5 augusti, 2019

Ledaren: Alla goda ting är tre!

Håkan Perssons ledare inför tävlingarna på fredag 9/8:
Ikväll har vi en travkväll som är som ett stort Kinderägg! Vi har en godbit i Norrländska Elitstoet, nått roligt i Golf i Hästväg och en överraskning i Boko Stables – Hot’n Cold. Travhösten drar traditionsenligt igång på allvar med denna fina tävlingskväll. Golf i Hästväg arrangeras för tolfte året med Anders Nilsson som tävlingsgeneral. Det har verkligen blivit en succé! Vi hoppas kunna säga detsamma om Boko Stables – Hot’n Cold när ledaren ska skrivas år 2030.

Barnens Dag
Vi börjar med att backa bandet till förra tävlingsdagen när vi körde Barnens Dag. Det var mycket glädjande att se hur många besökare som kom, betydligt fler än vi kunde drömma om. Jätteroligt! Kön ringlade längst till gratiskorven (Tack Stora Coop, Ersboda!) och när Hemglassbilen kom sögs barnen som en magnet mot bilen (Tack Hemglass!). Förväntansfull väntade många i flera lopp på godisregnet (Tack Hemmakväll!). Ett stort tack till alla som var med och förgyllde tävlingsdagen.

Boko Stables Hot’n Cold
Ikväll är det dags för årets mest spektakulära travlopp! Ja, kanske det mest spektakulära på många år. Varmblod möter kallblod i Boko Stables – Hot’n Cold. Som sportchef hade jag nog hoppats på ett större anmälningsintresse för att få köra om 75 000 kronor. Loppet har sina godbitar och kommer garanterat att bli sevärt. Jag tror att det i första hand kommer att stå mellan två hemmahästar, kalle Guli Björn och varme Eder Bob, med kyliga duon Backestjärna och Obelix Rex som utmanare, samt formtoppade Chocolate Gold som en het outsider? Vi är glada att ha Boko Stables som samarbetspartner till loppet och hälsar John Bootsman hjärtligt välkommen till Umåker ikväll.

Norrländska Elitstoet
Landets bästa kallblodsston kommer till Umåker ikväll för att göra upp om 100 000 kronor i förstapris. Vi har ”tusenpoängare” på alla tre volterna och det blir säkert en intressant uppgörelse. Må bästa sto vinna!

Mofaksan
De senaste tre årens segrarinna Mofaksan som vunnit loppet totalt fem gånger kommer inte till start i år. Tränaren Mikael Olsson meddelade i våras att tävlingskarriären var över. Nu väntar en karriär i avelsboxen och vi önskar kretsen kring hästen lycka till med den. Vem vet, om några år kanske hennes avkommor gästar Umåker? Vi skickar ett stort tack från Umåkers sida till Mofaksan för de besök hon gjort hos oss.

Golf i Hästväg
Denna populära företeelse där ett gäng företag spelar golf ute på Umeå Golfklubb (Holmsund) under dagen. Sedan på kvällen sker prisutdelning under festliga former på Umåker, innan kvällens spännande travtävlingar. De flesta lagen återkommer, vilket tyder på att det är väldigt uppskattat. Tävlingsgeneral Anders Nilsson gör som vanligt ett hästjobb med tävlingen. Förra årets vinnare Husman Hagberg är på plats för att försvara titeln. Vi önskar titelförsvararna och utmanarna lycka till på golfbanan, så ses vi på Umåker under kvällen.

Guli Anna och Don Viking på Dannero
På söndag startar Guli Anna med Stefan Johansson i finalen av Kriteriestoet på Dannero med 350 000 kronor i förstapris. Hon är definitivt en av kanske fyra ston har chansen att stå överst på pallen. Dannero kör även ”Guldtäcket” på söndag och Umåker representeras i år av Don Viking (Stefan Dellbro). Vi har flera Umåkerhästar till start på Dannero på söndag och önskar alla stort lycka till.

Hösten
Vi har som vanligt en späckad travhöst framför oss. En stor tävlingsdag i månaden. Nästa stora dag blir Breeders’ Crown-dagen den 6 september. Vi följer upp med UMIA-kvällen den 18 oktober, kallblodsfinaler i Norrlands Elitserie den 8 november och avslutar året med Winter Trot Classic med spel på V75® på juldagen. Flikar in att vi nästa tävlingsdag den 30 augusti kör Gunnar Lindgrens lopp – Västerbottningen för kuskar som aldrig segrat i sulkylopp. Det tror jag blir ett spännande race.

Hjärtligt välkommen till Umåker ikväll!

Håkan Persson
Sportchef/Kommunikatör


Umåker
7 december, 2019, 17:53
-1.5
°C
-0.8
°C
-4.8
°C
2.8
m/s
3.9
m/s
max
0.0
mm/h
0.0
mm
idag
Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas

och V75-lopp®

2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
3) Guli Anna, D 11/8
Stefan Johansson
4) From the Mine, Sä 7/9
Cararina Norqvist
5) Don Viking, Bs 14/9
Stefan Dellbro
6) From the Mine, S 28/9
Catarina Norqvist
7) Eder Bob, Sk 5/10
Anna Näslund
8) Mr Golden Quick, Sk 5/10
Mika Haapakangas
9) From the Mine, S 2/11
Catarina Norqvist
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

-3°