20 juli, 2018

Fyra segrar på Solänget

Denna fredagskväll travades det på Solänget och Umåkerhästarna fick med sig fyra segrar norrut. Dessa togs av War Paint (A.Kytölä), Kalles Caviar Ås (C.Norqvist), Salong (T.Jonsson) och Kaksi Can (T.Kärrman).

War Paint hamnade i tredje utvändigt tillsammans med sin tränare Aleksi Kytölä. De attackerade i tredjespår med 800 meter från mål. Det såg segt ut i spåren, men inne på upploppet kunde det fyraåriga Royal Dream-stoet koppla greppet och vinna säkert med en längd på 1.19,2a/2140m till skrällodds. Vinnaren är ägd och uppfödd i Finland av Katri Avoite. Det var 10 000 kronor i förstapris. Här var Tagetes (Mats Gällerstedt/Annbritt Johansson) tvåa och Mister Dream (Matti Juutila/Aleksi Kytölä) trea.

Kalles Caviar Ås sprintade till ledningen i första sväng med Stefan Johansson. De öppnade halvvarvet på 1.12 för att sedan varva på 1.15. Trots att de lugnat ner tempot, så hade de längder ner till övriga när de gav sig ut på slutrundan. En ledning som drygades ut till en överlägsen seger med åtta längder på 1.15,4a/2140m. Catarina Norqvist tränar vinnaren som hon deläger med Frank Norqvist och Alf Karlsson. Även här var det 10 000 kronor i förstapris. Alva Sisu (Mats E Djuse/Lena Åström) grejade här en tredjeplats.

Salong hamnade som tredje häst i andraspår, vilket senare blev fjärde häst i andraspår en bit ner i fältet med Heidi Hiltunen i sulkyn. De gick på i tredjespår med 1300 meter från mål och landade utvändigt om ledaren strax efter att de gått ut på slutrundan. På baksidan sattes pressen på ledaren in. Det såg ut som att greppet skulle kopplas i slutsvängen, men ledaren kom tillbaka. Det blev en duell på upploppet, men 50 meter kvar kopplades slutligen segergreppet till seger med två längder på 1.14,7a/2140m. Thule Jonsson tränar och har fött upp vinnaren som tjänade 10 000 kronor till ägarna i Firma Jonssons Hästgård i Röbäck.

Kaksi Can öppnade bra och kom iväg som andra häst med Robert Kärrman. På baksidan försökte de komma i närkamp med ledaren, men det såg segt ut en bra bit in på upploppet. Kaksi Can bet i och tog sig förbi ledaren ca 50 meter från mållinjen till seger med en hals på 1.27,6a/1640m. Det var 10 000 kronor i förstapris till ägargänget Torgny, Eva & Robert Kärrman, Moa Magnesten och Selma Sundström. Tränar gör Torgny Kärrman. Här avslutade Guli Castor (Mats Gällerstedt) och Järnäs Gärda (Tore Sandberg/Eva Alstermark) positivt till andra- respektive tredjeplatsen.

Noterat:

  • I det avslutande loppet blev det ett andrapris för Nimbus Southwind (Mats Gällerstedt/Karl Gunnar Vestman) före Euro Keeper (Jonas Karlsson).
  • Det blev även andraplatser för Superieur (Aleksi Kytölä) och Björkekongen (Christina Landström), samt tredjeplatser för Social Network (Caroline Forsner/Aleksi Kytölä) och Enderbest (Matti Juutila/Aleksi Kytölä).


HP

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

-13°