10 juni, 2019

Gunnar Lindgrens lopp – för kuskar som inte segrat

Umåker kommer fredagen den 30 augusti att köra Gunnar Lindgrens lopp, vilket kommer att vara öppet för kuskar som inte tidigare har segrat. Tidningen Västerbottningen har dessutom ingått ett samarbete med Umåker som sponsor till loppet.
- Travsport skapar minnen och det här loppet kommer vinnaren aldrig att glömma. Det finns en bra historia bakom att vi döper loppet efter Gunnar Lindgren för att hedra hans minne, säger Håkan Persson sportchef på Umåker.

Gunnar Lindgren var en stor travprofil på Umåker. Av hans mest kända hästar kommer nog många ihåg Elitloppstvåan Speedy Min och Sveriges segerrikaste kallblodssto Hamra som Gunnar själv körde till drygt 100 segrar.
– Jag spelade in ett avsnitt av ”Håkan möter” med Gunnar i januari 2018. Han uppskattade det väldigt mycket och gav mig faktiskt ett armbandsur som tack. Gunnar blev lite nostalgisk när vi pratade om hans första kuskseger och ville skänka en klocka till någon som vann sitt första lopp. Kort senare gick Gunnar bort och vi hann aldrig avsluta tråden, berättar Håkan Persson.

Där såddes dock ett frö och när Håkan tillträdde som sportchef i februari såg han en möjlighet att hedra Gunnar Lindgren med ett eget och unikt lopp, i hans anda att uppmuntra en kusk som tar sin första seger.
– Jag lärde känna Gunnar först på senare år och vi fick bra kontakt. Självklart ska han ha ett lopp på Umåker, med tanke på allt som han har betytt för banan genom åren, säger Håkan.

En annan Gunnar med Umåkeranknytning kommer in som samarbetspartner. Det är journalisten Gunnar ”Pud” Eriksson som tidigare varit travbanechef på Umåker, men som numera jobbar på tidningen Västerbottningen som satsar hårt och seriöst på travbevakningen. De är även samarbetspartners med travtränare Mats Gällerstedt.
– Håkan Persson ringde mig en fredag när jag var på väg till inlandet för att bevaka en mässa. Jag fick helgen på mig att fundera och Västerbottningen känner att det är ett bra ändamål att samarbeta med Umåker kring detta. Västerbottningen kommer att skänka ett presentkort på 3 000 kronor för en klocka till segrande kusk i loppet, säger Gunnar Eriksson.

Håkan hoppas att det till och med ska locka tillresande kuskar.
– Jag slängde ut en ”testballong” i Travgruppen på Facebook och fick väldigt positiv respons. Det är inte omöjligt att det kan komma långväga kuskar. Jag hoppas att kuskarna som är aktuella vågar ta chansen att ”ragga” in sin styrning i loppet. Vi har i alla fall ett tiotal aktuella kuskar här på Umåker, lägger vi till banorna mellan Bergsåker och Boden har vi ytterligare ett 30-tal. Avslutningsvis är jag otroligt tacksam att vi fick med oss just Västerbottningen för att kunna genomföra loppet. De gör med Gunnar i spetsen ett jättebra jobb för att bevaka och skapa intresse för travsporten i regionen, säger Håkan.

Se avsnittet ”Håkan möter Gunnar Lindgren” >> 

Frågor besvaras av:
Håkan Persson, sportchef Umåker
090-100 755, 070-330 31 10. hakan.persson@umaker.travsport.se

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

16°