9 oktober, 2017

Wet Wet Wet

Vd Robert Karlssons ledartext till travprogrammet för fredagen den 13:e oktobers tävlingar med Sävardagen och uttagningsloppen till Umia-mästaren.

Nej, jag syftar inte på skottarna som framförde ”Love is all around”, även om deras budskap är gott att tänka på. I stället är hösten här, alldeles oavsett vad vi tycker och tänker om det. Personligen har jag ramlat in i ett sådant grey-and-wet-mode att det blir en happening av stora mått varje gång solen behagar titta fram. Inverterad regndans, någon? När till och med den tidigare totalt väderokänslige Arnemarkaren Roger Nilsson via facebook framför farhågor att mögla bort vet vi att gränsen är nära.

Vi kan i alla fall glädjas åt att Umåker har ett fint program resten av året. Sju tävlingsdagar som avslutas med V75 den 25 december. Hoppas att få se just dig hos oss flera gånger framöver. Ju fler vi är desto roligare blir det.

Sävardagen med Umia-uttagningar

Vår huvudstrategi när det gäller evenemang är att göra dessa så bra att kunderna vill återkomma. Just ortsdagar är ett koncept vi kört med framgång tidigare. Sävardagens comeback ska Malin och Anders Söderlund ta åt sig stor ära för. Undertecknad rullade iväg bollen och sedan har Pegasus Hästshop-familjen, som har butik på vår stallbacke, tagit den till mål på ett snyggt sätt.

Sex företag (ICA Sävar, Sävar Snickeri, Times, Kempes El, Brännströms El och Lube Tools), vilket var det maximala som fick plats, har gått ihop och gjort dagen möjlig. Förutom aktiviteter för dessa har vi även ett finfint erbjudande till alla övriga i Sävar med omnejd, bland annat gratis buss tur och retur. Ni läser mer om detta på annan plats i programmet.

Vi kör även de tre uttagningsloppen till finalen av Umia-Mästaren, som avgörs kommande fredag med 100 ”papp” till vinnaren. Propositionen med fem hästar på varje volt ger utrymme för många spekulationer, vilket förstås kittlar. Framgångssagan Umia, med Andreas Dunder i spetsen, är en av våra allra viktigaste samarbetspartners och det gör mig väldigt glad att få samarbeta med ett sådant kvalitetsföretag.

Vi fortsätter givetvis med högt tryck på sociala medier. Veckan kommer att innehålla ett ”Håkan möter” med en på sitt eget lilla sätt gruvanknuten kvinna trots att hon inte kommer från Bert Robertsson-land och i tipsmagasinet ”Upp eller Ner” får Kenneth Lind sällskap av lördagens V75-skrällvinnare John Östman.

See you around!
/Robert Karlsson

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14

2017

1) Eva I.H., H 29/7
Ingemar Hultqvist
2) Selmer I.H., S 29/10
Ingemar Hultqvist
3) Jaguar Håleryd, U 25/12
Linnea Lundgren
4) Magnifik Brodde, U 25/11
Ingemar Hultqvist
5) Vic de Luxe, U 25/12
Mika Haapakangas

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

12°