13 maj, 2018

Segrar i Sverige, Norge och Finland!

Under lördagen tog Umåkerhästar segrar i tre olika länder! Stefan Johansson satte dit Bork Faxa på Dannero, medan Stina Sjöberg tog karriärens första storhäst seger bakom Gobo's Uppercut i norska Bodö som hade "premieköring" och i finska Uleåborg kördes Toto76 där segrade Mika Haapakangas-tränade Mr Golden Quick utanför kupongen.

Bork Faxa startade på tillägg från innerspår, men Stefan Johansson tråcklades sig snabbt ut i andraspår. Hon fick ett lopp som tredje häst  i andraspår, men på baksidan styrde Stefan Johansson på i tredjespår och då bet det bra. 300 meter från mål var Bork Faxa främst och på upploppet åkte de undan till säker seger med fyra längder på 1.28,7v/1660m. Stefan Johansson tränar, medan det är Jan Norberg som äger och har fött upp vinnaren. Det var 10 000 kronor i förstapris. Detta var Bork Faxas femte seger i den sjunde starten!

Gobo’s Uppercut kördes till ledningen av Stina Sjöberg och allt verkade under kontroll, men med 500 meter kvar kom dock en galopp. Han ställde sig och kunde återta ledningen för att sedan ta karriärens första seger på 1.19,8v/2100m. Det var 5 000 NOK i förstapris och för Stina Sjöberg var detta första kusksegern med stora hästar. Mattias Berglund tränar och deläger tillsammans med Maria Sjöberg. Hästen är dessutom uppfödd av Gunilla Oscarsson.

Mr Golden Quick togs lugnt från innerspår av Santtu Raitala som istället såg till att lirka sig ut i andraspår. När två varv återstod var Mr Golden Quick på gång som första häst i andraspår och där fick han trava resten av loppet. När de svängde in på upploppet kopplade han greppet 75 meter kvar till seger på 1.15,8a/2600m. Detta var hans tredje seger i år på fem starter. Denna seger var värd 3 000 EUR till ägarna Antti Mykkänen, Juha Alatalo, Pekka Kumpuniemi, Helena Mykkänen, Jouni Sunnari och Jouni Soupanki. Det är Mika Haapakangas som tränar.

Noterat:

  • Special Major var spelad till favorit i Kari Viitamaa Memorial på Uleåborg. Santtu Raitala körde till ledningen och det var bra tempo på loppet, men Special Major fick nöja sig med andraplatsen efter en rekordsänkning till 1.12,8a/1600m.
  • Mjölner Kari (Mattias Berglund) följde också med till Bodö och grejade en tredjeplats med Stina Sjöberg i sulkyn.
  • Heidi Hiltunen tog på Dannero en kuskseger bakom Solänget-hästen Uncertain When (Pernilla Nordlund).
  • Un Dernier Rire (Anna Näslund) grejade en tredjeplats på Dannero tillsammans med Stefan Johansson i sulkyn.


HP

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

-18°