8 augusti, 2018

Vilken Umåkerkväll!

Umåkerhästarna tog för sig rejält på Bodentravet ikväll som körde en V86-omgång. Hälften av loppen på kupongen vanns av Umåkerhästar! From the Mine (Catarina Norqvist) segrade i Klass I-försöket. Anna Näslund tog en dubbelseger genom Eder Bob (arkivbild) som skrällde i Scandal Plays Minne och favoriten Crown Prince W.W. gjorde sin plikt. Dessutom skrällde Wasa Warrior (Aleksi Kytölä) med Ove A Lindqvist. Ove som för övrigt tog en kusktrippel. Utanför kupongen inleddes tävlingarna med att Vännfors Stjärna (Mats Gällerstedt) segrade före stallkamraten Stålviktor.

From the Mine öppnade bra och efter ett halvvarv satt han i andrapar utvändigt med Micael Melander. Där fick ”grållen” ett fint lopp och Melander kunde vänta till 700 meter återstod med attacken i tredjespår. Då sköljde From the Mine till ledningen på några steg och även om de försökte, så kunde han brisa undan till en säker seger med två längder på 1.12,9a/2140m. Loppet som var ett Klass I-försök med 125 000 kronor i förstapris. Catarina Norqvist tränar och deläger vinnaren tillsammans med Stall Grå HB i Umeå som även har fött upp From Above-sonen.

Crown Prince W.W. kunde inte försvara ledningen från sitt innerspår och Rikard N Skoglund lyfte snabbt ut treåringen i andraspår. Efter ett drygt halvvarv övertogs också ledningen. Varvet travades på 1.17,7. Sedan kunde Skoglund öka tempot för att försöka dra sönder fältet och det blev till slut en säker seger med 1,5 längd före Zooropa (Robert Dunder) som kördes invändigt till andraplatsen. Segertiden blev 1.15,6v/2140m och det är Anna Näslund som tränar vinnaren som ägs av Hästbussen i Umeå AB. Det var ett lopp i Svensk Travsports Unghästserie för treåriga varmblod och förstapriset var på 50 000 kronor.

Eder Bob kördes fram till andrapar utvändigt av Ulf Ohlsson. De eldade på i täten och Eder Bob kunde följa med i draget. Mitt på den bortre långsidan fick Eder Bob positionen utvändigt ledaren efter ett ledarskifte. Han fick kämpa genom slutsvängen och det vart en upploppsduell, men Eder Bob kunde kämpa till sig greppet och vinna med en halv längd för en riktigt tapper Magnifik Brodde (Mika Forss/Ingemar Hultqvist). Båda Umåkerhästarna noterades för 1.12,8a/2140m. Förstapriset i Scandal Plays Minne var på 100 000 kronor till ägarna i Hästbussen i Umeå AB. Tränar gör Anna Näslund som därmed tog en snygg tränardubbel!

Wasa Warrior hamnade i fjärdepar utvändigt från sitt bakspår med Ove A Lindqvist. Där kunde de vänta med attacken till 800 meter återstod och då levererades en bra ”bortre lång”. Halvvarvet från mål var de framme utvändigt om ledaren och i början av upploppet slog klorna i ledaren. Wasa Warrior höll sedan undan för sedvanligt bra avslutande Mr Golden Quick (Santuu Raitala/Mika Haapakangas) som levererade en rökare från lön, men hann inte fram. Segermarginalen blev hals och klockorna stannade på 1.11,8a/1640m för båda Umåkerhästarna. Det är Aleksi Kytölä som tränar vinnaren som ägs och är uppfödd i Finland av Matti Aho. Förstapriset var på 60 000 kronor.

Vännfors Stjärna kom iväg som tredje häst för Micael Melander, men när ett och ett halvt varv återstod – gick de ut för att kort senare överta ledningen. Där fick Melander bestämma tempot och i slutsängen ryckte han åt sig några längder. Det såg ut som Vännfors Stjärna skulle gå undan till enkel seger, men det tog emot lite sista biten och stallkamraten Stålviktor (Mikael H Björklund) som liftat med i rygg utmanade. Det blev ändå seger med en hals på 1.32,0v/2160m för Vännfors Stjärna och Stålviktor fick nöja sig med en fin andraplats. Båda hästarna tränas av Mats Gällerstedt. Förstapriset i Svensk Travsports Unghästserie för treåriga kallblod var på 50 000 kronor. Vinnaren ägs av Sven Olaf Nordli i Vännäs som även har fött upp hästen.

Noterat:

  • Ove A Lindqvist noterades för en trippelseger när han förutom Wasa Warrior även segrade bakom Bodenhästarna Master Blaster (Ola Johansson) och Skaffer Elden (Elisabet Risberg-Åström).
  • Mia Sånna (Rikard N Skoglund/Mats Bucht) har hittat fina formen och gjorde en bra insats som räckte till en tredjeplats i var trea i Diamantstoets försök. Den placeringen var värd 31 000 kronor.


HP

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

-13°