28 juli, 2017

En härlig ICA-dag!

Det blev en riktigt trivsam familjedag när Umåker samarbetade med ICA-handlarna och Centerpartiet, med FM Reklam som sammanhållande spindel i nätet. Över 2000 besökare som fick prova på olika aktiviteter i det fina vädret. Sportsligt bjöds vi på många fina prestationer och fyra hemmasegrar. Selmer I.H. (Ingemar Hultqvist), Helios Håleryd (Anders Stenman), Bone Machine (Christina Landström) och Vincent Caprese (Ann-Charlotte Frohm).

Foto: Jenny Rehnman

Selmer tillbaka i vinnarcirkeln

Selmer I.H. fick snabb revansch efter galoppen senast. Mika Forss lämnade inget åt slumpen utan körde sig tidigt till ledningen och därifrån kunde de segra smått överlägset med 10 längder på 1.15,5a/2140m. Ingemar Hultqvist tränar och har fött upp vinnaren som ägs av Stall Ratu. Comebackande Trito de Royal gjorde det bra som tvåa före en återigen bra avslutande Alishia Kick som ska passas framöver.

Foto: Jenny Rehnman

Hemvändande Patrik vann med Helios

Helios Håleryd hade lite tveksam rad, men tränaren Anders Stenman hade satt honom i fin författning åt hemvändande Patrik Nygren. De fick ett bra lopp och tackade för sällskapet när de svepte fältet. Seger med åtta längder på nya rekordet 1.14,6a/2140m. Anders Stenman AB och Titti Sandberg äger. Bra avslutningar på Rasmus Sisu (tvåa) och Ängens Airman (trea).

Foto: Jenny Rehnman

Heidi utökade i lärlingsserien

Vincent Caprese kördes till ledningen av Heidi Hiltunen och därifrån blev segern odramatisk. De segrade med 2,5 längder på 1.17,8a/1640m. Ann-Charlotte Frohm tränar, samt deläger tillsammans med Linda Andersson. Hästen är uppfödd i ”krokarna” hos Leif & Carin Johansson. Andraplatsen till ”Åbyhästen” Made by Southwind före hemmahästen Jenny Shore. Heidi Hiltunen ledde Damklubbens Lärlingsserie inför loppet, men passade på att utöka ledningen ytterligare.

Foto: Jenny Rehnman Foto: Jenny Rehnman

Susannes dubbel

Formstarka Susanne H Osterling lyckades med en dubbelseger, varav en togs i sulky och en i monté – ett kallblod och ett varmblod.
Spang Celin (Tr. Agneta K Näslund) har knallform för dagen och Susanne körde direkt till ledningen. De blev utmanade till slut, men kunde hålla undan med en halv längd på 1.27,7v/2140m före duktiga Åstas Elin och Forspärla som satt fast med massor i rygg på ledaren. Passa Forspärla nästa gång!
Bone Machine fick smyga med i draget i montéloppet och kunde enkelt avgöra till slut när täthästarna tröttnade. Han segrade med fyra längder på 1.16,0a/2140m före en tapper Obelix M. och Gucci Zon. Christina Landström tränar och deläger tillsammans med Conny Eriksson och Ulla-Britt Andersson.

Foto: Jenny Rehnman

Quid Pro Quo visade klass

Quid Pro Quo (Tr. Svante Båth) segrade i snabbloppet på ett övertygande vis för Per Lindroth. De tog ett tidigt initiativ och kunde överta ledningen. Sedan blev det ensamma på målfotot när de segrade med sex längder på 1.13,4v/1660m. Bakom gjorde Global Numerous en bra insats som tvåa och tredjeplatsen till Bella On Tour. Nämner även en fin upphämtning efter startgalopp för spelfavoriten Höwings Star som ska passas framöver.

Foto: Jenny Rehnman

Djuse inledde med storskrällen

Melizza Girl (Tr. Amanda Löfqvist) inledde tävlingarna med att segra efter ett lopp i rygg på ledaren. Luckan kom dryga halvvarvet från mål. En rejäl prestation för Magnus A Djuse. De vann knappt men säkert med en halv längd på 1.17,2v/2640m före en duktig Coal Trader och bra avslutande Victory Brodde.

Foto: Jenny Rehnman

Treåringsloppet till Hanna

Clear Eyes spetsade och vann för sin tränare Hanna Olofsson. Det blev seger med en längd på 1.18,8v/2140m före Flacco som gjorde jobbet utvändigt om ledaren. Breaking Bad gjorde en bra prestation till tredjeplatsen.

Foto: Jenny Rehnman

Favoriten avslutade dagen

Bol Anna (Tr. Thomas Larsson) infriade favoritskapet i sista loppet när de segrade med 3,5 längder på 1.28,3a/1640m före Polketta-dottern Nordglimra. Hornnes Tore grejade tredjeplatsen.

Foto: Jenny Rehnman

ICA:s Ponnykamp

Före tävlingarna avgjorde ICA:s Ponnykamp. Den rafflande kampen fick se Katarina Lundström från ICA Nära Gräsmyr som segrare. Hon var både snabbast och körde felfritt.

Foto: Jenny Rehnman

Ponnyloppet

Det blev en överlägsen seger i ponnyloppet (kat.B) för Eemil och Thelma Ragnarsson. Hästen som är uppfödd i Bygdeå hos Annika Westin.

STORT TACK till ICA-handlarna, Centerpartiet och FM Reklam! Även ett stort tack till alla frivilliga som ställde upp och gjorde dagen möjlig att genomföra. Naturligtvis tack till alla i publiken som besökte Umåker denna tävlingsdag. De var många nya besökare som förhoppningsvis hittar tillbaka till Umåker igen. Något som lär hitta tillbaka till Umåker igen är i alla fall ICA-handlarnas Familjedag.

Text: Håkan Persson
Bilder: Jenny Rehnman


Sportkontoret kommer att vara semesterstängt veckorna 28, 29 och 30 (9 juli till 26 juli).
Vi öppnar fredag 27 juli när vi har anmälningar.

Trevlig sommar!
Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14

2017

1) Eva I.H., H 29/7
Ingemar Hultqvist
2) Selmer I.H., S 29/10
Ingemar Hultqvist
3) Jaguar Håleryd, U 25/12
Linnea Lundgren
4) Magnifik Brodde, U 25/11
Ingemar Hultqvist
5) Vic de Luxe, U 25/12
Mika Haapakangas

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

18°