29 mars, 2019

Dunder-Dubbel och Guli Anna

Robert Dunder fortsätter att skörda segrar till stallet. Idag segrade han med Hamilkar Boko och Mycrazydream. Därmed tog han också hand om ledningen i körsvensligan för året.
Vi fick även se jättefin debutant i treåriga stoet Guli Anna (bilden) som segrade för Stefan Johansson. Stefan som tog en stalldubbel när Guli Björn med just Robert Dunder lade beslag på andraplatsen.
Det blev även hemmasegrar för Don Viking (Stefan Dellbro), treårige My Way I.H. (Ingemar Hultqvist), Bishop (Gunilla Oscarsson) och Queen of Fashion (Mats Lindahl).
7 av 9 lopp till hemmalaget!

Clipper Chip (Martin P Djuse/Rickard Smidt) vändes direkt upp till ledningen och tog hand om kommandot. Gick undan i början av upploppet, men blev utmanad rejält sista biten. Han höll undan före Helix som fått loppet i tredje invändigt med lucka på upploppet. Niceguysdontbother kördes invändigt, men fick kliva ut i andraspår varvet kvar och grejade tredjeplatsen en bit bakom tätduon.

Don Viking (Ove A Lindqvist/Stefan Dellbro) hamnade en bit ner i fältet och fick en galopp 1300 kvar. Kom tillbaka med en ruskigt stark slutrunda i spåren och hann fram till en klar seger. Spik Loke drog i ledningen och försökte rycka 500 kvar, men kunde inte stå emot vinnaren sista biten. Bläs Laban utmanade ledaren på upploppet, men fick nöja sig med tredjepriset.

My Way I.H. (Samu Sundqvist/Ingemar Hultqvist) susade till ledningen från springspår och ledde sedan treåringsloppet runt om, även om Classics Never Die som tidigt avancerades fram utvändigt såg ut att ha greppet kopplat på upploppet. My Way I.H. kontrade till knapp seger före Classics Never Die. Vaya Con Dios blev trea från ledarryggen och So Chic avslutade bra till fjärdeplatsen.

Sopranfaks (Magnus A Djuse/Kurt O Eriksson) dök till ledningen direkt och drog undan i stor ledning. Det blev helt odramatiskt en överlägsen seger. Trö Fax Stjärna öppnade snabbt från tillägg och fick göra jobbet som andrahäst på avstånd från segraren. Slotts Pila var ytterligare några längder bakom som tredje häst loppet igenom.

Hamilkar Boko (Robert Dunder) gick på i spåren från tredje utvändigt på bortre långsidan. Fick en tredje tagg i slutsvängen, men kunde åka ifrån till en enkel seger. Dillon Power gick med i tredje på baksidan och höll till andrapriset före Top Darian som gjorde en bra insats efter ett lopp utvändigt ledaren.

Bishop (Krister Söderholm/Gunilla Oscarsson) drog direkt till ledningen och höll tempot uppe hela vägen. Segrade enkelt till slut. Höwings Vipower fick ett lopp femte utvändigt och avslutade flygandes mitt i banan till andraplatsen före Hunter Dillon som fått loppet i ledarrryggen.

Queen of Fashion (Malin Viklund/Mats Lindahl) gick med som andra häst på avstånd bakom ledaren. Närmade sig ledaren på baksidan och tog över ledningen med halvvarvet kvar för att gå ifrån till en överlägsen seger. VästerboNightShade fick loppet i andra utvändigt och avslutade bra till andrapriset. Soleil d’Inverne reparerade en större galopp i inledningen till en mersmakande tredjeplats.

Guli Anna (Stefan Johansson) kördes till ledningen efter 400 meter. Sedan kunde de kontrollerat gå undan till en säker seger i fin stil och med krafter kvar. Ett mycket bra intryck i debuten av det lovande treåringsstoet. Stallkamraten Guli Björn kom tidigt upp på utsidan och gjorde en mycket bra insats som tvåa. Deviljas Hilda hängde med till 700 kvar och höll sedan bra till tredjeplatsen med mycket luft ner till övriga.

Mycrazydream (Robert Dunder) fick inleda som andra häst i andraspår, men blev först i andraspår med varvet kvar. Då var det långt fram till ledaren, men efter en snabb långsida var de framme vid ledaren i slutsvängen och kunde koppla greppet tidigt på upploppet till en säker seger. Bear Briar inledde invändigt i kön, men avslutade med ett starkt slutvarv till andraplatsen. Design Director drog i ledningen, men blev upphunnen i slutsvängen och höll till tredjepriset.

Nästa tävlingsdag är fredagen den 12 april när vi kör Damklubbens Kväll. Välkomna!

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

16°