22 januari, 2019

Lill-Jämten blev Mästerkusken

Frostiga tävlingar på Umåker ikväll, men flera glada vinnare som värmde. En av dessa var hemmahästen Conrads Gregor (Sören Lennartson) som "fyllde vinnarcirkeln" när Magnus A Djuse segrade i Mästerkusken. Vi fick även se en annan hemmahäst vinna överlägset, Lupin Håleryd med Robert Dunder. Den fyraåriga Nu Pagadi-dottern är obesegrad efter två täta starter i inledningen av karriären. Vi noterade ytterligare hemmasegrar genom Euro Keeper (Jonas Karlsson) och Celsius Evo (Aleksi Kytölä).


Euro Keeper (Jonas Karlsson) kördes fram utvändigt ledaren med ett och ett halvt varv kvar. På upploppet kopplades greppet i god tid till en säker seger. Dream Casino gick med i anfall i tredjespår med varvet kvar och avslutade raskt till andraplatsen. Simb Marilyn gick på i tredje på bortre lång och kämpade bra till ett tredjepris.


Lill Alfred (Amalia Larsson) kördes direkt till ledningen från innerspåret och spårade sedan runt om. De blev utmanade till slut, men höll undan till segern. Attack kördes som första häst i andraspår och slutade som tapper tvåa. Hildegun inledde på innerspår, men hittade ut i andrapar utvändigt och avslutade bra till tredjeplatsen.


Lupin Håleryd (Robert Dunder) spetsade och fick bestämma tempot första varvet. Sedan ökade Robert Dunder tempot och därmed också avståndet till övriga successivt under slutrundan till en överlägsen seger. Junior Band inledde invändigt, men tog positionen som första häst i andraspår med varvet kvar. Höll bra till andrapriset. Pippi Makeba avslutade positivt efter ett lopp i kön och blev trea.


Gorgeous L.A. (Jenny Engfors/Gunnel Fredriksson) kördes fram utvändigt ledaren. På bortre lång började de pressa ledaren och greppet var kopplat redan i utgången av slutsvängen till en lätt seger. Gathania fick ett lopp i fjärde utvändigt och gick på som första häst i tredjespår knappa varvet kvar. Vann klungspurten och andrapriset. Shiver W.F. gick med i tredjespår och avslutade till tredjeplatsen.


Hallsta Vinnex (Magnus O Jonsson) fick en kort galopp i första sväng, men gjorde sedan loppet utvändigt ledaren med några pressar under slutrundan. Greppet kopplades i början av upploppet och segern blev säker, även om marginalen ”bara” blev en hals. Åstas Marcus fick loppet i ledarryggen, men kunde poppa ut i andra utvändigt med dryga halvvarvet kvar. Attackerade i utgången av slutsvängen, men fick aldrig riktigt grepp på vinnaren. Vestpol Gladiator var snabb från tillägg och kördes invändigt. Avslutade bra till tredjeplatsen.


Weasel W.F. (Roger Nilsson) hamnade i fjärde invändigt, men med varvet kvar klev de ut som första häst i andraspår. Greppet kopplades 150 kvar till en säker seger. Linvesta Vivant hamnade ner i fältet. På bortre långsidan påbörjades ett avancemang och hon bet sig närmare och närmare, men kunde inte få grepp om ledaren. Fiona Fashion fick loppet i ledarryggen, men rundade till ledningen dryga halvvarvet från mål och fick lucka till övriga. Kunde inte svara den attackerande duon och fick nöja sig med tredjepriset på avstånd.


Hagentoy (Daniel Wäjersten/Kenneth Thelin) öppnade bra ute i banan och kom fram utvändigt ledaren för att överta ledningen in i första sväng. Därifrån kontrollerades loppet till en säker seger. Comewithaflash var blixtrande från start, men släppte till vinnare. Hängde med bra till andraplatsen. Akropolis Scandi fick loppet i kön och avslutade vassast av alla mitt i banan. Fortsatt fin form!


Conrads Gregor (Magnus A Djuse/Sören Lennartson) hamnade på ”mellis” efter start, men kördes fram utvändigt ledaren varvet kvar. Inne på upploppet kopplades greppet tidigt och han kunde gå ifrån till en säker seger. Great Victory fick loppet i rygg på Conrads Gregor och hängde på bra till andraplatsen. Lexington Tooma kördes till ledningen, men kunde inte stå emot på upploppet.


Celsius Evo (Jens Eriksson/Aleksi Kytölä) kördes i tredje invändigt. Där såg han ut att bli instängd, men på upploppet kom luckan och Celsius Evo störtdök och hann fram till seger. Dwight Sisu kördes i ledningen, men kunde inte svara och åkte dit kort före mål. Bishop fick loppet i rygg på ledaren. Luckan i början av upploppet och han avslutade bra till tredjeplatsen.

Under kvällen passade vi även på att hylla Ulf Ohlsson för sitt kuskchampionat 2018. Uffe som nu är uppe i smått ofattbara 106 championat.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

16°