26 november, 2017

Hälften av loppen till hemmalaget!

Julbordstrav med vinterinramning. Isbana och snöfall. Det blev fem hemmasegrar under kvällen, Laura Sånna (R.Dunder), Vincent Caprese (A-C From), Jaguar Håleryd (L.Lundgren), Vic de Luxe (M.Haapakangas) och Nyby Dirty Money (J.Öberg). Tre kuskar dubblade, Janne Norberg, Malin Viklund och Leif Eriksson. Mest berörde 12-årige Nahar som debuterade på vinterbana med att "äntligen" få vinna med Janne Norberg i sulkyn. Det var en seger som betydde mycket för Norberg.

Malin Viklunds dubbelseger!

Jaguar Håleryd (Tr. Linnea Lundgren) slog på en galopp direkt när bilen släppte fältet och tappade massor av mark. 800 meter från mål avancerade Malin Viklund i tredjespår och mitt på upploppet kopplades greppet på ledande Bear Briar som även fick se sig slagen av stallkamraten Diamond League från ledarryggen. En riktigt bra prestation av Jaguar Håleryd!

Vincent Caprese (Tr. Ann-Charlotte From) fick ett lopp i tredje invändigt. Malin Viklund hittade ut i andra utvändigt på bortre lång, på i tredje i utgången av slutsvängen och greppet kopplades i god tid före linjen. Sahara Hotlady kämpade bra till andraplatsen före en mycket bra avslutande Doitlikeaman.

Janne Norbergs dubbelseger med Bergh-hästar!

Nahar (Tr. Robert Bergh) tog en imponerande och mycket känslosam seger i ”Välkommen till Winter Trot Classic på juldagen” för Janne Norberg. (Läs mer om segern här >>) Tvåa var en mycket duktig Magnifik Brodde och på behörigt avstånd kunde Rhapsody Ås greja tredjeplatsen.

Avant Garde (Tr. Robert Bergh) segrade i Tvååringsloppet som till slut bara hade två startande. Det blev en duell med Avant Garde i ledningen och Feminista Am i rygg. Efter ett lugnt första varv skruvade Norberg upp tempot. Feminista Am bjöd upp till kamp, men Avant Garde kunde gå undan till säker seger.

Vic:en segrare!

Vic de Luxe (Tr. Mika Haapakangas) fick ett lopp i andraspår en bit ner i kön. Krister Söderholm gick med i tredjespår dryga varvet från mål. De övertog ledningen med 550 meter kvar efter en vass långsida och gick undan till en överlägsen seger. Guinea Boko avslutade bra till andrapriset före Big Believer.

Sandra inledde V65:an!

Satellit L.A. (Tr. Hanna Olofsson) spetsade direkt för Sandra Eriksson och där drog de runt om till seger med tre längder före en bra avslutande Simon Rocky. Tredjeplatsen till Cadillac Dimanche som gjorde ett bra lopp utvändigt ledaren.

Leif Erikssons dubbelseger!

Lia Lisa (Tr. Karina Paavola) tog direkt hand om ledningen för Leif Eriksson och de drog i stor ledning, men galopperade 550 meter kvar. Hon ställde sig och kom tillbaka. På upploppet utmanade Faste Odin rejält och det blev stenhårt i mål. Målfotot gav Lia Lisa fördel med minsta möjliga marginal. Tredjeplatsen till Blixten E.S. som avslutade jättebra, men för sent.

Nyby Dirty Money (Tr. Jan Öberg) spräckte segernollan i 26:e starten. Leif Eriksson gav honom ett invändigt lopp och 300 kvar sattes slutstöten in. Greppet kopplades mitt på upploppet och segrade före en bra avslutande Vira Vircon W.F. Trea blev Grappen.

Dunderseger med Laura!

Laura Sånna gavs inledningsvis ett lopp i andrapar utvändigt av sin tränare Robert Dunder (kvällens ende som körde egentränat till seger). Han rundade fram utvändigt ledaren med 1300 meter kvar. Det blev en jämn upploppsduell, men Laura Sånna visade fin inställning och segrade före ledande In Love Pointer. Tredjeplatsen till Queen Rick.

Treårig kallblodsvinnare från Bispgården!

Bredviks Ellinor (Tr. Moa Eriksson) inledde tävlingskvällen med att segra i kallblodsloppet för treåringar tillsammans med Micael Melander. De var med i täten under loppet och kunde segra före en vasst spurtande debutant, Dans Lukas. Trea blev Nesvik Oda.

En stor eloge till vår banpersonal, Patrik, Erik och Pelle, som satte banan i ett mycket bra skick, trots ett mycket vanskligt väder de senaste dagarna. Strålande jobbat!

Nästa tävlingsdag, tisdag 12 december. Lunchtrav med Lars Öströms stolopp och Berth Johanssons lärlingslopp. Första start 12:20. Välkomna!

Håkan Persson (text och bild)

 

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14

2017

1) Eva I.H., H 29/7
Ingemar Hultqvist
2) Selmer I.H., S 29/10
Ingemar Hultqvist
3) Jaguar Håleryd, U 25/12
Linnea Lundgren
4) Magnifik Brodde, U 25/11
Ingemar Hultqvist
5) Vic de Luxe, U 25/12
Mika Haapakangas

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

-3°