Nyheter

22 januari, 2020

Zooropa och Emilie K.

Idag var det lunchtrav på Skellefteåtravet och det blev två lätta segrar till Umåker. Först tog Zooropa (Robert Dunder) sin andra raka seger på bra sätt. Sedan följde Emelie K. (Stefan Johansson/Aleksi Kytölä) upp med en seger efter att hon visat form på slutet. (Foto: Mikael Wikner)

Zooropa kördes successivt framåt från sitt spår långt ute på vingen och Robert Dunder kunde överta täten efter ett halvvarv som öppnades på 1.14. De varvade på 1.17. Zooropa ökade takten under slutrundan och gick ifrån med några längder på upploppet. Lätt seger med 3,5 längd på 1.16,0a/2140m. Det var 22 000 kronor i förstapris. […]Läs mer »

20 januari, 2020

Varning! Betonggjutning av brofästen

Varning! GRK har redan nu på morgonen (måndag) påbörjat gjutningen av brobygget från Klabbölehållet. Det förväntas pågå tills i tisdag morgon. Det kommer vara mycket tung trafik om man ska över Till slingan. Lastbilschaufförerna kommer att jobba skift för att hinna med.

HP

19 januari, 2020

Triss i segrar på Bodentravet

Idag hade Bodentravet sin årspremiär och det blev tre segrar till Umåker. Know My Name (Marita Oskarsson), Mycrazydream (Robert Dunder) och Reflexion (Thomas Lindbom) var de tre vinnarna.

Know My Name startade längst ut på vingen med Micael Melander. De backades ner i kön och fick fjärde utvändigt. Knappa varvet på från mål styrde Melander på i tredjespår och de kunde dryga halvvarvet från mål landa utvändigt ledaren. Direkt på upploppet kopplades greppet och det blev en säker seger med 2,5 längder på […]Läs mer »

17 januari, 2020

Guli Anna nominerad

Guli Anna är nominerad till "Årets Kallblod" på den stora "Årets Hästgalan" i Stockholm. Vi gratulerar kretsen kring hästen och önskar lycka till i på galan fredagen den 7 februari.
Tränare: Stefan Johansson
Ägare: Nils-Olov Zetterblad & Tomas Byberg
Skötare: Ida Sörli
Uppfödare: Fredrik Andersson & HB Anderssons Hästar

17 januari, 2020

Information om kvarka

Rapporter om Kvarka börjar komma från landets alla hörn, inklusive Norrland.
Det känns därför angeläget att dels förvarna om att smittan som brukar komma igång under vinterhalvåret nu har börjat röra på sig.

Kvarka är en mycket smittsam sjukdom. Kvarkabakterien (Streptococcus equi) förekommer i nässekret, svalg och bölder hos smittade hästar. Gemensamma vattenhoar i hagar kan ofta vara ordentligt kontaminerade. Smitta kan även ske via travselar, sadlar, träns och människor om bakterier finns på kläder eller otvättade händer. Travsällskapets smittskyddsgrupp uppmanar Dig som hästägare att vara lite extra […]Läs mer »

13 januari, 2020

Avverkning, Breddlopp och Provlopp

Avverkning kommer att ske uppe vid backen.
Förändringar för breddloppen på Umåker 2020.
Nu är provloppsdatumen klara fram till och med mars, samt förändringar för kallblodsloppen.

Avverkning uppe vid backen Markägare Ulf Johansson var in nyss och meddelade att de från och med idag och februari ut kommer att avverka skog uppe vid backen. De försöker hålla koll på när hästar kommer och kör, men det kan vara bra att känna till att de är där och jobbar i skogen. Breddlopp […]Läs mer »

9 januari, 2020

Zooropa imponerade på isen

Zooropa (bilden) inledde året på bästa sätt. Hennes "bortre lång" var dagens behållning när hon svepte fältet till ledningen och gick undan till en säker seger.
Zooropa lade också grunden till Robert Dunders kuskdubbel som han fullbordade med Kaluha Bishop (Maria Bodin). Dubbelsegrar blev det även för Mika Forss (Nebbenes Helge och Explosive Elvis) och Jens Eriksson (Zorro Swing och Pippi Makeba).

Nebbenes Helge (Mika Forss/Madelene Wikstén) tog andra raka seger här på Umåker och de inledde årets tävlingar. Han gick med i tredjespår 900 kvar och var först i tredjespår i slutsvängen. Kopplade greppet i tid till seger före Ängsjokern som drog fram vinnaren och var tapper. Tredjeplatsen till Guldhagens Leopold som följde i rygg på […]Läs mer »

7 januari, 2020

Tre lunchsegrar

Det lunchtravades på Skellefteåtravet idag och Umåker tog med sig tre segrar till södra Västerbotten. Det var Källsjöviking (Mats Gällerstedt), Variety Show (Robert Dunder) och Vincent Caprese (Heidi Hiltunen/Ann-Charlotte From) som segrade.
Bilden: Källsjöviking (Foto: Stall Gällerstedt)

Källsjöviking öppnade bra för sin tränare Mats Gällerstedt. De var tidigt framme utvändigt ledaren och kunde ta kommandot efter 400 meter körda. Där öppnade de halvvarvet på 1.33,5 för att sedan varva på 1.33,0. De blev utmanade sista halvvarvet, men kunde hålla undan till seger med ett huvud på 1.30,2v/2140m. Ägare är Tomas & Lennart […]Läs mer »

3 januari, 2020

Ledare: Ungdomarnas tid är här

Håkan Perssons ledare till travprogrammet för årspremiären den 9/1.
Lite ordvitsigt skulle rubriken ha varit ”Den Djusnande framtid är vår”, men det är fler ungdomar än just bröderna Djuse som tar för sig allt mer på travbanorna. Det är naturligtvis jätteroligt och det känns bra för framtiden att det fyller på underifrån.

Winter Trot Classic Fjärde upplagan av Winter Trot Classic blev välbesökt. Det slog väl ut med fri entré, som vi kunde erbjuda tack vare våra samarbetspartners. Dessutom var det roligt att se vår ordförande Anders Nilsson få överräcka 14 000 kronor till Katarina Lindahl från Barncancerfonden Norra, pengar som också kom från våra samarbetspartners. Sportsligt var […]Läs mer »

2 januari, 2020

Viktig information om långslingan!

Nu när vägprojektet har kommit igång, möjliggör det att åter köra långslingan i olika riktningar varannan dag.
OBS! Detta börjar gälla på måndag 6/1.
Mån, Ons, Fre, Sön - Körs långslingan MOT-sols (dvs start från Klabböle-hållet).
Tis, Tors, Lör - Körs långslingan MED-sols.

Travprogram 7/2


Program kommer 3/2.

Årets Travgala


Umåker
23 januari, 2020, 02:21
-1.2
°C
-0.7
°C
-1.2
°C
3.9
m/s
6.4
m/s
max
0.0
mm/h
0.0
mm
idag
Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas

och V75-lopp®

2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
3) Guli Anna, D 11/8
Stefan Johansson
4) From the Mine, Sä 7/9
Cararina Norqvist
5) Don Viking, Bs 14/9
Stefan Dellbro
6) From the Mine, S 28/9
Catarina Norqvist
7) Eder Bob, Sk 5/10
Anna Näslund
8) Mr Golden Quick, Sk 5/10
Mika Haapakangas
9) From the Mine, S 2/11
Catarina Norqvist
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

-2°