2 mars, 2019

Jenny och Magnus dubblade

Vi körde förmiddagstävlingar i mars-solen och banan var i för årstiden lika strålande skick som vårsolen. Bodens Jenny Engfors och Lill-Jämten Magnus A Djuse tog varsin kuskdubbel. Djuse hade två Umåkerhästar som segervapen, Kytöläs nyförvärv Roo och Anna Näslunds Krutov Sund. Dessutom segrade hemmahästarna Ecco Hornline (Sören Lennartson) och Special Firebird (Veikko och Mika Haapakangas).

Kahlua Bishop (Robert Dunder/Maria Bodin) tog positionen utvändigt ledaren och bevakade loppet. Började pressa ledaren i slutsvängen och kopplade grepp direkt inne på upploppet och vann enkelt. Punxsatawney blev tvåa från ledningen före Time for Revenge som blev trea från ledarryggen.

Roo (Magnus A Djuse/Aleksi Kytölä) flög till ledningen och fick bestämma tempot. De ökade tempot på bortre lång och då kunde de övriga inte hänga på. Segrade överlägset. Höwing Xerxes fick loppet i bakfickan och grejade andraplatsen. Fantom Sund blev trea efter invändig resa.

Ecco Hornline (Sören Lennartson) kördes till ledningen i första sväng och anförde sedan hela vägen in i mål. Han fick press av utvändige Sweet Orphan Boy sista 600 metrarna, men Sweet Orphan Boy fick nöja sig med en hedersam andraplats. Tredjeplatsen till Rass Tanic som gick med i andraspår sista 1200 och vann klungspurten.

Lill Alfred (Amalia Larsson) öppnade rask från spåringspår på tillägg, men fick en galopp i första sväng. Återkom i fältet med 1500 meter kvar för att överta ledningen 1200 meter från mål. Drog sedan med Espe Vilde kloss i rygg, men kunde hålla undan till seger för en duktigt utmanade Espe Vilde som blev tvåa. Tredjepriset till Moflobo som avslutade bäst i klungan bakom ledarduon.

Selah (Jenny Engfors/Hanna Olofsson) fick loppet i kön och levererade en rejäl spurt till sista 400 metrarna till en knapp seger. Alva Sisu kördes till ledningen 1400 meter från mål och var så när på att hålla undan hela vägen. Tredjeplatsen till Liketomoveitmovit som gick med i rygg på vinnaren och avslutade bra.

Krutov Sund (Magnus A Djuse/Anna Näslund) fick ett lopp i kön. På bortre lång ställde Djuse på i spåren och i slutsvängen blev det vida spår, men segern blev helt överlägsen. Chick U.N.G. fick en perfekt start, spetsade och släppte. Grejade andrapriset före Kung Triton.

Ava (Jenny Engfors/Hanna Olofsson) öppnade bra och övertog ledningen efter ett halvvarv. Sedan blev det en enkel historia till en lätt seger. Feminista Am galopperade inledningvis, men reparerade starkt till en andraplats. Imperial Corner kördes invändigt och höll till tredjepriset.

Norrlands Scott (Lars-Åke Ericsson) inledde i kön, men vred på i tredje med 1400 meter till mål. Tuggade sig framåt landade utvändigt ledaren med varvet kvar. Pressade sig till ledningen med halvvarvet kvar. Blev utmanad på upploppet, men gick undan till säker seger. Faks Kevin utmanade på upploppet, men bröt ut, tappade fart och fick nöja sig med andrapriset. Gyri Gutten avslutade bra till tredjeplatsen.

Special Firebird (Veikko Haapakangas/Mika Haapakangas) serverades ett fint lopp i andrapar utvändigt. Kom med en snabb avslutning och kunde avgöra i god tid före mål. Enkelt! Lemmy spetsade, men släppte med ett och ett halvt varv kvar. Höll bra till andraplatsen. Comewithaflash levererade en blixtrande avslutning från kön till tredjepriset.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny RehnmanVi har stängt på Sportkontoret,
24 maj och 30-31 maj
Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

21°