22 maj, 2018

Fyrling till Norberg

Det var härlig racing på lunchtravet på Umåker idag. Janne Norberg flera skapliga chanser på förhand och han satte dit fyra segrar. Mest kanske Mellby Elegant imponerade, en välstammad märr tränad av Robert Bergh som Norberg lämnade som spikförslag i ”Upp eller Ner” inför tävlingarna. Janne segrade även bakom skrällen Forspärla (Jan Gustavsson) inom V4, samt hemmahästarna Crown Prince W.W. (Anna Näslund) och Ripkin Joe (Jonas Karlsson) inom V5. Hemmaseger blev det även för Wasa Warrior (Aleksi Kytölä) i högsta klassen med Jens Eriksson i vagnen.

Norbergs fyrling

Mellby Elegant (Robert Bergh) kördes offensivt av Janne Norberg och de satt i ledningen efter 400 meter. Norberg såg till att hålla ett jämnt högt tempo med en välstammade damen (Going Kronos – Needles’n Pins). De segrade enkelt på finfina 1.13,8v/2140m. Andraplatsen till Alisiha Kick som hängde med strålande till en andraplats från ledarryggen och Diamond League grejade en tredjeplats.

Forspärla (Jan Gustavsson) bidade sin tid i kön med Janne Norberg tills 900 meter återstod. Då gick de med i angrepp i tredjespår och vreds på i fjärde ut ur slutsvängen. Det bet bra på upploppet och hon speedade till säker skrällseger före Faks Odin som fått loppet i andrapar utvändigt. Bra avslutning till tredjeplatsen för Jakob Faksen.

Crown Prince W.W. (Anna Näslund) togs lugnt från bakspåret med Janne Norberg. Sedan körde Norberg fram utvändigt ledaren med ca 1150 meter från mål och började massera. 700 meter från mål övertogs lednigen och det blev väldigt lätt vunnet före Yoshi Ness som försökte jaga ikapp efter invändig redan. Tredjepriset till Reflexion som hängde på bra.

Ripkin Joe (Jonas Karlsson) kom iväg bra till tillägg och låg med som femte häst. Janne Norberg lotsade fram fyraåringen successivt och vred ut till angrepp i utgången av slutsvängen. Det blev lätt vunnet till slut före en positivt avslutande Wild Hot Shot. Tredjepriset till Gloria Leejs.

Skrällseger för Kytölä

Wasa Warrior (Aleksi Kytölä) fick ett lopp i ”draget” bakom täthästarna av Jens Eriksson. När attacken sattes in i slutsvängen kunde han koppla greppet och vinna säkert till slut. Andraplatsen till Hagentoy som förtjänar ett överbetyg för insatsen. Han gick flera speeder och fick tugga utvändigt ledaren. Special Firebird avslutade bra till tredjeplatsen.

Imponerade insats av Solängetgäst

Conway City Ås (Patrik Gidlund) stod för en riktigt fin insats tillsammans med Ulf Ohlsson. Galopp från start och en galopp under vägen, vilket gjorde att han hade långt fram till fältet med 1300 meter kvar. Fyraåringen avslutade dessa 1300m i (underkant) 1.13-tempo till seger. Andraplatsen till Variety Show som också gjorde en bra insats. En riktigt snabb avslutning noterades för A Knight’s Victory som speedade till tredjepriset.

Stark gäst Bräckte alla till slut

Bella on Tour (Amanda Löfqwist) kom iväg bra från tillägg och Mats E Djuse hamnade så småningom först i andraspår. De gled fram utvändigt ledaren och kopplade greppet i början av upploppet. En fin prestation. Tvåa blev Dillon Power från rygg ledaren och Cocktail Atout fick med sig tredjepriset från ledningen. Galopp i utgången av slutsvängen för Salong som såg ut att nosa efter en framskjuten placering.

Lovande treåringsvinnare

Järnsaxa (Per Gustafsson) inledde tävlingsdagen med att leda runt om med tränaren i vagnen. Det fina treåriga stoet segrade i Svensk Travsports Kallblodsserie på ett rejält sätt före Hallsta Melodi som efter korta galopper fick loppet i ledarryggen. Slotts Elden gjorde en bra insats som trea och ett extra plus till fjärdeplacerade Lill Alfred som höll bra efter en tuff slutrunda i tredjespår.

Quickstep quickast till slut

Quickstep (Rune L Larsson) fick ett lopp i tredje invändigt av Petri Airaksinen. Luckan kom på upploppet och stoet speedade till seger. Andraplatsen till Bear Briar som gjorde ett annorlunda lopp. Rikard N Skoglund fick backa jättefavoriten sist i fältet och kom ut med varvet kvar. Då gick de på i tredjespår, men hade långt fram till täten. Bear Briar gjorde en bra insats, men kunde inte hota vinnaren. Trea blev Global Seashore som avslutade bra i debuten i ny regi.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker