9 augusti, 2017

Lägesrapport Umåker

Vd Robert Karlsson: Dags för en vd-reflektion när vi precis har dragit igång efter sommaren. Hur går det för oss? Hur sköter vi oss? Nu menar jag inte bara styrelse, vd och anställd personal utan alla med anknytning till banan. Vi gör nämligen detta tillsammans.

Hej på er,

Det är mycket som går bra. Vi har satsat hårt på att aktivera oss för att popularisera. För att bli fler hästägare, få fler som besöker oss, få fler sponsorer och få fler intresserade av det vi gör.

Det ekonomiska läget har varit grundkärvt och även om det är alldeles för tidigt att blåsa faran över är riktningen den rätta. Intäkterna ökar och kostnaderna sjunker. Inte i överljudsfart men iaf stadigt.

Vi satsar hårt på närvaro i sociala medier. Profilering av aktiva, veckomagasin och uppföljningar av i stort sett alla framgångar som våra ekipage uppnår både när och fjärran. Vår monter på Stora Nolia har så här långt rönt stor uppskattning och Python är sannolikt en av mässans mest besökta attraktioner.

Stall Ratus framgångar på riksplanet är en morot för oss alla. Uppvisningen som Eva I.H. presterade på Hagmyren var verkligen något att skriva hem om. Ingemar, Samu och Malin är en trio som inspirerar.

Vårt banunderlag hade en formsvacka i början av sommaren, men efter ett mycket klargörande möte i bankommittén har anläggningsgrabbarna hittat rätt och den senaste veckan har lovorden varit många. Jag är medveten om att anläggningsavgiftens storlek ger en ökad kravbild och vi kommer att arbeta hårt för att överträffa denna.

Robert Dunder är för övrigt talesperson för de aktiva i banunderlagsrelaterade frågor. Jag vill stryka under att ett bra underlag att träna på för våra kamrater hästarna alltid kommer att vara en huvudfråga.

Det mesta pekar åt rätt håll gällande de stora frågorna. Vi inledde ”höstsäsongen” med en ytterst välbesökt och lyckad familjedag i samarbete med ICA, Centern och FM Reklam. Dessa aktörer lovade i princip ett liknande arrangemang nästa år.

Det är så vi vill arbeta. Genomföra bra arrangemang som ger mersmak. Ett fint sådant exempel är Golf i hästväg som på fredag arrangeras för tionde gången. Vi samarbetar förstås även med Nolia den dagen, och hoppas få se många utställare hos oss.

I andra vågskålen då? Ja, flera surdegar är hanterade, men några återstår. Min dröm är att alla på Umåker skulle skaffa en spegel och först recensera sina egna göranden och låtanden innan man tycker om andra.

Följ de uppsatta reglerna. Ta ansvar. Att påstå att denne ”någon annan” gör fel och se det som en förevändning att själv medvetet göra fel… Jag tycker ärligt talat att det är ynkligt. Några exempel ur högen. Rengör efter dig och din häst. Betala för rätt antal hästar. Det blir snabbt pinsamt. Tyvärr stjäl dessa i sammanhanget små frågorna mycket energi, men jag tror på människans förmåga till förbättring.

Det har funnits, och lever fortfarande kvar, en del anläggningsbeslut som känns mjuka i kanterna. Jag lovar att försöka det jag kan för att göra konturerna tydligare, men det kan ta lite tid.

Som ytterst ansvarig kan jag lova att jag och min personal kommer att arbeta hårt för att Umåker ska bli ännu mer attraktivt i framtiden. Travbranschen står inför gigantiska utmaningar de närmaste åren och vi behöver bli bättre för att fortsätta vara bra.

Jag och vi kommer att fortsätta fatta många beslut. Alla kommer garanterat inte att bli rätt, men med fokus på det som blir rätt och på rätt saker är jag fast övertygad om att Umåker har en ljus framtid.

/Robert Karlsson, vd


Sportkontoret kommer att vara semesterstängt veckorna 28, 29 och 30 (9 juli till 26 juli).
Vi öppnar fredag 27 juli när vi har anmälningar.

Trevlig sommar!
Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14

2017

1) Eva I.H., H 29/7
Ingemar Hultqvist
2) Selmer I.H., S 29/10
Ingemar Hultqvist
3) Jaguar Håleryd, U 25/12
Linnea Lundgren
4) Magnifik Brodde, U 25/11
Ingemar Hultqvist
5) Vic de Luxe, U 25/12
Mika Haapakangas

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

18°