Nyheter

12 november, 2019

Umåkerpodden med Malin Åberg

Vår styrelseledamot Malin Åberg pratar om varför travet är så roligt, hästägande, sin ytterst travintresserade son Wilmer, pappa Torgnys självmord och tiden i Frankrike som innehöll livslärdomar av både bra och dåligt slag.

Tidigare avsnitt >> HP

11 november, 2019

Grus eller is?

Eva I.H. (Foto: Kanal75)

Den stora frågan för dagen är om det blir grusbana eller isbana när vi kör tävlingar den 18 november med anmälningar imorgon. Det blir...grusbana!
Efter den 18:e kommer banan att isas. När efter den 18:e är dock beroende på kommande väderprognoser.

HP

9 november, 2019

Vilka race! Härlig travsport!

Guli Roy blev den förste att klara av dubbeln, att vinna både Eld Kevins lopp och Troll Kevins lopp. Rikard N Skoglund körde fyraåringen som tränas av Jan-Olov Persson till seger. Extra roligt att Guli Roy är uppfödd i krokarna runt Umåker och dessutom har delägare från Umeå.
Eld Kevins lopp vanns av karismatiske Kalmar som tillsammans med Mikael M Andersson segrade på nytt banrekord för treåringar.
Det blev två hemmasegrar. Robert Dunder-tränade Mycrazydream segrade med John Östman och gav en viktig pinne i tränarchampionatet. Fyra segrar före en kvartett tränare som jagar närmast bakom. Conrads Gregor gjorde comeback efter frånvaro och Sören Lennartson hade ställt i ordning. Mats A Djuse körde. Mats tog återigen en dubbelseger!
Broder Magnus A Djuse tog också en dubbelseger (igen) och har nu drygat ut ledningen i körsvenschampionatet till sex pinnar.

Husnäs Tilja (Amelie Nilsson/Håkan Norman) spetsade direkt och drog i stor ledning. Upphunnen i slutsvängen och var klart slagen, men kom tillbaka invändigt och kontrade till seger. Hamjakken startade från dubbla tillägg, tog sig successivt framåt. Gick en bra sista långsida och kopplade greppet, men tvekade sista 100 och åkte dit. Risåteddan ledde klungan bakom […]Läs mer »

8 november, 2019

Fredagsmagasinet

Veckans fredagsmagasin
Robert avslöjar vilken häst han vill äga ikväll!
0:20 - From the Mine
Länk till ATG Play:
https://www.atgplay.se/video/20191102-fromthemineochcatarinanorqvist
3:10 - Boden, tisdag
4:35 - Regionträff med ST
7:45 - Grönt med belysningen
8:40 - Säkerhetsspår
9:35 - Vännäsdagen & Tjejkväll
Sportslig genomgång av racen.
13:30 - Höstmöte i Travsällskapet
Trevlig helg!

HP

7 november, 2019

Inför tävlingarna ikväll…

Välkommen på fredagskvällstrav på Umåker ikväll! Vi har riktigt fina lopp bl.a. kallblodsfinaler i Norrlands Elitserie, Kung i Norr - Sleipners Höstpris, Prix Umåker m.m.
Dessutom är det Vännäsdagen och Tjejkväll, så det blir bra tryck i Travrestaurangen! (Boka bord på 073-209 48 50).
För den spelsugne är det dessutom JACKPOT på kvällens V64:a. Det ligger tre miljoner i sexrättspotten!
Första start 18:20! Välkommen till Umåker! 

Vännäsdagens samarbetspartners, Konradssons Måleri, Vännäs Plåt, Englunds Trä, Mark & Grund, Johansson Maskin, Distriktsveterinärerna, Travtränare Mats Gällerstedt, N.K. Lundströms Trävaror, Byggexperten, Martinsons, Kaj Johanssons Åkeri och Brandts blommor och begravningsbyrå. Tjejkvällens samarbetspartners, Butiq H&H, Stora Hotellet, Resia, The Body Shop och Hörnqvists frisering.  Upp eller Ner inför tävlingarna på fredagkväll. Kenneth Lind och Janne […]Läs mer »

5 november, 2019

Avaboy, Dante Godiva och Oki Hörsta

Det blev triss i Umåkersegrar ikväll på Bodentravet. Samu Sundqvist/Ingemar Hultqvist anslog tonen direkt genom att inleda med att sätta dit Avaboy i tvååringsloppet och följa upp med Dante Godiva i treåringsloppet. Sedan fyllde Stall Kytölä på med Oki Hörsta efter en välavvägd styrning från Magnus A Djuse.

Avaboy spetsade för Samu Sundqvist. De fick öppna femhundringen på 1.23,5. Sedan skärpte de tempot och kunde stämpla av varvet i underkant 1.20. Avaboy avslutade sedan halvvarvet på 1.17,2 när han kontrollerat gick undan på upploppet till en säker seger med 2,5 längder på 1.18,8v/1640m. Det är Stall Ingemar & Bertil som äger tvååringen som […]Läs mer »

4 november, 2019

Ledaren: Tjejkväll och Vännäsdagen

Här kommer ledartexten till fredagens travprogram, signerad Håkan Persson:
Det finns alla förutsättningar för att det ska bli bra tryck i Travrestaurangen när vi gästas av både tjejerna på Tjejkvällen och många företag från Vännästrakten. Sportsliga godbitar är det gott om. Vi har tre kallblodsfinaler i Norrlands Elitserie med 100 000 kronor till respektive vinnare. Dessutom kör vi de nya loppen Kung i Norr och Prix Umåker med 75 000 kronor till vinnarna där.

From the Mine gjorde det igen From the Mine fortsätter att imponera i STL-cirkusen. I helgen bärgades årets tredje STL-seger, varav två har tagits i finaler. I september under Kriteriehelgen grejades Bronsfinalen och nu blev det även Silverfinalen. På sättet! Travpropaganda på hög nivå genom Catarina Norqvist i TV-rutan och understödd av Stall Grå ser […]Läs mer »

4 november, 2019

Isning av rakbanan

Banpersonalen meddelar att det pågår isning av rakbanan idag, samt på vissa delar av lillslingan.

HP

3 november, 2019

Boxar till fredag 8 november

Umåker informerar om att vi inte kommer kunna garantera boxplatser åt resesällskap under tävlingarna på fredag den 8 november.
Vi kör 12 lopp och behöver av förståeliga skäl prioritera de hästar som ska starta.
Tack för visad hänsyn!

HP

2 november, 2019

From the Mine gör det igen!

From the Mine gjorde det igen! Tredje STL-segern, varav den andra finalen för From the Mine som segrade i Silverdivisionens final med Magnus A Djuse. I och med segern passerade Catarina Norqvist en miljon inkört till träningsstallet i år.

From the Mine öppnade bra och Magnus A Djuse körde sig till ledningen i första svängen. Första halvvarvet nåddes på 1.08,0 och sedan fick de dämpa till 1.13,9 på varvet. De fick lite press, men Djuse satt och bevakade motståndet. I slutsvängen tryckte han på gaspedalen och From the Mine stack bara undan till en […]Läs mer »


Umåker
13 november, 2019, 18:13
2.3
°C
4.1
°C
0.6
°C
0.0
m/s
6.7
m/s
max
2.2
mm/h
5.2
mm
idag
Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas

och V75-lopp®

2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
3) Guli Anna, D 11/8
Stefan Johansson
4) From the Mine, Sä 7/9
Cararina Norqvist
5) Don Viking, Bs 14/9
Stefan Dellbro
6) From the Mine, S 28/9
Catarina Norqvist
7) Eder Bob, Sk 5/10
Anna Näslund
8) Mr Golden Quick, Sk 5/10
Mika Haapakangas
9) From the Mine, S 2/11
Catarina Norqvist
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker