4 juli, 2018

Comewithaflash i försök och final

Ratugänget tog hem både försöket och finalen med Comewithaflash (John Östman/Ingemar Hultqvist). Östman vann ytterligare ett lopp och har därmed ledningen i kuskchampionatet inför sista tävlingsdagen på fredag. Mats Gällerstedt segrade överlägset bakom egentränade Guli Castor och har nu tre kusksegrar. Janne Norberg satte en dubbel och även han har tre kusksegrar hittills.

Comewithaflash fick i försöket ett lopp som tredje häst i andraspår. John Östman valde att gå med i rygg genom slutsvängen för att sedan ge full anfallsorder på upploppet. Comewithaflash spurtade vasst och hann fram på linjen till seger med huvud på 1.14,6v/1640m. Det var 10 000 kronor i förstapris och en biljett till finalen. Äger gör Stall Ingemar & Bertil. Ingemar Hultqvist tränar och har fött upp vinnaren.
Tredjeplatsen till Gathania (Tino Lindström/Aleksi Kytölä).

Comewithaflash startade från tillägg i finalen och hamnade i fjärdepar utvändigt. John Östman avancerade i tredjespår varvet kvar. När de svängde in på upploppet kopplades greppet tidigt och stoet kunde gå undan till en säker seger med tre längder på 1.14,7v/2160m. Här var förstapriset 25 000 kronor.
Andraplatsen till Social Network (Micael Melander/Aleksi Kytölä) före stallkamraten Lemmy (Ove A Lindqvist/Aleksi Kytölä).

Guli Castor hamnade nere i kön från sitt tillägg tillsammans med sin tränare Mats Gällerstedt. De påbörjade ett avancemang i tredjespår med ca 1200 meter kvar. På ”bortre lång” var de framme utvändigt ledaren och duon hade fått en stor lucka ner till övriga. I slutsvängen kopplade Guli Castor greppet och gick undan till en överlägsen seger med åtta längder på 1.28,4v/2160m. Det är Stall Lapp Brun KB i Tavelsjö som äger och Fredrik Andersson & HB Anderssons Hästar har fött upp vinnaren som tjänade 10 000 kronor.

Noterat:

  • John Östman tog som sagt en dubbelseger med Comewithaflash, men han segrade även bakom Zaplac (Peter Sundström) och grejade därmed en kusktrippel. I detta lopp var Nimbus Southwind (Karl Gunnar Vestman) trea.
  • Janne Norberg blev dubbelsegrare efter att han satte dit Falcon W.F. (Madelene Wikstén) och Spang Celin (Agneta K Näslund).
  • Ove A Lindqvist fick med sig en kuskseger i Sverker Karlssons lopp bakom Järvsötekno (Morgan Lindberg). Här var Lill Stig (Stefan Johansson) trea.
  • I första försöket till Lyckselepokalen tog Lemmy (Ove A Lindqvist/Aleksi Kytölä) en andraplats.
  • I Stoloppet blev det en andraplats för Västerbo Champagne (Heidi Hiltunen/Aleksi Kytölä) och en tredjeplats för Syster Sol (Krister Söderholm/Catarina Norqvist).
  • Vi noterade även en tredjeplats för Coal Trader (Micael Melander/Catarina Norqvist).
  • Inför årsfinalen på fredag har John Östman kopplat ett litet grepp om kuskchampionatet med fyra segrar. Bakom jagar Mats Gällerstedt och Janne Norberg med tre segrar vardera.


HP

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker