4 februari, 2018

Mästerkusken John

Det var härliga race med flera rafflande upplopp och täta målstrider när vi idag körde Grand Slam75 på Umåker. Det blev hela fem hemmasegrar under tävlingarna. John Östman tog sin tredje raka seger i Mästerkusken och Janne Norberg grejade en kuskdubbel.

Tredje raka titeln i Mästerkusken för John Östman

Roger America (Hanna Olofsson) grejade tredje raka segern i Mästerkusken för John Östman. Ekipaget var spelade till jättefavorit och John Östman förvaltade förtroendet på bästa sätt. Roger America kom iväg som tredjehäst och efter ett halvvarv körde Östman framåt mot ledande Julia Kaulitz som drog i ett hårt tempo och hade fått en lucka. 400 meter från mål övertog Roger America ledningen och det blev defilering på upploppet till seger med 2,5 längd före en positiv Sambucus P.R. Hamis Fameraiser grejade tredjeplatsen.

Janne Norberg tog en kuskdubbel, här med Stålville

Loke Survive (Robert Bergh) spelades till storfavorit och Janne Norberg körde offensivt. De övertog ledningen efter 600 meter och kunde sedan vinna säkert med en längd före Jeppas Roulett som fick loppet i rygg på ledaren. Tredjeplatsen till Special Major.

Stålville (Mats Gällerstedt) lotsades fint fram till andra-tredjepar utvändigt av Janne Norberg. Attacken kom i tredjespår med 700 meter från mål och då gick det undan. Greppet kopplades i slutsvängen och de segrade med 1,5 längd före Storvinna som fick luckan. Tredjeplatsen till Stålvilles stallkamrat Lillfax som avslutade bra.

Dusktodawn Sisu med glada ägare efter loppet

Dusktodawn Sisu (Mats Bucht) blev hängande från start och Ulf Ohlsson valde att backa ner till absolut köposition. 250 meter från mål satt de fortfarande kvar som sista häst i spåren, men efter ett flygande upplopp kunde hon ändå vinna med 2,5 längder. Vincent Caprese spurtade till andraplatsen efter lucka och Grappen höll tappert från dödens till tredjeplatsen.

Ecco Hornline tog andra raka tillsammans med Kaj Widell

Ecco Hornline (Sören Lennartson) startade från bakspår, men Kaj Widell tog ett tidigt initiativ och körde fram  utvändigt ledaren. Efter ett varv övertog ekipaget ledningen och kunde vinna säkert på styrka med en halv längd. Andraplatsen till Mr Sånna från ledarryggen och Mycrazydream gjorde ett topplopp från kön i spåren till tredjeplatsen.

Vira Vircon W.F. med ägarna efter segern i Februaristoet

Vira Vircon W.F. (Ulrika Rehn) kördes till ledningen av Ove A Lindqvist efter 400 meter körda. Där höll han ett bra tempo som skruvades upp sista halvarvet och det blev till slut en säker seger med fem längder före Wallbase som avslutade bra. En rejäl avslutning också av So Gå Imponera till tredjeplatsen.

Callela Leonard speedade till seger för Petteri Joki

Callela Leonard (Petteri Joki) hamnade långt ner i kön från spår 12, medan det körde friskt i täten. Petteri Joki attackerade i tredjespår 750 meter från mål och fick draghjälp. Ny attack inne på upploppet och sänkte allt till seger med en längd före Rhapsody Ås som drog fram vinnaren. Hamtaro spurtade också vasst till en tredjeplats.
Noterbart är att Callea Leonard var ”Skrällen” i programtipset och levererade till nästan 11 gånger pengarna streckad på 7%!

Dunders formstall fortsätter leverera

Hamilkar Boko (Robert Dunder) kördes tidigt till ledningen och segrade efter ett rafflande upplopp där han kontrade tillbaka till seger med en nos före New Joker. Tredjeplatsen till Gobo’s Niike från rygg ledaren.

Griffin trots tidig galopp

Griffin (Pär Ländin) galopperade tidigt och såg ut att vara avhängd, men Rikard N Skoglund hade inte gett upp. Han lotsade snyggt fram honom i slagläge och efter dagens häftigaste upplopp med fyra hästar i bredd över mållinjen var Griffin den som hade nosen först. Andraplatsen till Kaksi Can som kämpade storstilat i debuten i ny regi. Trea blev Bläs Laban och vi nämner även Fantom som var fyra från ledningen. Det skiljde inte mycket mellan dessa i mål. I och med segern tog Rikard N Skoglund ledningen i Championligan.

Dans Lukas var snabbast till slut

Dans Lukas (Caroline Forsner) fick ett lopp nere i kön och såg länge ut att vara utanför segerstriden, men efter ett rykande sista halvvarv kunde Caroline Forsner vinka till publiken när de segrade med en längd. S.S.Isa var en riktigt fin debuterande treåring från Kärrmans stall som vi säkerligen får se mer av framöver. Tredjeplatsen till Väskinge Lycka, trots en galopp.

Första segern för Lucas!

Lou Dana (Lucas H Vikström) fick ett lopp i andra-tredjepar utvändigt och Lucas Vikström attackerade med ca 800 meter från mål i tredjespår, fram i dödens och segrade med en halv längd. Detta var 17-årige Bureåamatören Lucas Vikström första kusk- och tränarseger. Stammässigt är Lucas son till skicklige amatören Peter Vikström. Här gick andraplatsen till Johan Oblyg som gick i ledningen och Global Seashore avslutade bra till en tredjeplats.

Text: Håkan Persson
Foton: Jenny Rehnman

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

-16°