16 april, 2018

Programtipsen, 20-21 april

Fredag 20 april – V64

V64-spikarna

2 Remix (V64-3)
Norske gästen Remix är segervan. Senast var han knappt slagen på Leangen mot Eidshaugdjerven. Värsta motbudet är Björlifant som startar från tillägg och kommer med en halvrad, men vi tror inte han hinner i fatt Remix.

7 Rally Funny (V64-6)
Rally Funny har haft en fantastisk utveckling och ståtar med tre segrar på starter i år. Det har varit imponerande insatser och även om hon fått snabba pengar, bör hon kunna fortsätta att duga en bit till.

V64-skrällen

3 Even’s Cool Boy (V64-4)
Treårige Even’s Cool Boy har inlett karriären lovande och visat hög kapacitet. Senast åkte han till Mantorp för Margaretas Tidiga Unghästserie och gjorde en rejäl insats som trea. (Garrett Mix segrade.) Nu blir det lite av ett elddop när motståndet blir tuffare, bl.a. via tvåan från Uppfödningslöpningen Attraversimo som gör årsdebut.

Ranking alla lopp

Lopp 1: 7-4-3-8-6
Lopp 2: 4-10-3-9-7
Lopp 3: 8-7-9-11-5
Lopp 4: 5-10-4-1-8
Lopp 5: 9-1-5-8-7
Lopp 6: 2-8-3-1-12
Lopp 7: 6-5-3-1-4
Lopp 8: 6-4-1-5-7
Lopp 9: 7-15-14-10-2
Lopp 10: 3-1-5-2-7
Lopp 11: 2-3-11-8-6


Lördag 21 april

Spikar i björkarna

I helgen drar den intensiva storloppssommaren igång. Traditionellt är det vi på Umåker som har äran att för oss norrlänningar starta igång med vår V75-fest i april. Det finns som vanligt några sportsliga godbitar. Berth Johanssons Memorial med blott sex hästar, men det kommer att bli en riktig höjdpunkt med ett trekejsarslag mellan Makethemark, Diamanten och Muscle Hustle. Vi spikar Digital Ink i Guldbjörken och Månprinsen A.M. i Vårbjörken.

Berth Johanssons Memorial kommer att bli ett sevärt lopp, trots det lilla fältet. Kommer Muscle Hustle attt laddas mot front? Vilken taktik väljer Erik Adielsson bakom Diamanten? Båda hästarna gör årsdebut. Vi tror att det blir Makethemark som får loppet och går segrande ur striden. På lördag serveras upplösningen som V75-1.

Dagens Dubbel-loppen med Brons- och Silverdivisionen håller riktigt högklass. Det var inte helt lätt att bena ut dessa i tipsen. Vi gillar Stall Courants Disco Volante som senast avslutade riktigt bra och han känns ”överkvalificerad” för Bronsdivisionen. Det finns flera bra hästar emot och vi streckar även Erik Sting från Timo Nurmos stall som fick ett bättre läge.

Silverdisivionen avslutar V75-kupongen med ett långlopp. Tipset till starke Qahar Q.C., men han är inte att lita på och det finns många dugliga utmanare, inte minst Linus Boy, Angle of Attack och outsidern Michelangelo Ås.

I Vårbjörken är Månprinsen A.M. ute efter revansch på Odin Tabac från förra året. Det är ett högklassigt lopp med många riktigt fina kallblod, men som Månprinsen sett ut i år blir det mycket svårt att rå på honom.

Vi har haft ovanliga mängder snö, men det ser i skrivande stund bra ut och väderprognosen visar på fint väder under veckan. Vi räknar med fina förutsättningar för både aktiva och publik, så vi hoppas att alla kommer att trivas på Umåker i helgen. Välkomna till vår travfest!

V75-1
2 Makethemark
4 Diamanten
6 Muscle Hustle
1 Looking Superb
5 Milligan’s School
3 Social Network

…analysen…
2 Makethemark löste årsdebuten på bästa sätt och fick det bästa spåret gentemot de två värsta motståndarna som båda dessutom årsdebuterar. Han visade fin klass förra året, men fick aldrig riktigt sätta pricken över i. 2018 kanske blir hans år? 4 Diamanten segrade bl.a. i Sprintermästaren och flyttades till Stig H Johansson inför sista starten förra året. Nu kommer han i årsdebut och Diamanten lär vara slipad. Robert Bergh tränade tidigare Diamanten och han vill säkert utmana med 6 Muscle Hustle som var knappt slagen i Sprintermästaren. Årsdebut, men kapacitet finns det gått om och även han är säkert väl förberedd. Kommer Muscle Hustle till spets?

V75-2
7 Prosperous
4 Sir Henry P.Hill
5 Il Diablo
10 Unique Findings
3 Donners Am
12 Minnestads Ecuador
8 Cameron Dream
2 Onboard Broline
1 Cash’em
6 Julius Leejs
9 Rally Esset
11 So Gå Ikaros

…analysen…
7 Prosperuos kommer från en andraplats i Maragaretas Tidiga Unghästserie bakom The Bucket List F. som liftat med i rygg. Han är startsnabb och laddas säkert från springspår med Christoffer Eriksson. 4 Sir Henry P.Hill var tvåa bakom Sir Q.C. senast och står kvar i klassen. Han trivs med den långa distansen och utmanar vår tipsetta. 5 Il Diablo har hittat stilen hos Robert Bergh och har inlett året starkt, även om han föll som storfavorit senast. 10 Unique Findings segrade senast på distansen, outsider här.

V75-3
2 Digital Ink
6 Cruzado Dela Noche
4 Edward Ale 7 Alkalizer Am
10 Beau Mec
3 Cool Keeper
8Special Promise
1 Navigator Sib
9 Explosive de Vie
5 Elit Håleryd
11 Aristocat Boko

…analysen…
2 Digital Ink har gjort en stark comeback i Robert Berghs regi. Senast var han trea i Rommeheatet bakom On Track Piraten och Zenit Brick. Nu är det ingen motståndare av den kalibern här och han drog ett bra spår. Vi gissar att Bergh är sugen att greja en finalbiljett till Olympiatravet på hans hemmabana Åby. 6 Cruzado dela Noche är förste utmanare och han var senast fyra i Rommeheatet. Det handlade om årsdebut den gången och nu har han fått lopp i kroppen. Lopp i kroppen har även 4 Edward Ale fått. Outsider.

V75-4
3 Hierro Boko
7 Digital Performer
1 Valour Kronos
8 Total Recall
2 My Dream Art
9 Bottnas Dragon
6 Rally Didrik
4 Ramon Dekkers
12 Loke Survive
5 U.Boat
11 Mr Golden Quick
10 Vincent Caprese

…analysen…
3 Hierro Boko kommer från seger i ett större lärlingslopp i påskas på Färjestad. Då fick han smyga i rygg på ledande stallkamraten Adiago Trot. Han får tipset i ett öppet lopp. 7 Digital Performer fick senast se sig slagen av skrällen I’ll Fixit i ett V86-lopp på Solvalla. 1 Valour Kronos har ett intressant läge och ska räknas tidigt. 8 Total Recall drog spåret längst ut, men har kapacitet att vara med i striden ändå, om det skulle lösa sig.

V75-5
5 Månprinsen A.M.
11 Odin Tabac
10 Tangen Haap
1 Tekno Odin
4 Lome Brage
9 Smedheim Solan
3 Myr Faksen
2 Järvsörappen
6 Art Kjarvald
8 Art Nökkve
7 Guli Storm
12 Finnskog Sjefen

…analysen…
5 Månprinsen A.M. ser otroligt mäktig ut för dagen och det ska mycket till för att någon ska kunna rubba honom här. Gunnar Melander är säkert ute efter revansch efter förlusten i förra årets Vårbjörken. Vi spikar, utan att tveka. 11 Odin Tabac är titelförsvarare och Jörgen Westholm vill säkert bjuda upp till kallblodskamp igen, men spårlottningen utföll inte till hans fördel. 10 Tangen Haap avslutade bra senast och formen är stigande. Vid favoritfall ska även 1 Tekno Odin och 4 Lome Brage räknas tidigt.

V75-6
7 Disco Volante
2 Erik Sting
4 Louie Brodde
3 Sambuca Knight
1 Roger America
8 Knifetown Winner
6 National Prince
12 Etosha Boko
9 Archie Dream
10 Marciano
11 Mr Perfection
5 Västerbo Grosbois

…analysen…
7 Disco Volante var senast ute i ”Prins Carl Philip-loppet” på Färjestad under långfredagen och avslutade mycket starkt som tvåa bakom Pastore Bob. Han landade på en 1.10-tid och ska normalt duga långt i Bronsdivisionen. 2 Erik Sting är kapabel och drog ett bra läge. Han kommer från en andraplats bakom Olle Rols i finalen på Solvalla. Han står kvar i klassen och utmanar vår tipsetta. 4 Louie Brodde kommer med två raka och även om det blir tuffare här ska han inte nonchaleras.

V75-7
5 Qahar Q.C.
4 Linus Boy
8 Angle of Attack
2 Michelangelo Ås
11 Callela Leonard
7 Vic de Luxe
6 Ready for More
9 Ola Montana
10 Raz Mackenzie
1 Ellieann
3 British Steel
12 Mr Perfect

…analysen…
5 Qahar Q.C. är stark som få, men även galopplysten. Felfri kommer han att bli väldigt svår att stå emot här, även om han helst sett att distansen varit ett halvt eller helt varv längre. 4 Linus Boy är vår första utmanare. Han hade hellre sett att loppet var ett halvt varv kortare, men formen är bra och då strider han även över lång distans. 8 Angle of Attack har hög kapacitet, men har inte startat sedan januari och drog spåret längst ut.

V75-systemet: 3x7x1x4x1x2x12 = 2016 rader / 1008 kronor
DD-förslaget: 2, 7 / 2,4,5,8 = 8 kombinationer
V5-förslaget: 1x12x1x2x12 = 288 rader / 288 kronor

Dagens vinnare

Digital Ink är ute efter en finalbiljett till Olympiatravet på Åby. Han möter ett ljummare motstånd än senast och från ett bra läge ska det vara toppchans. Vi spikar.
Månprinsen A.M. har visat att formen är mycket och då oroar vi oss inte för att det är sprinterdistans denna gång. Melander har Elitkampen i sikte och här kommer han att få en bra genomkörare för att toppa formen ytterligare inför den uppgiften.

Dagens rysare

Donners Am årsdebuterade med en andraplats bakom Unique Findings. Nu är utgångslägena ”de omvända” och Donners Am har fått lopp i kroppen. För de som tror på ”årstidshästar” kan vi nämna att Donners Am segrade i ett fyraåringslopp denna tävlingsdag förra året.
Michelangelo Ås är Daniel Redéns enda V75-representant på Umåker i år. (Vi hade såklart hoppats på fler.) Han återkom på svensk mark senast när han var tvåa bakom Global Satisfaction på Romme inom V75 i påskas. Felfri kommer han att vara med i striden här.

Ranking lopp 12: 14-3-10-5-13

Håkan Persson

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14

2018

1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker