7 juli, 2017

Proppen ur! Sju segrar i Lycksele och en i Finland!

Foto: Robert Karlsson

Vilken dag! Sju Umåkerhästar fick segerdefilera när Lyckseletravet avslutade sitt meeting ikväll. Janne Norberg bärgade ytterligare ett Kuskchampionat. Dessutom fixade Stable Haapakangas en seger på Kaustien med Special Major.

Ratugängets 100%-iga trippel

Selmer I.H. spetsade i första sväng för Samu Sundqvist, men de fick släppa ledningen i nästa skede för att åter överta kommandot med 1500 meter kvar. Sedan blev det tämligen odramatiskt när treåringen segrade med 1,5 längd på 1.15,1a/2140m före Alishia Kick (Tr. Lars-Erik Persson). Stall Ratu äger, Ingemar Hultqvist tränar och har fött upp vinnaren. Det var 30 000 kronor i förstapris i Svensk Travsports Unghästserie.

Comewithaflash fick ett fint lopp i andrapar utvändigt tillsammans med John Östman. De gick på 900 meter kvar och redan i utgången av slutsvängen var greppet kopplat, men det blev ändå lite hårt till slut när de utmanades sista biten av en bra avslutande Alva Garbo (Tr. Svante Båth). De segrade i Stostjärnan med ett huvud på 1.13,6a/2140m. Stall Ingemar & Bertil äger, Ingemar Hultqvist tränar och har fött upp hästen tillsammans med ”med flera”. Här var det 25 000 kr i förstapris.

Magnifik Brodde spetsade från innerspår med Samu Sundqvist i vagnen. Det var bra tempo på tillställningen, men i sista sväng ökade de farten. Bandit Hornline (Tr. Robert Bergh) utmanade, men Magnifiken klev undan till seger med två längder på nya banrekordet 1.11,8a/1640m. Förstapriset i Lyckselesprintern var 25 000 kronor. Ingemar Hultqvist tränar och Stall Ratu äger. Tredjepriset till Elit Håleryd (Tr. Mats Bucht).

Gustavs första i Lycksele

Guli Storm startade från dubbla tillägg med sin tränare Gustav Andersson. Det blev en lugn inledning och ett lopp i köposition. När de nådde varvningen gick de ut i tredjespår. På ”borte lång” kom avancemanget och genom slutsvängen fortsatte de framåt. De var snabbast på upploppet och kopplade greppet kort föremål. Segertiden skrevs till 1.24,9v/2180m. Det var 35 000 kronor i förstapris i Lars Matsons Minne och för segervane Gustav var detta första segern på Lyckseletravet. Stall Guli äger vinnaren som är uppfödd av Fredrik Andersson & HB Anderssons Hästar. Tredjepriset till årsdebuterande Rote Jon (Tr. Josefin Olofsson).

Bernardos första gav Gotlandsbiljett

Bernardo kom segerlös efter 51 försök, men tillsammans med Caroline Forsner blev det segerlycka för Tia Norrgård som tog sin första tränarseger sedan 2012. Loppet fick ett utdraget fält och Caroline förivrade sig inte. Det blev till slut tredje utvändigt och de kunde gå med i ryggar genom slutsvängen. Inne på upploppet kopplades greppet och de kunde vinna med en längd före en bra avslutande Move that Face (Tr. Mikael Lindqvist) med Linnea Lundgren. Tia Norrgård äger vinnaren och förutom 25 000 kronor i förstapris fick ekipaget en biljett till Amatör-SM som avgörs på Visbytravet den 28 juli.

Spets och slut för fransmannen

Chambaldi du Mirel (FR) kördes till ledningen i första sväng av Mikael H Björklund. De fick öppna 1.17 på halvvarvet för att dämpa till 1.18,5 på varvet. De ökade tempot genom slutsvängen och gick undan till en säker seger med 3,5 längder på 1.18,5a/2140m. Erica Sandström tränar vinnaren som ägs av Stall Ess. Förstapriset var på 12 000 kronor.

Favoriterna löpte dött lopp

Lillfax satte tillsammans med Artig R.B. (Tr. Öystein Tjomsland) punkt för Lyckselemeetinget när de löpte dött lopp. Mats Gällerstedt körde till ledningen med Lillfax i första sväng, men efter 550 meter kom en galopp vilket gjorde att de tappade position. De kom tillbaka till andra utvändigt där de kunde vänta med attacken tills utgången av slutsvängen. Det blev en upploppsduell mot mållinjen och inte ens målkameran kunde skilja Lillfaks och Artig R.B. åt. Båda noterade 1.29,0a/2140m och de fick 9 000 kronor vardera för den delade segern. Lillfax tränas av Mats Gällerstedt, men Sven Olaf Nordli äger och har fött upp vinnaren.

Champion-Janne

Janne Norberg blev segerlös under finaldagen, men hade ett ointagligt försprång och blev champion med sina fyra segrar. Grattis Janne!

Finsk seger för Special Major

Special Major (FI) startade på Kaustien tillsammans med Claes Sjöström. De inledde via tredjespår fram i dödens, innan Sjöström fick en lucka med 1350 meter kvar och tog rygg på ledaren. När 550 meter återstod kunde de ta sig ut i andraspår, men fick inte fritt förrän hundra meter kvar. Då avslutade Special Major sylvasst mellan hästar och dök till knapp seger på 1.17,3a/2100m. Stable Haapakangas Oy äger och har fött upp vinnaren som tjänade 3 000 EUR. Detta var första segern i karriären för Mika Haapakangas-tränade treåringen.

HP

Sportkontoret är stängt
fredag 25 maj
Boka bord på,
073-209 48 50

2017

1) Eva I.H., H 29/7
Ingemar Hultqvist
2) Selmer I.H., S 29/10
Ingemar Hultqvist
3) Jaguar Håleryd, U 25/12
Linnea Lundgren
4) Magnifik Brodde, U 25/11
Ingemar Hultqvist
5) Vic de Luxe, U 25/12
Mika Haapakangas

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

17°