12 oktober, 2018

De Luxe-kväll med Sandra och Mika!

När de tre försöken till UMIA-mästaren kördes på Umåker ikväll gick två av dessa till halvsyskonen Dynamite de Luxe och Vic de Luxe, båda körda av Sandra Eriksson och tränade av Mika Haapakangas. Båda imponerade i sina respektive försök.
I det tredje försöket segrade Sulaiman O.K. med Hanna Olofsson efter ett snabbt upplopp.
Ulf Ohlsson inledde tävlingarna med att ta en dubbelseger genom fyraåriga B.W.Sessa som tog sin första seger och tvååriga Uruguay Broline som tog sin andra raka.
…men dagens prestation stod Pleasure for Cash för som tappade mycket på en startgalopp, men ändå kunde komma tillbaka och hinna fram till segern, andra raka.

De Luxe-dubbeln!

Dynamite de Luxe (Sandra Eriksson/Mika Haapakangas) öppnade bra och övertog ledningen efter 400 meter. Där drog de i bra tempo hela vägen och även om de försökte ute i banan, kunde de hålla undan till segern. Andraplatsen till Axl Brown som avslutade snabbt utför upploppet och Sweet Eddie höll starkt efter ett tufft slutvarv. Vidare till final även Juliane Star och Mr Charming.

Vic de Luxe (Sandra Eriksson/Mika Haapakangas) kördes fram utvändigt om ledande Magnifik Brodde. Med varvet kvar börjades massagen på ledaren och på upploppet lämnades motståndet för en säker seger efter en imponerande prestation. Andraplatsen till Wasa Warrior före Wasa Thunder. Med till final gick även Eder Bob och O.P.’s Flirt.

Sulaiman spurtade till seger

Sulaiman O.K. (Hanna Olofsson/Gunnel Fredriksson) hamnade i andrapar utvändigt och såg ut att hamna i maskin när det fylldes på i tredjespår på baksidan. Luckan uppenbarade sig i början av upploppet och efter en rykande finish blev segern klar. Jazza Håleryd reparerade en startgalopp och avslutade vasst till andraplatsen. Xpecttheunexpected fick göra jobbet i dödens och höll starkt till tredjeplatsen. Pastor Dee och Dusktodawn Sisu gick också vidare till final.

Ulf Ohlssons dubbel

B.W.Sessa (Ulf Ohlsson/Jan-Olov Persson) fick ett lopp i rygg på ledande Pyckolina. 800 meter från gick hon ut i andraspår och på upploppet kopplades greppet till seger före Pyckolina. Tredjeplatsen till Skorpion.

Uruguay Broline (Ulf Ohlsson/Svante Båth) spetsade i tvååringsloppet och ledde odramatiskt runt om. Bakom var det desto jämnare om placeringarna, men Power Swirl avslutade bra till andraplatsen före Devil in the Sky som höll starkt från rygg ledaren.

Andra raka för Pleasure for Cash

Pleasure for Cash (Robert Dunder) spelades till storfavorit, men slog på en hejdlös startgalopp och tappade mycket mark. Dunder körde ikapp fältet och gav honom en invändig resa, men på baksidan kom de fram i andraspår mellan hästar. Det tog dock stopp och på upploppet vreds Pleasure for Cash ut i vida spår för att hinna fram till seger ändå. U.Bergs Tracy gick bra i spåren till andraplatsen före Scarlet Lin som också reparerade en galopp.

Forspärla från ledningen

Forspärla (Jan Norberg/Jan Gustavsson) spetsade fick köras i ledningen. På upploppet kom Karlängs Lill snabbt mitt i banan och såg ut att komma med segerfart, men Forspärla kunde hålla undan med en hals. Karlängs Lill blev tvåa före Minelli som avslutade bra.

Stark insats av Uncertain When

Uncertain When (Heidi Hiltunen/Pernilla Nordlund) hamnade i kön och med 1100 meter kvar gick de på i tredjespåret och drog tåget. De var framme utvändigt ledaren när de gick in i slutsvängen och där tuggade han vidare för att koppla greppet 150 meter kvar. Albiorix avslutade bra från kön till en andraplats före Mellby Fake.

Farao Am efter lite dramatik

Farao Am (Ove A Lindqvist/Jan Hällgren) spetsade och drog i ledningen, men blev omsprungen av Wise Wind sista biten. Wise Wind diskvalificerades dock för trängning i en incident som hände i sista sväng. Segern till Farao Am före Melody Road som avslutade bra från kön. Tredjepriset till Facebook Am efter en invändig resa.


Finalfältet i UMIA-mästaren

Förstapris 100 000 kronor


2140m
1) Dynamite de Luxe (Mika Haapakangas)
2) Sweet Eddie (Thomas Claesson)
3) All Brown (Roger Nilsson)
4) Juliane Star (Annsofie Amsköld)
5) Mr Charming (Henrik Svensson)


2160m
6) Pastor Dee (Jan Hagman)
7) Sulaiman O.K. (Gunnel Fredriksson)
8) Jazza Håleryd (Ann-Catrin Frisk)
9) Xpecttheunexpected (Patrik Sjöberg)
10) Dusktodawn Sisu (Mats Bucht)


2180m
11) Wasa Thunder (Aleksi Kytölä)
12) Vic de Luxe (Mika Haapakangas)
13) Wasa Warrior (Aleksi Kytölä)
14) O.P.’s Flirt (Markus Pihlström)
15) Eder Bob (Anna Näslund)

Nästa tävlingsdag är på fredag 19 oktober med första start 18:20. Då kör vi UMIA-kvällen med bl.a. finalen av UMIA-mästaren.

Håkan Persson

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker