30 januari, 2018

GS75 premiär på Umåker

(Ledartexten från Travprogrammet) Då var det dags för årets första större tävlingsdag och vi arrangerar för första gången i Umeå GS75. En spelform som infördes under fjolåret och som mestadels kördes på Solvalla. Nu har ju Solvalla fått tisdag som sin huvuddag och då har vi andra banor fått möjlighet att köra GS75. Premiär här alltså idag och vi återkommer med spelformen första söndagen i mars också, 4 mars närmare bestämt. Skillnaden mot V75 är att radpriset är högre, nämligen 1 krona raden

Mera prispengar!
Nu börjar vi se vad pokalårspengarna egentligen betyder. Bara här på Umåker kommer vi under 2018 att betala ut ca 3 miljoner mer i prispengar gentemot fjolåret. Det här känner jag som mycket bra signaler till de aktiva, då detta till viss del uppväger de kostnadsökningar som vuxit de senaste åren. Efter att ha räknat och vänt på pengarna så kommer vi att från april inte ha lägre förstapris än 30.000 kr på Umåker i något lopp (undantaget breddlopp och P21-lopp). Det känns riktigt bra att kunna erbjuda detta till våra hästägare här i norr! Och i mars börjar vi köra treårslopp här på Umåker och dessa bjuder på minst 50.000 kr till vinnaren. 12 treårslopp körs bara här på Umåker under året.

Mästerkusken
Det anmäldes bara 10 hästar till Mästerkusken, men detta blir ändå en prestigefylld historia. Jag tycker det är intressant att bjuda på ett lopp där de flesta kuskarna kör hästar som man inte är bekanta med. Hemmakusken John Östman har vunnit kampen 4 gånger tidigare, bl.a. de två senaste åren och jag tror att han står där i vinnarcirkeln i år igen när krutröken lagt sig efter lopp 9, GS75:s femte avdelning, tillsammans med Roger America som han får låna utav Hanna Olofsson. Ja se där, nu har jag bjudit på en spik till dagens tävlingar också. Må bästa kusk vinna!

Kusksponsorer
Två utav Mästerkuskarnas sponsorer är idag också Umåkers samarbetspartner i var sitt lopp. Det är Janne Norbergs mångåriga samarbetspartner Zetterblads Trafik som namngett lopp 6 och Malin Viklunds tidigare arbetsgivare Umeå Storage som namngett lopp 8. Både Zetterblads Trafik och Umeå Storage hälsas hjärtligt välkommna till dagens tävlingar, hoppas ni får en härlig söndag här ute på travet. Ni är viktiga för oss.
Roger Sandström styrelsemedlem i Västerbottens Travsällskap vill inte vara sämre han och genom Sandströms Lantbruk i Stöcksjö sponsrar han lopp 7. Vi passar då också på att hälsa Sandströms Lantbruk välkomna till dagens tävlingar, ni är också viktiga för oss.

Readly Express
Vilken prestation vi fick se i Prix d’Amerique i år. En kuskprestation lite utöver det vanliga från Björn Goop och en kolossalt imponerande prestation utav Timo Nurmostränade Readly Express. Vilken tanks! Det finns några lopp som man aldrig glömmer och som man får rysningar utav än idag när man tänker på dem. Ego Boys Elitloppsseger, Sucarcane Hanovers kross i Olympiatravet och hans seger i March of Dimes, kanske världens bästa lopp som någonsin körts, Mack Lobells uppvisning i Elitloppet som fyraåring och Bold Eagles uppvisning i fjolårets Elitloppsförsök. Och nu kom detta lopp! Sagolikt. Det här loppet sitter kvar länge på näthinnan, vilken häst.

Umåkerspodden
Robert Karlsson har dragit igång en podd här på Umåker. Och vilken succé det blev redan i första avsnittet när vår nestor Janne Norberg pratade gamla minnen och det inte bara om travet utan även saker som hänt på sidan av travets värld. Har ni inte lyssnat så tycker jag att i skall söka upp podden och ta er tid att njuta av Jannes historia. Den finns också på vår hemsida. I nästa podd är det Heidi Hiltunen som skall prata med Robert, något att se fram emot. Och Robert håller redan på att dra i nya namn som han vill ha med i sin podd.

Travgalan
Nästa helg lördag 10 februari hyllar vi de bästa prestationerna under fjolåret utav våra två och fyrbenta aktörer. Detta på vår travgala i Travrestaurangen. Köp biljett idag i Damklubbens Shop eller kom förbi på sportkontoret (det som förr hette sekretariatet) och skaffa era biljetter. Det blir draaag kan jag lova!

Välkomna till dagens GS75-tävlingar!
Peter Fahlén

Travprogrammet finns i sin helhet att ladda ner här >>

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

-13°