande V75-spel i april kommer vi att få hit ett större tillfälligt terminalgäng, men mer om det senare.

Vid varje enskilt spel måste legitimering ske, vilket förstås innebär att varje transaktion kommer att ta lite längre tid. Ta höjd för det i ert speltänk. Den som redan är kund hos ATG får alla sina spel vinstbevakade, vilket förstås är positivt. Den som vid speltillfället inte har ett ATG-konto tilldelas automatiskt ett sådant vid sin första insats. Då ska även telefonnummer anges. Därefter skickas information brevledes hem till den nya kunden.

Vi har förståelse för att nyheterna kan komma att upplevas lite ”meckiga” till en början, men förhoppningsvis vänjer vi oss snabbt. En konkret konsekvens är att V3 inte längre kommer att kunna spelas lopp för lopp, utan det är systemspel som gäller.

Söndagstrav med GS75-spel

Två starka tävlingsdagar i januari, med finfina förtjänstmöjligheter för alla aktiva. Vi inleder idag med söndagstrav och en läcker meny på travrestaurangen (ni läser mer om

detta på annan plats i programmet). Boka gärna bord. Tisdag 22 januari har vi hela sex race med 50 000 kronor i förstapris. Travgalan den 16 februari hoppas jag också blir välbesökt.

ATG har from denna vecka även klivit in i sportspels- och kasinovärlden. Totalt sett tror jag att det kommer att innebära en styrka för travsporten, men att arbeta för att bibehålla och helst öka omsättningen på storpottspelen är ändå det allra viktigaste. Det är där ATG:s unikitet ligger…

Känn dig varmt välkommen. Nu åker vi!

/Robert Karlsson,vd

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

24°