2 september, 2019

Ledaren: Små och stora…

Här kommer vd Robert Karlssons ledare till fredagsprogrammet där vi bl.a. har Breeders' Crown-uttagningar.

Vi behöver både topp och bredd. Vi vet det, och vi måste i alla lägen tänka så. I fredags var det bredden i fokus. I vår strävan att utveckla och utmana körde vi Gunnar Lindgrens lopp för kuskar som inte vunnit totalisatorlopp i sulky. Vinnaren, kallblodstjejen Emma Jonsson, rattade varmblod som om hon aldrig gjort annat. Visade både smartness och kyla när hon med elegans styrde Erica Sandströms Flare till seger. Efteråt i vinnarcirkeln var hon minst sagt omtumlad. Ett minne för livet skapat!

Marie Sjöberg och Lisa Wikström hade inte vunnit lopp på ett drygt decennium, men nu var det dags. Marie, som arbetar som funktionär på Solänget och ibland på grannbanorna, ledde runt om med familjehästen Palabra. Lisa körde på styrka och knäckte alla med Tabriz Frontline, som tog sin första seger i start 61. Både hon och hennes mamma var saliga efteråt. En oförglömlig fredag, och starkt drivmedel framåt i en bransch som inte alltid är enkel.

Jag fick själv uppleva hästägarsegersötma i torsdags när vårt ägargängs nyförvärv Pleasure For Cash (Robert Dunder tränar) höll sig i skinnet och imponerade för supertalangen Magnus Djuse. Jag må ha varit med om det mesta inom den här sporten, men när den vackra hästen med spelande öron och en mäktig ”jag-äter-upp-allt-uppsyn” trots tung löpning bara avvisar motståndet till slut infinner sig en behagskänsla som är svår att jämföra med något annat.

Vi kör Lappbarrys lopp ikväll, hästen som managerades av Mats Gällerstedt och bla vann V75-lopp på hemmaplan. Mats är en skicklig hästägarkonceptframtagare. I söndags i Skellefteå fick vi se en bild med ett gäng glada ägare efter att Guli Castor varit starkast till slut. Delad glädje är dubbel glädje!

Ikväll är det de stora som är på scenen, och att ha två hemmahästar med chans i Breeders’ Crown-försök är inte illa. Ratugängets Dante Godiva (delägd av vår styrelseledamot Bertil Hammarstedt) har imponerat och senast i Boden joggade han runt ett rätt skapligt gäng trots rejäl galopp kort efter start. Träffade körande Mika Forss på Bergsåker förra helgen, och hans kommentar var koncis: ”Mycket kvar.” Even’s Cool Boy (Robert Dunder) är en fyraåring av hög rang, också han delägd av en styrelseledamot (Johan Thomasson). Med ett självförtroende som inte står självaste Zlatan efter så lär Even’s tycka att kvällens motstånd inte kommer att innebära några problem trots att spårtombolan delade ut ett bakspår. Snart vet vi.

Samarbetspartners
Vi har nöjet att presentera ett härligt partnergäng. Easy LED, som vi samarbetar med i banbelysningsprojektet finns med. Detsamma gäller Kaj Johanssons Åkeri, som var behjälpliga med att anlägga vårt nya banmaterial. Fyllinge Smide är också representerade. Det företaget levererade den trepunktsharv som vi har haft så stor nytta av. Equusir Best Box, som kommer att ha visning av sin produkt torsdagen innan våra tävlingar, deltar, liksom Lundquist Måleri och Haga Plåt. Välkommen allesammans!

Breeders’ Crown
Någon i publiken kommer att lämna arenan ikväll med en resa till Nice i mars i bröstfickan. Har själv haft nöjet att vara på plats vid kusten i Frankrike vid några tillfällen, och kan lova att det är en upplevelse.

Ticksterpremiär är det också. Ni kan numera köpa biljetter via nätet. Kasta en blick på vårt erbjudande.

From i fredags var det premiär för ambulans på plats alla tävlingsdagar på Umåker. Garage 104 är leverantör och jag vill passa på att tacka för alla glada tillrop.

Fredagar kommer undertecknad och Håkan Persson att prata travsport, lokalt och centralt, i videoform. Har just du något inspel är du mer än välkommen att höra av dig.

Nu vänder vi blicken mot kvällens topprace. Vi kommer att göra det vi kan för att du ska trivas. Och kanske blir det just din dröm som blir verklighet idag?

Känn dig varmt välkommen!
/Robert Karlsson, vd

 

Travprogram 21/2


Umåker
20 februari, 2020, 08:40
-8.2
°C
-5.7
°C
-9.7
°C
0.8
m/s
1.7
m/s
max
Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50


OBS! Måndag 9 mars, kl.09:00 släpps restaurangplatserna till STL-dagen (med V75) lördag 18 april. Läs mer (+)

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


och V75-lopp®

2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
3) Guli Anna, D 11/8
Stefan Johansson
4) From the Mine, Sä 7/9
Catarina Norqvist
5) Don Viking, Bs 14/9
Stefan Dellbro
6) From the Mine, S 28/9
Catarina Norqvist
7) Eder Bob, Sk 5/10
Anna Näslund
8) Mr Golden Quick, Sk 5/10
Mika Haapakangas
9) From the Mine, S 2/11
Catarina Norqvist
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

-5°