Nyheter

6 april, 2020

Lupin Håleryd segrade i årsdebuten

Det travades på Östersundstravet ikväll och det blev en seger direkt i årsdebuten för Lupin Håleryd. Robert Dunder tränar och han hade lånat ut tömmarna till Magnus A Djuse som körde i Wången Cup.

Lupin Håleryd visade på startsnabbhet när hon brisade till ledningen med Magnus A Djuse kort efter att bilen släppt fältet. Där drog hon undan i några längder upp till halvvarvet på 1.12,8. Sedan kunde de dämpa för att varva på 1.15,3. Lupin Håleryd fortsatte i ett jämnt tempo under slutrundan och kunde vinna kontrollerat med […]Läs mer »

6 april, 2020

Veckans baninformation

Vi har börjat rengöra stallarna inför dubbeltravet.
- Ta bort ev. grejor som är kvar i fortkörningsstallen.
- Denna vecka är 8B utselningsstall när 8A rengörs.
På onsdag när banan är stängd är det tänkt att det ska köras på material på banan.

HP

5 april, 2020

Dubbelseger för Haapakangas

Det var flera fina prestationer under dagens tävlingar. Hemmatränaren Mika Haapakangas tog en dubbel genom Mr Golden Quick och Redhot Tap Dancer (bilden) som båda kördes av Magnus A Djuse.
Dubbelsegrare blev även Robert Bergh som själv körde fine fyraåringen Hail Mary som vi hoppas få återse här om två veckor i Damklubbens Stora Fyraåringspris. Han tog en tränardubbel i och med att Nicklas Westerholm körde Harper Seabrook till seger. Nicklas segrade sedan även bakom egentränade OnTrack He's Black.
Förutom Haapakangas-dubbel hade vi ytterligare två hemmasegrare, Wild Donnan (Ove A Lindqvist/Stefan Dellbro) och Euro Keeper (Jonas Karlsson).
Bilder och loppreferat.

Amperage Hanover (Ulf Ohlsson/Petri Salmela) kördes offensivt från tillägg och var framme för att överta ledningen med 1400 meter kvar. Han kunde lunka undan till en kontrollerad seger. Ladybug Lara fick loppet i andra utvändigt och hängde med bra till andraplatsen bakom stallkamraten. Tredjepriset till Mandela Zon som spetsade och sedermera släppte till vinnaren för […]Läs mer »

4 april, 2020

Inför dagens tävlingar…

Idag kör vi fina tävlingar på Umåker med tio lopp.
Tyvärr har vi stängd publikplats och speciella restriktioner för stallområdet. Loppen kan ni se live på atg.se, första start 13:45.
Här finns en del information och tips inför tävlingarna.

 Upp eller Ner inför GrandSlam75-Jackpotomgången som vi kör på söndag. Kenneth Lind reder ut tipsdjungeln och sätter tummar på Håkan Perssons tipsettor från travprogrammet. Resultatkompletteringar Programtipsen >> Tips från ViTippa >> Tips från Dagens Spel >> Tips från atg.se >> HP

3 april, 2020

Fredagsmagasinet

Fredag igen! Håkan Persson och Robert Karlsson diskuterar Covid-19 och allvaret med det. Vi pratar om hästar med rätt namn och fel namn. Det åter ett politiskt inspel om Svensk Travsport. Plus vad som hänt och ska hända. Trevlig helg!

HP

2 april, 2020

Inför GS75: Anna plussar för nyförvärvet

Amatörtränaren Anna Näslund från Umeå startar tre av stallets fem hästar under söndagens Grand Slam 75-tävlingar på hemmabanan.
Hästen hon tror mest på i trion är inte stallets V75-vinnare Eder Bob som kan kanske skulle kunna tro - utan nyförvärvet Lexington Tooma.
- Tooma är jättesnabb från start och blir det inte ledningen lär han få ett bra lopp oavsett.

Anna Näslund och maken Henrik Bäckström i Umeå handlar en del med hästar i aktiebolaget Hästbussen. Runt fyra-fem hästar åt gången brukar Anna hålla sig med i stallet. För dagen tränar hon fem och tre är anmälda till söndagens tävlingar på Umåker. Efter ett helt liv med hästarna fick hon vara med om karriärens höjdpunkt […]Läs mer »

1 april, 2020

Even’s Cool Boy är tillbaka!

Efter nästan sju månaders frånvaro, var det ikväll dags för comeback på Bergsåker för femårige Even's Cool Boy. Robert Dunder körde slalom mellan konkurrenterna och kunde till slut vinna enkelt mot äldre meriterat motstånd. Stable Haapakangas fixade en snygg seger genom B.W.T.Devil där Veikko körde och Mika tränar.

Even’s Cool Boy hade spår 7 bakom bilen och Robert Dunder valde att backa ner som sista häst på innerspår. Där låg de lugna tills 800 kvar när Robert tog ut honom i andraspår, fortfarande som sista häst. Det blev fritt fram i andraspår genom slutsvängen och de tog sig hastigt framåt. 300 kvar fick de […]Läs mer »

1 april, 2020

Information kring tävlingsverksamheten i virustider

Umåker tävlar som bekant på söndag och vi har i förberedelserna gjort allt vi kan för att vi ska kunna tävla under så trygga former som möjligt. Det är av yttersta vikt att alla också tar sitt individuella ansvar för att inte sprida smittan vidare. Undvik alla former av klungbildning/folksamlingar. Vi tror att ni inser hur viktigt det är för alla i branschen att vi får tävla vidare, men vi har självklart ögonen på oss.
Egentligen är det ganska enkelt:
- Om du har ett arbete som är nödvändigt för tävlingarnas genomförande är du välkommen in på stallbacken.
- Har du det inte så stannar du hemma.

Publikplatsen kommer att vara stängd, med undantag för arbetande ackrediterad media.

Inga segerceremonier och segerintervjuer.
Nummerbrickor, travprogram och hederspriser läggs ut i stallarna.
Matservering (grillade hamburgare, inkl. dricka, för 20 kr) utomhus.
Tränarfiket hålls stängt.

Vi kan inte nog poängtera att a l l a, och då menar vi alla (även du!), följer dessa direktiv.

Vi ser fram emot en fin söndag med härliga hästar på startlinjen.
/Robert Karlsson, vd

Umåker tävlar som bekant på söndag och vi har i förberedelserna gjort allt vi kan för att vi ska kunna tävla under så trygga former som möjligt. Det är av yttersta vikt att alla också tar sitt individuella ansvar för att inte sprida smittan vidare. Undvik alla former av klungbildning/folksamlingar. Vi tror att ni inser […]Läs mer »

1 april, 2020

Loppis, omledning och utbildningslopp

- Damklubben meddelar att de även ställer in den planerade loppisen den 26 april.
- NCC meddelar att den tillfälliga omdragningen som vi rapporterade om i förra veckan när är borttagen. Kör som vanligt igen.
- ST förtydligar i ett utskick angående provloppen att utbildningslopp får köras, men under speciella förutsättningar. Det innebär att Travskolan fortsatt får köra licenslopp för ponnykuskarna.

1 april, 2020

Stopp för provlopp, bygdetrav, ponnytävlingar och ponnykval

Svensk Travsport har tillsammans med travbanorna och SPTF beslutat att pausa alla provlopp, bygdetrav, ponnytävlingar och ponnykval. Förutom de ordinarie travtävlingarna som körs under strikt kontrollerade former, pausas alla andra former av travlopp tills vidare.
D.v.s. inga provlopp på Umåker på tisdag.

Sedan 12 mars hanteras alla ordinarie travtävlingar som en arbetsplats med strikta restriktioner. Publikplatserna är stängda, endast personer som ska utföra en arbetsuppgift har tillträde. Alla övriga former av organiserade lopp är inställda. Det innebär att det tillsvidare inte körs några provlopp, bygdetrav, ponnytävlingar eller ponnykval. Träningskörning tillåten Banorna hålls öppna för träningskörning under tränarens […]Läs mer »

Travprogram 5 april


Klart för att ladda hem.

Umåker
6 april, 2020, 22:12
-0.7
°C
4.9
°C
-3.6
°C
0.6
m/s
5.8
m/s
max
0.0
mm/h
0.0
mm
idag
Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50


Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


och V75-lopp®

2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
3) Guli Anna, D 11/8
Stefan Johansson
4) From the Mine, Sä 7/9
Catarina Norqvist
5) Don Viking, Bs 14/9
Stefan Dellbro
6) From the Mine, S 28/9
Catarina Norqvist
7) Eder Bob, Sk 5/10
Anna Näslund
8) Mr Golden Quick, Sk 5/10
Mika Haapakangas
9) From the Mine, S 2/11
Catarina Norqvist
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker