6 januari, 2019

Forss och Månsson dubblade

Det var lite av Skellefteåtravets kväll på Umåker ikväll. Grannbanan segrade i fem av de tio loppen, varav Christian Månsson tog en dubbelseger. Det blev två hemmasegrar genom Gold Case (Per A Lennartsson) och Eva I.H. (Ingemar Hultqvist). Den senare kördes av Mika Forss som även segrade bakom Bodenhästen Global Ultimate.

Lopp 1
Gold Case (John Östman/Per A Lennartsson) fick ett lopp nere i kön, men kom hastigt i vida spår genom slutsvängen och hann fram till seger. Euro Keeper fick ett lopp i tredje utvändigt och spurtade hem andrapriset. Bailiff kördes invändigt, fick luckan och kopplade greppet på upploppet, men fick nöja sig med tredjeplatsen.

Lopp 2
Lill Alfred (Amalia Larsson) kördes fram utvändigt ledaren med 1500 meter från mål och övertog kommandot ca 1100 meter kvar. Sedan blev det en enkel historia när Lill Alfred gick ifrån till lätt seger. Diesel reparerade en galopp på ett bra sätt till en andraplats. S.S.Isa fick gå med i rygg på Lill Alfred, men försökte utvändigt och höll bra till tredjepriset.

Lopp 3
Kövras So Far (Mikael Lindqvist) spetsade och drog undan i en stor ledning, men kunde sedan dämpa tempot något – innan de ökade igen på bortre lång. Det blev en enkel seger före Bella Press som sköt till bra när luckan kom efter en invändig resa. Panizza hängde med till tredjeplatsen från ledarryggen.

Lopp 4
Giel Wielinga (Christian Månsson) kunde inte utmana om ledningen, men fick inleda loppet som första häst i andraspår. Knappa varvet kvar blev de avlösta och fick andra utvändigt. Han kom med en strålande avslutning och kopplade greppet mitt på upploppet till en säker seger. Sweet Orphan Boy kördes fram utvändigt ledaren med knappa varvet kvar och höll mycket bra till andraplatsen. Vincent Caprese fick ett lopp i andra, sedermera tredje utvändigt, och avslutade positivt till tredjepriset.

Lopp 5
Monbrini (Roger L Berglund/Johnny Boström) fick loppet i andrapar utvändigt och kunde vänta med attacken till knappa halvvarvet kvar. Det blev en upploppsstrid med tre hästar nästan i bredd, men kort före mål kopplades segergreppet. Bamse Å. var mycket tapper som två efter ett tufft lopp utvändigt ledaren. Top Darian var snabb iväg och spetsade direkt. Han stred bra hela vägen, men fick ge sig strax före mål. Bra comeback efter lång frånvaro.

Lopp 6
Fanny Tabac (Robert Skoglund) fick inleda loppet i kön och var med som sjätte häst. 800 meter kvar gick de med i angrepp och det bet bra genom slutsvängen. På upploppet kopplades greppet 100 meter kvar. Olsims Arne fick en invändig resa som tredje häst. Luckan kom på upploppet och grejade andraplatsen för en tapper Rotets Lucifer som blev trea. Rotets Lucifer galopperade när han var på väg till ledningen varvet kvar, ställde sig, kom tillbaka och övertog ledningen 400 meter från mål.

Lopp 7
Eva I.H. (Mika Forss/Ingemar Hultqvist) togs lugnt från start och fick ett lopp i tredjespår. På bortre lång kom attacken och på upploppet var de uppe utvändigt ledande Vic de Luxe. Det blev en upploppsduell, men Eva I.H. kunde koppla greppet kort före mål. Vic de Luxe kom fram som trea efter start och kördes till ledningen 1300 meter från mål. De drog undan i en klar ledning, men kunde inte stå emot vinnaren till slut. Bra insats. Elit Håleryd kördes invändigt och avslutade bra till tredjepriset.

Lopp 8
Global Ultimate (Mika Forss/Jesper R Nilsson) kördes till spets i första sväng. De fick dämpa tempot andra halvvarvet och sedan segrade de mycket lätt. Wallbase spetsade inledningsvis och släppte till vinnaren. Luckan kom och de grejade andraplatsen. Global Tail levererade en bra avslutning i spåren till tredjepriset.

Lopp 9
Get Lucky D.E. (Christian Månsson) hittade rygg ledaren från start. På upploppet kom luckan och då sköt Get Lucky till och kunde avgöra kort före mållinjen. Boom Boom Becker kom igenom bra från start och övertog kommandot efter 450 meter. Ledde tills kort före mål. Atlas Eagra hamnade i fjärde utvändigt. Gick med i tredjespår 900 meter kvar och hamnade i fjärdespår på bortre lång. Höll bra till tredjeplatsen.

Lopp 10
New Joker (Ove A Lindqvist/Åsa Näsman) fick loppet i fjärde utvändigt, gick med i spåren knappa varvet från mål och svepte till ledningen 400 meter från mål. Såg ut att vinna stort, men slog av lite på takten i sin ensamhet. Cash’em hade fått ett invändigt lopp och fick luckan till slut. Sköt till riktigt bra till en andraplats, inte alls långt efter vinnaren. So Gå Imponera avslutade också riktigt bra från femte utvändigt till tredjepriset.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

22°