10 augusti, 2018

Mofaksan imponerade igen!

Kvällens mest imponerande prestation var när Mofaksan återigen tog hem Norrländska Elitstoet med 100 000 kronor i förstapris. Detta var den tredje raka segern i loppet och den femte totalt för det nu 12-åriga stoet som ser finare ut än någonsin.
Ove A Lindqvist körde och han segrade även bakom Pydin som även han imponerade.
Ulf Ohlsson tog fyra kusksegrar, varav tre tränas av Svante Båth.
Dessutom noterades Janne Norberg för en dubbelseger från ledningen med Madelene Wikstén-tränade hästar.
Det blev tre hemmasegrar genom Affair Amok (Mats Bucht), Reflexion (Magnus L Johansson) och Wasa Windy (Aleksi Kytölä).

Mofaksan – ett Norrländskt Elitsto!

Mofaksan (Ove A Lindqvist/Mikael Olsson) fick inleda från 60 meters tillägg och när 1200 meter återstod gick de på i tredjespår. Kort senare fick de ut en rygg att följa, men på bortre långsidan ställde ekipaget på i fjärde spår. Ledningen övertogs i slutsvängen och seger blev fullständigt överlägsen! Granetta kom tillbaka starkt till en andraplats efter en tidig galopp och tredjeplatsen till Torpa Olea.

Pydin – starkast till slut

Pydin (Ove A Lindqvist/Niclas Torstemo) hamnade inledningsvis i kön från sitt tillägg, men avancerades fram utvändigt ledaren 1350 meter från mål för att senare över ta ledningen med dryga varvet från mål. Segern blev till slut säker, även om tvåan Hulte Magnus och trean Cali Maks gjordes sina tappra försök att utmana.

Ulf Ohlssons fyrling

Calamara’s Girl (Ulf Ohlsson/Svante Båth) infriade det stora favoritskapet. Hon kom fint fram i andrapar utvändigt och kunde sitta still till attacken sattes in 700 meter från mål. Då tog hon sig snabbt fram utvändigt ledaren och pressade genom slutsvängen för att koppla greppet i början av upploppet. Säker seger. Tvåa blev Elsa Mearas från ledarryggen före en vasst avslutande Sheherazade Face som ska passas nästa gång, liksom Livi Mistress som gick bra efter tidig galopp.

Esprit Sisu (Ulf Ohlsson/Svante Båth) inledde i kön från sitt bakspår, men avancerade framåt och lyckades hitta ner i andrapar utvändigt med 1400 meter från mål. Ohlsson satt inte nöjd, utan styrde åter på i tredje med dryga varvet kvar för att sätta press på ledande Superieur. Det blev en duell mellan dessa, men på upploppet kopplades greppet i tid för Esprit Sisu. Vi fick se en bra avslutning till andraplatsen för O.M.Annie Marje som precis hann före en mycket tapper Superieur som blev trea.

Global Unspoked (Ulf Ohlsson/Svante Båth) kördes till ledningen och fick bestämma inledningstempot. Det blev rätt odramatiskt när han sedan kunde utöka försprånget till en enkel seger på upploppet. Tempura avslutade bra från andra utvändigt till silverpengen före Salong som avslutade mycket bra till en tredjeplats från fjärde utvändigt.

Fursten Aron (Ulf Ohlsson/Kurt Molinder) tog karriärens andra seger i 114:e starten. Senaste segern togs 2009. Här fick han ett lopp i fjärde utvändigt, gick på 1200 meter från mål och var framme utvändigt ledaren i slutsvängen. De var tre hästar i bredd på upploppet, men Fursten Aron var först till linjen. Klack Blixten gick bra till andraplatsen efter en startgalopp och tredjepriset till Hornnes Tore som gick slutrundan i tredjespår.

Norberg/Wiksténs dubbel ramade in kvällen

Stark Merlin (Jan Norberg/Madelene Wikstén) spetsade och fick inleda i ett behagligt tempo. Treåringen segrade lätt före Moogie som gjorde en bra insats efter ett tufft lopp. Tredjeplatsen till Aquila di Gazolina som fick loppet i rygg ledaren.

Shiwer W.F. (Jan Norberg/Madelene Wikstén) avslutade kvällen med att ta en enkel wire-to-wire. Kvällen avslutades alltså precis som den börjande med Norberg/Wikstén och en spetsseger. De segrade före Chocolate Gold och Hamtaro.

Andra raka för Wasa Windy

Wasa Windy (John Östman/Aleksi Kytölä) hamnade i kön från spår 15 och när varvet återstod gick de med i rygg på favoriten Magic Allybis. I vida spår på upploppet avslutade Wasa Windy allra snabbast och segrade lätt före favoriten. Tredjeplatsen till Euro Keeper.

Reflexion segrade busenkelt

Reflexion (Malin Viklund/Magnus L Johansson) spetsade från innerspåret och knallade ifrån motståndet till en överlägsen seger till slut. Bra insats! Aliceinwonderland och Miss Hejaracka avslutade båda bra efter invändiga resor till andra respektive tredjeplatsen.

Affair Amok segrade från ledningen

Affair Amok (Rikard N Skoglund/Mats Bucht) fick en tredje tagg i första sväng, men kördes till ledningen efter 400 meter. Därifrån blev det en säker seger till slut före Caviar Dame Ås som liftade med i ryggen. Mellby Green gick en bra långsida och tog tredjepriset.

Nuestro Amor snabbast från början och till slut

Nuestro Amor (Antero Heinonen/Maria Bodin) öppnade snabbt från start och dök till ledningen direkt. Där höll de ett bra tempo och stack undan redan i slutsvängen till överlägsen seger. Mycket bra! Ryjet fick tugga utvändigt ledaren och höll bra till andraplatsen. Trea blev Zaplac.

Avslutningsvis…

…blev även årets upplaga av Golf i Hästväg en lyckad historia. Årets segrare blev Husman Hagberg och vi skickar våra gratulationer. Vi passar på att tacka alla övriga deltagare och givetvis tävlingsgeneralen Anders Nilsson för gott arbete!

HP

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

-13°