2 september, 2017

Månadsbrev, september

Här kommer månadsbrevet som gick ut i veckan.

Peter Fahlén, t f travbanechef på Solänget
I förra veckan blev det klart att Umåker kommer att hyra ut Peter Fahlén på deltid till Solänget. Peter har redan i veckan klivit in och hjälper Solänget inför deras V75-dag som körs redan den 9 september. Här finns pressmeddelandet,
http://www.umaker.se/p/aktuellt/pressrelease-organisatoriskt-samarbete

Backspegeln
ICA-dagen – Blev en succé med gott om besökare på platserna. Evenemanget ser ut att återkomma 2018!
Nolia – Vi hade en av mässans mest välbesökta montrar. Monté Python gick i princip ”non-stop” under dagarna. Ett stort tack till alla som ställde upp och bemannade vår monter!
Golf i Hästväg – För tionde (!) gången i rad, en succé signerad Anders Nilsson och Gunnar ”Pud” Eriksson. I år segrade Bjurbäcks Bygg i en rafflande upploppstrid med förstorade målfoton.
Ponnytrav – Vi körde dubbelt ponnytrav den 18 och 20 augusti med 25 lopp under helgen. Det var ovanligt många deltagande ekipage, vilket var glädjande. Glädjande var också att vi fick fyra
hemmasegrar och att det även var fyra elever från travskolan som fick köra sina första lopp.

Framrutan
B-tränarkväll med Granngården och BTR – Onsdagen den 13 september kommer Granngården och BTR att anordna en B-tränarkväll. Det blir bl.a. en foderföreläsning med Gabriella Bragée och information från BTR-ordförande Ola Johansson (Boden). Det börjar kl. 17:30 i Big Spender.
Loppis med breddtrav – Lördagen den 23 september blir det förmiddagstävlingar med breddtrav. Samtidigt kommer Damklubben att anordna sin loppis inne i totohallen. Första start 11:10.

Auktioner
Köplustan bland Umåkers tränare och hästägare vid auktionerna har fortsatt, vilket är oerhört glädjande och jättebra signaler om att Umåker har framtidstro. I maj köptes fem hästar vid Elitauktionen, vilket vi tidigare rapporterat om.
Vid Kolgjini Sales köpte Melefors Trading AB Raja Mirchi-dottern Arcobaleno för 130 000 kr. Sedan under Wenngarn Yearling Sales ropades fem hästar in till Umåker, Inez River (e. Explosive Matter, Robert Dunder, 50 000 kr), Gwendolen Am (e. Timoko, Mika Haapakangas, 50 000 kr), Gambling Am (e. Joke Face, Robert Dunder, 50 000 kr), Ubangi Broline (e. Classic Photo, Jan R Larsson, 200 000 kr) och Veams Ibiza (e. Love You, Melefors Trading AB, 50 000 kr).
Det finns fortfarande chans att fylla på stallet med lovande ettåringar när Kriterieauktionen körs på Wenngarn den 28-29 september, i år dessutom med åtta selekterade kallblod. Katalogen finns att köpa på sekretariatet. Pris: 50 kronor.

Provlopp med Unghästserien
Provloppen är igång och nu är tisdagarna vår provloppsdag. Unghästserierna är inne på upploppet. Den 12 september körs sista avdelningen, innan det är dags för finalen den 19 september.

Webb-TV
Vi fortsätter med att köra ”Upp eller Ner” inför tävlingsdagarna. De veckor som vi inte kör tävlingar försöker vi köra ”Upp eller Ner” som ett veckomagasin med lite nyheter.
”Håkan möter” lades ut under tisdagen och senaste avsnittet spelades in i Innergård hos Mats
Gällerstedt. Höstsäsongen smygstartade i slutet av juli med Feminista Am och följdes upp med ett besök hos Fredrik ”Stall Guli” Andersson. ”Håkan möter” kommer varannan vecka.

Ord från ordförande – Mikael Westerlund
Hej igen!

Ekonomin ser fortfarande god ut efter sju månader och vi får hoppas att resten av året fortsätter på samma sätt. Vi ser att intäkterna har ökat och att kostnaderna sjunkit under året. Inför nästa år har beslut om ändrade hyresvillkor tagits. De som hyr stallar vid banan kommer fr.o.m. fr.o.m. 1/4-2018 att få betala sin egen elkostnad. Tidigare har travsällskapet betalt detta. Sedan blir det några smärre höjningar i hyra för både inne- och uteboxar.

Jag, Robert Karlsson och Katarina Hampusson kommer inom kort att ha ett möte med trafikverket angående det förslag som finns kring ny rakbana på ca 550m under tiden en ev. byggnation av västra länken sker. Det är viktigt att Umåkers intressen för fortsatt goda träningsmöjligheter tillvaratas. Här måste vi försöka få till en bättre lösning för de som tränar på banan. Beslut tas av regeringen om ett ev. bygge av västra länken kommer i höst.

Förtroenderåd. Alla ordföranden på Sveriges alla travbanor träffas fredag 1/9 samt lördag 2/9 i Malmö för att bl.a. få information om Solvallas tävlingsprogram, ATG:s ekonomiska rapport och strategiska mål Pegasus 2020 inklusive nytt ekonomiskt fördelningssystem 2018. Vi kommer också att ha en öppen diskussion kring travsällskapens roll i en omreglerad spelmarknad. Jag återkommer med information från detta möte.

Jag hoppas det blir en riktigt fin travkväll och mycket folk fredag den 1/9 då vi kör Breeders Crown och för min del är det tur att datorer finns eftersom jag inte kan närvara.

Kommande evenemang
Tisdag 5 september – Provlopp, kl. 19:00.
Tisdag 12 september – Provlopp med Unghästserien, kl. 19:00.
Onsdag 13 september – B-tränarkväll i Big Spender med Granngården och BTR, kl. 17:00.
Tisdag 19 september – Provlopp med FINAL i Unghästserien, kl. 19:00.
Lördag 23 september – Förmiddagstrav med breddlopp och Damklubbens Loppis, kl. 11:10.
Tisdag 26 september – Provlopp, kl. 19:00.

/ Robert, Peter, Linnea, Patrik, Erik, Pelle, Håkan


Sportkontoret kommer att vara semesterstängt veckorna 28, 29 och 30 (9 juli till 26 juli).
Vi öppnar fredag 27 juli när vi har anmälningar.

Trevlig sommar!
Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14

2017

1) Eva I.H., H 29/7
Ingemar Hultqvist
2) Selmer I.H., S 29/10
Ingemar Hultqvist
3) Jaguar Håleryd, U 25/12
Linnea Lundgren
4) Magnifik Brodde, U 25/11
Ingemar Hultqvist
5) Vic de Luxe, U 25/12
Mika Haapakangas

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

18°