30 juli, 2019

Leo, Leo, Leo

Barnens Dag lockade storpublik på Umåker! Det var gott om aktiviteter som var välbesökta och till Stora Coops korvtält ringlade kön lång.
Tävlingarna dominerades av Emilia Leo som tog en trippel, två i sulky med Oscar Berglund som tränare och i montésprintern med hemmahästen Glimmer U.S. (Mattias Berglund). Dubbelseger blev det för Per Linderoth som både tränar och körde duon Noble Boy och Alfas Leonore. Hemmaseger blev det även för Mats Gällerstedt bakom Källsjöviking.
Umåker vill passa på att tacka ALLA besökare, samarbetspartners och Mats Utter som gjorde denna succédag möjlig! TACK!

Mellby Galanga (Emilia Leo/Oscar Berglund) hamnade i sjätte utvändigt när fältet formerat sig. Följde med i attackerna varvet kvar och levererade snabba 600 meter till överlägsen seger. Bra! Sign Your Name satt i fjärde utvändigt och gick med i avancemang varvet kvar. Framme utvändigt ledaren med 650 meter från mål. Kämpade bra till andraplatsen. Kajsa Jonz satt i tredje utvändigt och drog tåget varvet kvar. Övertog kommandot på sista baksidan och höll bra till tredjepriset.

Tangen Lilja (Ingvar Nyberg/Lina Melin) kom fram bra till andra utvändigt, men fick sedan positionen som första häst i andraspår efter knappa halvvarvet. Det blev en duell med ledande favoriten, men Tangen Lilja hade mod att avgöra kort före mål med minsta möjliga marginal. Teknodiva var den ledande favoriten som höll bra, men knappt slagen innan linjen. Oddsy spetsade inledningsvis, men släppte för ett lopp i ledarryggen. Höll till tredjeplatsen på avstånd från ledarduon.

Cobourg Hanover (Emilia Leo/Oscar Berglund) dundrade till ledningen in i första svängen. Fick bestämma lite mitt i loppet, men gick kontrollerat undan till seger. Destiny Am satt i andrapar utvändigt, men fick gå på i tredje 700 kvar. Hamnade utvändigt ledaren och pressade, men fick aldrig fatt i vinnaren. Chocolate Gold fortsätter att visa form och var trea från ledarryggen.

Noble Boy (Per Linderoth) inledde invändigt en bit ner i fältet och hittade ut i spåren 750 meter från mål. Starkt avslut i tredjespår till säker seger. Order By Box satt i sjätte utvändigt, men fick gå med i tredje redan dryga varvet kvar. På i fjärdespår 600 kvar och bra insats till andrapriset. Heartbeat satt en bit ner i kön och styrdes på i fjärdespår under slutrundan. Avslutade starkt till en tredjeplats.

Glimmer U.S. (Emilia Leo/Mattias Berglund) öppnade bra och fick ett lopp i rygg på ledaren. Luckan kom på upploppet och Yankee Glide-sonen tog chansen att spurta till seger. Chambaldi du Mirel reds i ledningen, men kunde inte svara när vinnaren fick luckan. Höll bra. Due Passi reds utvändigt ledaren och grejade tredjeplatsen.

Källsjöviking (Mats Gällerstedt) drog hem en klassisk wire-to-wire. Det blev en säker seger till slut före Guldhagens Kevin som gick utvändigt ledaren hela loppet och höll bra. Hibogubben avslutade bra till tredjeplatsen från tredje utvändigt.

Alfas Leonore (Per Linderoth) spetsade och fick bestämma tempot på mellanvarvet. Blev utmanad, men höll undan till segern. One of Us blev uppflyttad till andraplatsen. Fick loppet i rygg på ledaren och avslutade snabbt mellan hästar. Jagger Boko blev nedflyttad till tredjepriset för en störning. Fick loppet i andra utvändigt och avslutade bra sista halvvarvet, men fick aldrig grepp på vinnaren.

Fast S.T. (Susanne H Osterling/Gun-Marie Persson) kördes fram utvändigt ledaren och kunde kontrollera loppet därifrån. Började pressa ledaren 700 kvar och övertog kort senare ledningen. Vann på bra sätt. Pilbo Titan satt i ledarryggen, men fastnade bakom när denne tröttnade. Sen lucka och våldsamt snabb avslutning när han kryssade mellan hästar på upploppet. Ostnäs Prinsen galopperade när bilen släppte och tappade mycket mark. Kom tillbaka och avslutade bra till tredjeplatsen.

Titan As (Jonny Länsimäki) kördes via tredjespår fram till dödens. På upploppet kopplades segergreppet och segern blev säker. Fiona Fashion kördes invändigt och fick backa för att hitta loss från kön. Avslutade överlägset snabbast och blev tvåa. Captain Marancourt kördes till ledningen och höll till tredjeplatsen.

Travskolans HyltansStjärnskott (Alma Oskarsson/Linnea Lundgren) segrade överlägset i ponnyloppet, Stora Coop loppet.

Det efterlängtade godisregnet!!

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman


Umåker
7 december, 2019, 18:34
-1.6
°C
-0.8
°C
-4.8
°C
0.8
m/s
3.9
m/s
max
0.0
mm/h
0.0
mm
idag
Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas

och V75-lopp®

2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
3) Guli Anna, D 11/8
Stefan Johansson
4) From the Mine, Sä 7/9
Cararina Norqvist
5) Don Viking, Bs 14/9
Stefan Dellbro
6) From the Mine, S 28/9
Catarina Norqvist
7) Eder Bob, Sk 5/10
Anna Näslund
8) Mr Golden Quick, Sk 5/10
Mika Haapakangas
9) From the Mine, S 2/11
Catarina Norqvist
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

-3°