4 mars, 2018

Rallykörning i Diamantstoet

Dagens mäktigaste insats inom Grand Slam75 var när Ove A Lindqvist ställde på i spåren med Rally Funny i Diamantstoets försök. De gick en snabb långsida till ledningen och kunde vinna enkelt. Vi noterade två hemmasegrar, Robert Dunders lovande treåring Even's Cool Boy och Mats Buchts isdansande speedkula Dusktodawn Sisu.

Rally Funny hamnade mitt i fältet med Ove A Lindqvist. När Ove ställde på i tredjespår på sista långsidan gick det undan. De svepte till ledningen och drog undan till en säker seger. Gunnar Bertilssons 4-åriga sto belönades med fina 125 000 kronor. Andraplatsen till Laura Sånna som gjorde en bra insats utvändigt ledaren. Likeonway avslutade bra till tredjeplatsen.

Cool Keeper fick ett lopp i tredjepar utvändigt med Per Linderoth. På sista långsidan kom attacken i tredjespår och de tog sig snabbt framåt, men fick tredjespår genom slutsvängen. Cool Keeper kopplade greppet, men blev hårt utmanade till slut av Elit Håleryd som blev tvåa. Tredjeplatsen till Patricia Bishop. Noterbart i ”nästagångboken” är att storskrällen Flip a Coin återigen satt fast med massor kvar.

Tzarina kördes till ledningen av sin tränare Daniel Wäjersten. Därifrån kunde de vinna tämligen säkert. Andraplatsen till Queen Rick som fick luckan efter en invändig resa. Favoriten Master Sånna grejade tredjeplatsen efter ett lopp i rygg ledaren.

Tangen Haap kördes tidigt fram och övertog ledningen med varvet kvar. Lite senare kom favoriten Pydin fram på utsidan, men han fick problem med aktionen och togs ur fältet. Istället blev det en duell mot Blås Undan som utmanade hela vägen in på linjen, men huvudet före på målfotot hade Tangen Haap med Björn Karlsson. Tredjeplatsen till Trippa Undan.

Dusktodawn Sisu hamnade näst sist i kön när det lilla fältet formerat sig som ett pärlband. Det såg länge ut att vara alldeles för långt fram, men den lilla speedkulan hade trots det inga problem att hinna fram till säker seger med Jimmy H Andersson i vagnen. Bra avslutning från sista hästen U.Bergs Oppzi till andraplatsen före Bella on Tour.

Cash’em kördes fram i utvändigt ledande stallkamraten Quattro Lane av sin tränare Hanna Olofsson. På upploppet kopplade Cash’em greppet och kunde vinna knappt före en vrålspurtande Ängens Airman. Tredjeplatsen till Quattro Lane.

Rorri Bris fick ett invändigt lopp med Rikard N Skoglund. Det såg ”tjockt ut”, men inne på upploppet kom luckan och Nu Pagadi-valacken spurtade vassast av alla till seger. Tvåa blev en tapper Jaguar Håleryd som fått göra grovjobbet utvändigt om ledande Inbyprinsen som fick med sig tredjepriset.


Nuisance Face kunde gå med i tredjespår under slutrundan och spurta till seger före bra avslutande duon Bentley U.N.G. och Special Firebird. Det blev hårt i mål med tre hästar i bredd, men Janne Norberg hann undan med Nuisance Face.

New Yorker startade från tillägg, men Ove A Lindqvist körde fram i dödens. Därifrån kunde de vinna med ett par längder före en positivt avslutande Breaking Bad. Från ledningen tog I am Roar tredjeplatsen.

Even’s Cool Boy hade uppvisning i treåringsloppet. Från tillägg kom han i fatt fältet efter knappa varvet och Robert Dunder körde till ledningen med dryga varvet kvar. Sedan blev det en ”walk in the park” till segern. Andraplatsen till Abby Donovan som var en fin debutant och Findus Sisu hängde med till bronspengen.

S.T.C.C.Faksen kördes till ledningen av Ulf Ohlsson. Där spårade de runt om till seger, även om de blev hårt utmanade sista biten av Kaksi Can som gjorde ett mycket tappert lopp i dödens och en bra avslutande Forspärla.

Grand Slam 75 omsatte nästan 13,2 miljoner kronor och för de som satte alla rätt belönades med 20 754 kronor för sjuorna.

Håkan Persson

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

24°