Nyheter

23 juli, 2019

Barnens Dag med lunchtrav

Snart är vi igång igen efter sommaruppehållet. Vi rivstartar på tisdag den 30 juli med Barnens Dag när vi har lunchtrav med första start 12:20. Mats Utter jobbar på jättebra med att ta fram samarbetspartners och vi kommer snart att släppa på vilka aktiviteter som det kommer att bli. Boka in den 30 juli i almanackan, så ses vi på Umåker!

HP

22 juli, 2019

Triss i segrar på Skellefteåtravet

Skellefteåtravet hade racing ikväll och det blev tre Umåkersegrar. Vinnarna var Cemonroc de Coeur (Caroline Forsner/Erica Sandström), Guli Castor (Mats Gällerstedt) och Obelix M. (Heidi Hiltunen/John Östman). Det blev dessutom seger i ponnyloppet för Pollypuff (Vendela Lång).
Bilden: Guli Castor med en glad delägare!

Cemonroc de Coeur kom iväg som fjärde häst under Caroline Forsner. Med 1,5 varv kvar gick de på som första häst i andraspår och fick göra grovjobbet. Direkt på upploppet sågs greppet ut att kopplas direkt, men ledaren svarade och det blev en häftig upploppsduell. Hårt i mål, men ”Rocky” hade nosen först och segrade på […]Läs mer »

21 juli, 2019

Andra raka för Höwings Star

Dannero hade tävlingar på lördagskvällen och Stall Ratus Höwings Star tog karriärens 20:e seger. John Östman sände tidigt till ledningen och sedan blev det en säker seger.

Höwings Star öppnade raskt från tillägg för John Östman. Redan före halvvarvspasseringen var han i täten och den öppnades på 1.13,2. Sedan varvade de på 1.14,6. Eder Bob (Susanne H Osterling/Anna Näslund) försökte utmana på upploppet efter en resa utvändigt sista varvet, men Höwings Star släppte aldrig in honom i närkamp och segrade med en längd […]Läs mer »

16 juli, 2019

Röjningsarbete i ”Kristers backe”

Det pågår röjningsarbete i "Kristers backe".

HP

16 juli, 2019

Guli Anna på svenskt rekord

Det lovande treåriga stoet Guli Anna (Stefan Johansson) mötte ikväll äldre konkurrenter på Skellefteåtravet. Hon segrade och gjorde det på ett nytt svenskt rekord för treåriga kallblodsston över medeldistans med autostart - 1.27,9.
Ostnäs Prinsen (Rolf G Jonsson) har inlett karriären på bästa sätt och är efter två starter alltjämt obesegrad. Inlett lovande har även treårige Dante Godiva (Ingemar Hultqvist) gjort och idag togs andra segern i tredje starten.

Ostnäs Prinsen startade från dubbla tillägg med Robert Dunder i vagnen. De inledde som sista häst av de felfria. När de gick ut på slutrundan började de söka sig framåt som första häst i andraspår. Det stod och vägde lite, men kort före mål kopplades segergreppet och han vann med ett huvud på 1.31,8v/1680m. Det var […]Läs mer »

14 juli, 2019

Selmer I.H. och tre på Solänget

Selmer I.H. (bilden) gjorde idag comeback efter tre månaders frånvaro. Stall Ratu åkte till Tornio för att starta i Midnight Race och det blev en helt överlägsen seger.
Solänget tävlade också ikväll och det blev tre Umåkersegrar, Sign Your Name (Marita Oskarsson), Kajsa Jonz (Knut Jonsson) och Rote Lin (Josefin Olofsson). De två sistnämnda kördes av Heidi Hiltunen som därmed grejade en dubbelseger.

Selmer I.H. öppnade bra från ett spår långt ute på vingen, men blev ändå hängande i fjärde spår genom första sväng. Sedan siktade Mika Forss in sig på ledningen och dit kom de vid halvvarvspasseringen på 1.11. De fick dämpa tempot för att kunna varva på 1.14,5. Under slutrundan skruvades tempot successivt upp och fältet […]Läs mer »

12 juli, 2019

Tiara Brodda – wire to wire

Tiara Brodda gjorde sin andra start i Erika Sellgrens regi. Efter en andraplats i regidebuten var Yankee Glide-dottern nu mogen att leda runt om till seger i ett långlopp på Hotingtravet.

Tiara Brodda kunde relativt enkelt hålla ledningen från innerspåret tillsammans med Mats E Djuse, men på första långsidan blev de rejält utmanade. Tiara Brodde kunde försvara täten och fortsatte sedan i den positionen. När de gick ut på sista långsidan blev hon återigen rejält utmanad, men hon försvarade åter ledningen och gick undan till säker […]Läs mer »

10 juli, 2019

Faks Kevin segrade

Det blev seger under Hotingtravets andra dag för Faks Kevin och Stefan Johansson. Från tillägg körde de tidigt till ledningen och sprintade undan till säker seger.

Faks Kevin inledde lugnt från tillägg med Stefan Johansson, för att på första långsidan avancera till täten. Därifrån kunde de vinna väldigt enkelt när de lämnade konkurrenterna på upploppet till seger med tre längder på 1.26,5v/1680m. Det var 20 000 kronor i förstapris till ägaren och uppfödaren Janne Norberg. Tränar gör Stefan Johansson. Noterat: Kalles […]Läs mer »

8 juli, 2019

Två segrar i Boden

Bodentravet hade lunchtrav idag och det blev två solklara segrar till Umåker. Först genom From the Mine (Catarina Norqvist) och sedan Gambling Am (Robert Dunder). Krister Söderholm tog en trippel och Ove A Lindqvist en dubbel.
Dessutom blev det två ponnysegrar i Hoting igår genom Slätthans Ritzy (Wilma Gerklev) och Pollypuff (Vendela Lång).

From the Mine hamnade nere i kön från sitt bakspår tillsammans med Magnus A Djuse. En tidig attack på första långsidan och From the Mine kunde glida till ledningen med knappt ett och ett halvt varv från mål. På upploppet stack han undan till en lätt seger med fem längder på 1.13,0a/2140m. Det var 25 000 […]Läs mer »

5 juli, 2019

Fem segrar och ett Championat

Lyckseleveckan avslutades med ett lunchtrav och det var bra klass på loppen. Umåker tog hem fem av de nio racen, samt körsvenschampionatet genom Ove A Lindqvist i en hård duell mot Robert Dunder.
Umåkervinnarna var Höwings Star, Don Viking, Vidar Caprese, Soleil d'Inverne och Guli Björn.
Stefan Johansson avslutade alltså med en kusk- och tränardubbel.
(Uppdaterad, bl.a. med ställningen i Guldtäcket.)

Höwings Star togs lugnt från start och fick sedermera tredje utvändigt med Samu Sundqvist. En snabb attack kom på ”bortre lång” och 100 kvar kopplades greppet. Segermarginalen blev två längder och tiden 1.13,0a/1640m. Stall Ratu äger och Ingemar Hultqvist tränar. Segern i Lyckselesprintern var värd 30 000 kronor. Don Viking kördes till spets med varvet […]Läs mer »

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

16°