4 november, 2019

Ledaren: Tjejkväll och Vännäsdagen

Här kommer ledartexten till fredagens travprogram, signerad Håkan Persson:
Det finns alla förutsättningar för att det ska bli bra tryck i Travrestaurangen när vi gästas av både tjejerna på Tjejkvällen och många företag från Vännästrakten. Sportsliga godbitar är det gott om. Vi har tre kallblodsfinaler i Norrlands Elitserie med 100 000 kronor till respektive vinnare. Dessutom kör vi de nya loppen Kung i Norr och Prix Umåker med 75 000 kronor till vinnarna där.

From the Mine gjorde det igen
From the Mine fortsätter att imponera i STL-cirkusen. I helgen bärgades årets tredje STL-seger, varav två har tagits i finaler. I september under Kriteriehelgen grejades Bronsfinalen och nu blev det även Silverfinalen. På sättet! Travpropaganda på hög nivå genom Catarina Norqvist i TV-rutan och understödd av Stall Grå ser framtiden allt annat än ”grå”. Ikväll hyllas From the Mine för STL-segern och även för ”Månadens Häst” i september. Noterbart är att Catarina Norqvist i år har dragit in över en miljon till träningsstallet. Snyggt!

Stefan Johansson över miljonen
En annan som nyligen också passerat miljonstrecket för första gången är Stefan Johansson. Det är starkt med tanke på att han endast haft sex hästar (varav fem segrat) som startat. Guli Anna har såklart dragit ett stort lass och ikväll hoppas vi att Guli Björn ska hjälpa till ytterligare när han startar i Troll Kevins lopp.

Winter Trot Classic
Förberedelserna har inletts inför Winter Trot Classic som traditionsenligt kör här på Juldagen med spel på V75®. I år kommer vi att ha fri entré, vilket möjliggörs av att vi säljer sponsorpaket för 1500 kr (se annons i programmet. Där kan företag, privatpersoner eller travhästar sponsra evenemanget. 500 kr från varje paket går dessutom direkt till Barncancerfonden.

Travgalan
Vi har inte bestämt till 100 procent vilket datum som vi lägger travgalan på, men i första hand försöker vi få den att ligga lördagen den 1 februari. Om det inte går att få till, är det lördag 25 januari som är reservplanen. Vi återkommer såklart i ärendet, men ”save-the-date”. Vi hoppas att det ska bli något alldeles extra!

Sport 2020
Det blir en del förändringar till 2020. Vi kommer att få ett nytt licenssystem och det kommer även att innebära en del förändringar kring propositionerna. Onsdagen den 27 november kommer jag att kalla till ett möte där jag främst för alla aktiva, men andra intresserade får såklart delta, kommer att informera om förändringarna. Boka in 27 november i kalendern.

Kvällens tävlingar
Traditionsenligt kör vi våra kallblodsfinaler i Norrlands Elitserie denna kväll. Eld Kevins lopp för treåringarna och Troll Kevins lopp för fyraåringarna. Nytt för i år är att vi döpt stofinalen till Polkettas lopp. En annan nyhet är Kung i Norr – Sleipners Höstpris för kallblodens allra bästa killar. Startlistan är minst sagt intressant! Prix Umåker är också nytt för i år, ett styrkeprov över 3640 meter för varmbloden. Här får vi bl.a. se hemmahästarna Selmer I.H. och Mr Golden Quick göra upp mot ett antal intressanta utmanare.

Tjejkväll
Det är Tjejkväll ikväll och Johan Olsson-Amsköld greppar micken för att guida tjejerna genom tävlingarna. Det blir god mat, tävlingar, erbjudanden och överraskningar. Vi hoppas att det ska bli en lyckad kväll för alla tjejer! Tack till våra samarbetspartners för Tjejkvällen! Resia, Butiq H&H, Stora Hotellet, Hörnqvists Frisering och Bodyshop.

Vännäsdagen
Ikväll kör vi även Vännäsdagen och vår travtränare Mats Gällerstedt är starkt förknippad med Vännäs. Han är en av kvällens samarbetspartner och i programmet bjuder han ut ett intressant hästägarkoncept – Stall Innergård. Kolla in det!

Vi har ett stort gäng Vännäsbor på plats och vi vill tacka kvällens samarbetspartners!
Konradssons Måleri, Vännäs Plåt, Englunds Trä, Mark & Grund, Johansson Maskin, Distriktsveterinärerna, Travtränare Mats Gällerstedt, N.K. Lundströms Trävaror, Byggexperten, Martinsons, Kaj Johanssons Åkeri och Brandts blommor och begravningsbyrå.

Välkommen till Umåker!
Håkan Persson, sportchef

Travprogram 7/2


Program kommer 3/2.

Årets Travgala


Umåker
26 januari, 2020, 07:14
-3.3
°C
-1.7
°C
-3.3
°C
2.8
m/s
6.7
m/s
max
0.0
mm/h
0.0
mm
idag
Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas

och V75-lopp®

2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
3) Guli Anna, D 11/8
Stefan Johansson
4) From the Mine, Sä 7/9
Cararina Norqvist
5) Don Viking, Bs 14/9
Stefan Dellbro
6) From the Mine, S 28/9
Catarina Norqvist
7) Eder Bob, Sk 5/10
Anna Näslund
8) Mr Golden Quick, Sk 5/10
Mika Haapakangas
9) From the Mine, S 2/11
Catarina Norqvist
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

-3°