28 juni, 2017

Start för nya bestämmelser kring stickprovskontroller av vaccinationer vid tävling

Från och med 1 juli 2017 nya bestämmelser kring stickprovskontrollerna av vaccination i samband med tävling. I och med det godkänns inte längre ett separat vaccinationsintyg eller vaccinationslistor över flera hästar vid kontroll på tävling.

Det har tidigare varit godkänt att ha ett separat intyg eller lista över vaccinationerna då många har den rutinen, men från och med 1 juli kommer detta inte längre att vara tillåtet. Hästarnas samtliga vaccinationer ska föras in i hästpasset av behandlande veterinär. Självklart är det fortfarande tillåtet att ha separata vaccinationsintyg eller –listor som ett komplement till de i passet införda vaccinationerna.

Anledningen till den nya regeln är att vi sett att bristfälligt ifyllda pass avseende vaccinationer gör att vaccinationerna inte följer med hästen vid ett tränarbyte eller vid återgång till ägaren. Att inte föra in vaccinationerna i passet orsakar alltför ofta onödigt medarbete och kostnader för hästägarna. Det är svårt, eller ibland omöjligt, att eftersöka gamla vaccinationer för att få dem ifyllda i passen och det är en helt onödig kostnad att påbörja en ny grundvaccination trots att hästen egentligen är fullvaccinerad.

Vanliga frågor och svar om stickprovskontrollerna. >>

Antti Rautalinko
antti.rautalinko@travsport.se

Sportkontoret är stängt
fredag 25 maj
Boka bord på,
073-209 48 50

2017

1) Eva I.H., H 29/7
Ingemar Hultqvist
2) Selmer I.H., S 29/10
Ingemar Hultqvist
3) Jaguar Håleryd, U 25/12
Linnea Lundgren
4) Magnifik Brodde, U 25/11
Ingemar Hultqvist
5) Vic de Luxe, U 25/12
Mika Haapakangas

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

17°