25 mars, 2019

Snart STL. Nyheter inför hösten.

Här kommer sportchefens ledare till fredagens travprogram när vi kör lunchtävlingar på Umåker. Underrubrikerna i ledaren är: Lunchfredag, Bodentravet, Välkommen Aleksi Kytölä!, STL och UM Fastigheter - Guldbjörken, Provlopp och Unghästserien, 8 november och slutligen Trav utan glasögon eller linser.

Lunchfredag
Dags att köra en lunchfredag och det känns som en intressant tävlingsdag som faktiskt är den ”sista” inför vår stora travfest om två veckor. Det var bra med anmälningar till loppen och spelmässigt är det en hel del kluriga gåtor att lösa. Sportsligt hissar jag upp att vi får se obesegrade We Vi (Robert Dunder) i sin årsdebut. Månadens häst från februari Global Well Bred (Sören Lennartson) jagar sin tredje seger för året. Vi har ett intressant treåringslopp med dussinet startande, varav flera har lovordats av sina tränare. I ”lägsta kalla” debuterar treåriga Guli Anna (Stefan Johansson), som ska vara något alldeles extra.

Bodentravet
På söndag kör Bodentravet en ”extra” V75-omgång och det kom in 323 (!) startanmälningar. Det är starkt och nu förs debatten om fler tävlingsdagar till Bodentravet. Undertecknad är givetvis enbart positiv till detta! Jag petar dock in ett tillägg om att vi även på Umåker skulle se fram emot ytterligare ett antal tävlingsdagar. Trots att Bodentravet hade långa anmälningslistor, hade även vi bra anmält till våra lunchtävlingar på fredag.

Välkommen Aleksi Kytölä!
I förra veckan fick Aleksi Kytölä klart med sin Umåkerlicens. Han är också en faktor som talar för att Umåker bör få fler tävlingsdagar framöver. Förra året gjorde hans stall 510 starter i Sverige och i år är han redan i skrivande stund redan uppe i 122. Idag har han nio startande. Välkommen till Umåker på riktigt, Aleksi!

STL och UM Fastigheter – Guldbjörken
Planeringen är minst sagt igång inför vårt dubbeltrav den 12-13 april. Vi kör med Damklubbens Kväll på fredagen där det är storlopp som Damklubbens Stora Fyraåringspris, Umåkers Treåringselit och Vincennes Stolopp – Diamantstoet. Som vanligt hjälper vår suveräna Damklubb till att höja den kvällen lite extra för både besökare och aktiva.
På lördagen är det dags för Svenska Travligan där det erbjuds spel på V75. Vår huvudsponsor UM Fastigheter namnger Guldbjörken som även är ett uttagningslopp till Olympiatravet. Vi har Berth Johansson Memorial och Vårbjörken, samt ytterligare ett antal fina race att se fram emot. Från SOK kommer OS-guldmedaljören i skidskytte Fredrik Lindström att representera. Fredrik är precis som undertecknad från Bredbyn, så det känns gott i mitt hjärta.

Provlopp och Unghästserien
Förra helgens provlopp blev inställda p.g.a. banunderlaget. Det var bra med anmälningar, så vi sätter in en extra provloppsdag på lördag 30/3. Anmälan som vanligt senast på fredag kl. 9:00.
Vi har två korrigeringar av provloppsdatum. Tisdag 16 april stryks och körs istället tisdag 23 april. Vi stryker även tisdag 30 april och ersätter den med lördag 4 maj.
Det blev förra veckan klart med samarbetspartners till Unghästserien som vi hoppas kunna få bättre snurr på, än de senaste åren. De varmblodiga tvååringarna kommer att köra i Panne de Moteurs Unghästerie och kallblodiga diton i Smedsbo Faksens Unghästserie. Vi är tacksamma för dessa samarbetspartners! Första deltävlingen är den 23 april och idealtider finns på hemsidan och i detta travprogram.

8 november
Fredagen den 8 november är det dags för ”kallblodsdagen” när vi har finalerna i Norrlands Elitserie med 100 000 kronor i respektive final. Treåringarna gör upp i Eld Kevins lopp och fyraåringarna i Troll Kevins lopp. Nytt för i år är att stona kommer att köra Polkettas lopp. Det känns naturligt att få hedra det fantastiska stoet med ett värdigt lopp här på Umåker.
Vi har ytterligare en kallblodsnyhet till den tävlingsdagen. Det är att vi kommer att köra ett lopp för hingstar och valacker i högsta klassen med 75 000 kronor i förstapris som går under rubriken ”Kung i Norr”.
För varmbloden har vi också en spännande nyhet den tävlingsdagen. För de varmblod som har prisplacerat sig på Umåker under oktober (vi kör tre oktoberdagar, 11:e, 18:e och 28:e) kommer vi att köra en ”Jubileumshandicap” med 75 000 kronor i förstapris.
Den känns som den dagen har potential att bli något alldeles extra!

Trav utan glasögon eller linser
Idag kommer Lena Johansson som är känd för de flesta runt Umåker att finnas på inskrivningen. Hon jobbar numera på Memira och erbjuder där gratis syntest mellan 11-15. Kika gärna in till Lena!

Välkommen till Umåker på fredag!
Håkan Persson, sportchef och kommunikatör

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

16°