3 maj, 2019

Referat från dagens tävlingar

Det var en blåsig dag med bra drag i racingen på Umåker. Försöken i Umåker Cup vanns av Beach Lover (Frida Simonsson) och Get Lucky D.E. (Robert Dunder/Christian Månsson). Solängetamatören Fredrik Sahlén tog karriärens första seger med Dans Mysak som även han segrade för första gången. Detsamma gällde Digital Bits som sprutade vasst för Mikael H Björklund. Ove A Lindqvist tog en dubbelseger med två imponerande vinnare, Celsius Evo och Rally Funny. Thule Jonssons Salong debuterade i monté med att segra direkt i bra stil. Treåringsloppet vanns av Gigolo Sisu och Grude Svarten var starkast i ett av kallblodens spårtrappa.

Beach Lover (Frida Simonsson) öppnade bra och hamnade först i andraspår. När de gick ut på slutrundan tryckte de sig till ledningen och kunde gå undan till en säker seger. Missya Degato gick gå i tredjespår under slutrundan och gjorde en bra insats till andraplatsen. Tredjeplatsen till Kias Mando som inledde i andrapar utvändigt, men fick gå först i andraspår på slutrundan efter att vinnaren kört sig till front.

Gigolo Sisu (Ulf Ohlsson/Petri Salmela) stod för en bra årsdebut när han ledde loppet runt om till lätt seger. Andraplatsen till Appearance W.F. som fick ett lopp som tredje häst. Finske gästen Vaya Con Dios körde om ledningen, men fick backa ner i rygg ledaren. Varvet kvar gick de ut i andraspår och höll bra till en tredjeplats.

Grude Svarten (Martin P Djuse) inledde mitt i fältet och kördes fram utvändigt ledaren efter ca ett varv. De tryckte sig till ledningen på bortre långsidan och kunde sedan vinna lätt. Vårvind avslutade vasst mellan hästar till andraplatsen efter ett invändigt lopp. Vindbläsen spetsade, men fick släppa på baksidan. Kom tillbaka bra till tredjeplatsen.

Get Lucky D.E. (Robert Dunder/Christian Månsson) landade i andrapar utvändigt. 700 meter från mål togs jakten på ledande favoriten Don’t Worry upp och i slutsvängen var de sida vid sida. Dessa stred hela upploppet ner för att Get Lucky D.E. kunde avgöra till seger kort före mål. Andraplatsen till en tapper Don’t Worry. Tredjeplatsen på avstånd till Alpha Estate från ledarryggen.

Rally Funny (Ove A Lindqvist/Gunnar Bertilsson) hamnade mitt i fältet från start, men Ove A Lindqvist styrde på med 1300 meter kvar. De sköljde till ledningen med dryga varvet kvar och gick undan till en överlägsen seger. Andraplatsen till en mycket tapper Ippon Futura som fick ett tufft lopp i spåren. Sapajou avslutade bra under slutvarvet till en tredjeplats.

Celsius Evo (Ove A Lindqvist/Aleksi Kytölä) togs lugnt från start och tog hand om köplatsen. Med 1350 meter från mål påbörjades ett avancemang i tredjespår och successivt tog de sig framåt. 700 kvar vred Lindqvist på i fjärdespår och Celsuis Evo kunde koppla greppet redan i början av upploppet. Falcon W.F. stod för en strålande prestation till ett andrapris, efter ett tufft lopp. Trea blev Yakari efter en stark slutrunda i spåren.

Dans Mysak (Fredrik Sahlén/Gunnar Kristoffersson) öppnade raskt, men fick inleda utvändigt ledaren. När de gick ut på slutrundan övertog Dans Mysak kommandot, men fick press på baksidan. På upploppet kunde han ändå gå undan till en säker seger. Delling försökte pressa på ledaren, men kunde inte riktigt utmana hela vägen och blev tvåa. Tredjeplatsen till Björli Frida som smög med bakom tätduon.

Digital Bits (Mikael H Björklund/Erica Sandström) hamnade nere i kön inledningsvis, men Mikael H Björklund kunde komma fram bra invändigt och mellan hästar. Genom slutsvängen hade Björklund hittat loss och Digital Bits avslutade vasst på upploppet till säker seger. Ryjet avslutade ruggigt snabbt vid staketet till andraplatsen. Santana’s Ultimate gjorde en urstark prestation utvändigt ledaren och blev knappt slagen om tredjeplatsen.

Salong (Jenny Engfors/Thule Jonsson) reds fram utvändigt ledaren för att överta kommandot 1500 meter kvar. Det blev en rejäl duell på upploppet, men Salong höll hela tiden huvudet främst. En riktigt tapper tvåa i Big Believer som kämpade storstilat och föll med flaggan i topp. Ariel T.Dream fick loppet i rygg på vinnaren och höll till tredjeplatsen.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Finalfältet i Umåker Cup

2140
1 – Beach Lover, Frida Simonsson
2 – Missya Degato, Brage Hansen
3 – Kias Mando, Jenny Engfors
4 – Epicus, Ingvar Nyberg
5 – Nyby Dirty Money, Thomas S Johansson
6 – Jon Sånna, William Strand
7 – Young Prince, Malin Viklund
2160
8 – Alpha Estate, Jens Eriksson
9 – Don’t Worry, Henrik Svensson
10 – Get Lucky D.E., Robert Dunder
11 – Mr Sånna, Ulf Ohlsson
12 – Wasa Rebel, Krister Söderholm
13 – Artie B.Zet, John Östman
14 – Queen of Knights, Roger Nilsson

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

17°