15 februari, 2019

”Alla gamla idéer har vi testat”

Här kommer ledaren till torsdagens travprogram, signerad Håkan Persson.

Förra tävlingsdagen
Förra tävlingsdagen fick vi se en uppvisning av Lupin Håleryd och Robert Dunder som tog tredje raka seger från debuten. Här har Thomas Lundström ett riktigt intressant fyraårigt sto i sin ägo. I veckan kom första nederlaget vid en tredjeplats på Bergsåker, men inledningen på karriären är minst sagt lovande. Lupin Håleryd utsågs även till ”Månadens Häst” av Umåkers Hästägareförening.

Boston Flip debutsegrade
Samma kväll fick vi årets första treåringsvinnare tränad på Umåker. Stefan Johansson har varit positiv under lång tid med familjeuppfödde och familjeägde Boston Flip. Stefan serverade honom en snygg resa och de avgjorde enkelt när luckan kom. Intressant fortsättning följer.

Sport 2019
Nu har jag fått överta rollen som sportchef och det är såklart ingen lätt match att ta över efter Peter Fahlén. Jag har försök kreera fram en del idéer som jag vill testa. Senaste tiden har jag presenterat idéerna för föreningarna på Umåker och nästan uteslutande har bemötandet varit positivt.

Umåker Cup
En idé som dock möttes med ”visst motstånd” från en aktiv på vårt möte med tränarna var Umåker Cup. Personen sågade idén. Vi får väl se hur det går, men eftersom vi redan provat alla gamla idéer ska jag ge lite nya idéer chansen. Jag kan på förhand lova att några kommer att gå i diket, men då lämnar vi dessa där och kör vidare på vägen de som fungerar.

Två försök 3 maj
Planen med Umåker Cup är att köra två försök, fredag den 3 maj när vi har lunchtrav. Det kommer att vara samma begränsningar på startprissumma i båda försöken och troligen hamnar det i en klass där det finns många hästar. I försök 1 startar A-tränade hästar körda av A-tränare. I det andra försöket startar amatör/lärlingstränade hästar körda av amatörer/lärlingar.

Final 11 maj
Vi kör finalen lite drygt en vecka senare, lördagen den 11 maj när vi kör kvällstrav. I finalen startar de som kvalificerat sig från försök 2 (amatörer/lärlingar) från 2140m och de som kvalificerat sig från försök 1 (proffsen) från 2160m. Här kommer vi att locka med 75 000 kronor i förstapris. Jag tror personligen stenhårt på idén och är övertygad om att finalen kommer att bli en rafflande uppgörelse. Den 11 maj får se om jag har rätt.

Give and take
Jag kommer att släppa mina tankar om nyheter lite successivt. Det man ska ha i åtanke är att när det sker förändringar är att, vissa förändringar kommer att gynna mig – andra inte. Tänk ”give and take”.

Upp eller Ner
Inför förra tävlingsdagen gästades ”Upp eller Ner” av Janne Norberg och Robert Dunder. Jag komponerade ett andelssystem, utifrån deras tankar och idéer. Systemet satt klockrent och utdelningen sköt iväg när Amigo Brick spurtade till skrällseger för Heidi Hiltunen. En satsad hundring gav tillbaka nära 900 kronor till andelsköparna. Nytt program kommer ut på onsdagskvällen och då får Krister Söderholm kliva in vid sidan av Janne Norberg. Andelsspelet går att köpa i samtliga totokassor på banan.

Travgala och avtackning
I skrivande stund pågår de sista förberedelserna inför Travgalan, samtidigt som programmet till dessa tävlingar produceras parallellt. Många bollar i luften, men känslan är att travgalan har potential att bli något alldeles extra. En härlig tradition som nu körs för 20:e gången. När programmet landat i din brevlåda vet vi hur det gick och vilka som vann. Dessutom ska vi tacka av Janne Norberg efter en fantastisk karriär inom travet.

Kvällens tävlingar
Vi har tagit bra tillvara på starttillfällena denna tävlingsdag och det är roligt att se många hästar i listorna. Det är inte helt för spelarna när kupongen avslutas med tre 15-hästarsfält, men spelare brukar gilla utmaningar. Vi kör med fri entré och fri parkering. Välkommen till Umåker!

Håkan Persson
sportchef/kommunikatör

Här finns travprogrammet för nerladdning >>

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

24°