9 juni, 2017

Månadsbrev juni

Här kommer månadsbrevet för juni. Dessutom har vi även uppdaterat "Hästar på turné" och "Nytt i boxarna".

Uteloppis & Ponnytravdag, 11 juni
Det körs även en ponnytravdag på söndag den 11 juni. Samtidigt så anordnar Damklubben en stor uteloppis på drive-in-parkeringen. Boka in ett besök! Både för att fynda, men också för att titta på alla lovande ungdomar.
Vi passar på att pusha för att det kommer att köras ett ”dubbeltrav” för ponnyhästarna även 17 och 19 augusti. Travskolan söker sponsorer till loppen och har ni möjlighet, så ta chansen att sponsra ungdomarna.
Kontakta Linnea Lundgren på 090-100 753 eller linnea.lundgren@umaker.travsport.se

Sommarinfo & Semestrar
I år kommer sekretariatet att vara stängt vecka 27-29 (3-23 juli).
Ban- och anläggningpersonalen kommer att överlappa varandra, men vecka 27 kommer ingen av de ordinarie att jobba. Det kommer att vara vikarierande personal på plats då.

ICA 100 år
Fredagen den 28 juli kommer vi att köra ICA-dagen som ett lunchtrav med V65. Det kommer att bli en stor familjedag som många aktiviteter på publikplats.

Youtube
En av de aktiviteter som vi har startat upp den senaste tiden är webb-TV. Vi har kört ”Upp eller Ner” inför tävlingsdagarna, men snabbt konverterades programidén till att bli ett veckomagasin. Det blir kortare sändningar, även de veckor som vi inte kör trav – dock med uppehåll under semesterperioden. Dessutom har vi programserien ”Håkan möter” där vi försöker lyfta fram olika personer runt vår travbana. I första avsnittet fick vi träffa Emma Jonsson och i senaste avsnittet var det ”Samu & Selmer”, dvs Samu Sundqvist och Selmer I.H. Del 3, tisdag 13/6.

Wikners TRAVliga blogg
Mikael Wikner har startat en travblogg som ligger på vk.se som vi tipsar om. Lättast att hitta dit, gör man via umaker.se där vi har en länk. Han kommer att skriva med fokus på nostalgi och mestadels sånt som rör Umåker och norrlandstravet. De två första inläggen handlar om Viroid respektive Speedy Min. Kika in!

Anläggningsavgiften
Nu har styrelsen fattat ett beslut för den nya anläggningsavgiften som kommer att gälla 2017. Mer om detta nedan i ”Ord från Ordförande”, men ett förtydligande från tidigare utskick som de kommit frågor kring. Anläggningsavgiften baseras på ”hästar på träningslistan”.
Grundavgiften (1650 kr/år) kommer på nästa TDS och tilläggsavgiften som räknas från halvårsskiftet kommer på en senare TDS.

Elitauktionen
Det var Elitauktion på Wenngarns Slott utanför Sigtuna 26 maj och vi kunde glädjande konstatera att det köptes fem hästar av hästägare baserade i vår region. Dessutom såldes en häst, Go Big or Go Home av Umeåbon Mathias Pettersson för 300 000 kronor till Stefan Hultman. Läs mer om Go Big or Go Home,
http://www.umaker.se/p/aktuellt/halla-darmathias-pettersson

Ord från ordförande – Mikael Westerlund
Nu är det dags för en månadsinformation. Vi har sedan sist tagit beslut om en ny anläggningsavgift där vi gjorde en del förändringar utifrån de synpunkter som kom fram på vårt välbesökta informationsmöte. Förändringarna innebär att alla får en höjning av sin avgift men de som har häst vid banan (och inom en radie av 3 km) får betala mer. Det är nödvändigt för Umåker i vårt ekonomiska läge att få in mer pengar men det finns alltid risker med att höja avgifter. Därför kommer vi att göra en utvärdering av anläggningsavgiften om ca 1 år.

En arbetsuppgift som hängt med under en längre tid är frågan om hyrorna på anläggningen. Styrelsen har tidigare tagit ett beslut om att inga hyreshöjningar sker under 2017. Nu är vår tanke att hyreshöjningar blir av någon gång i april/maj nästa år men för att vi skall få juridiskt rätta och likvärdiga avtal för alla tagit hjälp av LRF konsult i frågan. Vi har några smärre delar kvar att ta jobba med innan vi kan säga upp hyresavtalen för omförhandling. Detta skall göras 9 månader innan de nya avtalen börjar gälla.

Det är skönt och oerhört viktigt att vi nu har Robert, vår VD, på plats. Styrelsen, tog på det senaste mötet, beslut om det VD direktiv som gäller för Robert där fokus på försäljning är ett prioriterat område. Det är många arbetsuppgifter som finns på hans bord men jag känner med lugn och trygg med Robert som VD och ser framtiden an med stor tillförsikt när det gäller Umåkers utveckling.

Med en VD på plats kan det fortsatta styrelsearbetet nu fokusera på att lägga ramar och utveckla strategier för Umåkers verksamhet istället för operativt arbete som den förra styrelsen i mångt och mycket fick arbeta med. Vi har planerat för höstens möten och vårt höstmöte blir måndag den 13/11. Vi kommer också att bjuda in de representanter från de olika intresseorganisationerna som var med och diskuterade prisfördelning i mars till ett uppföljningsmöte i höst.

Jag vill önska alla en bra sommar!

Kommande evenemang
11 juni – Ponnytrav med Damklubbens Uteloppis, startar 12:00
Vecka 27-29 – semesterstängt på sekretariatet
28 juli – Lunchtrav med V65 och ICA-dagen, första start 12:45

/ Robert, Peter, Linnea, Erik, Patrik, Pelle och Håkan

Boka bord på,
073-209 48 50

2017

1) Eva I.H., H 29/7
Ingemar Hultqvist
2) Selmer I.H., S 29/10
Ingemar Hultqvist
3) Jaguar Håleryd, U 25/12
Linnea Lundgren
4) Magnifik Brodde, U 25/11
Ingemar Hultqvist
5) Vic de Luxe, U 25/12
Mika Haapakangas

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas

Vädret på umåker