12 maj, 2019

Missya Degato i Umåker Cup

Missya Degato och Brage Hansen blev svaret i finalen av Umåker Cup. Brage levererade en snygg styrning och segern blev säker till slut i ett rafflande lopp.
Ove A Lindqvist och Micael Melander tog varsin kuskdubbel ikväll.
Det blev två hemmasegrar ikväll genom kallbloden Wild Donnan (Stefan Dellbro) och Ask Embla (Christina Landström).

Wild Donnan (Magnus A Djuse/Stefan Dellbro) kördes till ledningen och ledde loppet runt om på ett rejält sätt. Guli Best var snabbast från start av tilläggshästarna och var framme som tredje häst redan efter ett halvvarv, men kunde inte rå på ledaren till slut. Kolnes Ida var trea från rygg ledaren.

Timetoplaytherole (Frida Simonsson) spetsade och ledde till 1500 meter återstod. Då blev det ett lopp i rygg på ledaren. Dryga halvvarvet hem, så kom attacken och hon övertog ledningen 300 kvar och vann enkelt. Taj One galopperade inledningsvis, men reparerade starkt till en andraplats via en 700-metersspurt. Tyrone Warrior blev trea efter ett lopp i andra utvändigt.

Sambuca Knight (Ove A Lindqvist/Stefan Lundmark) startade från dubbla tillägg och hamnade nere i kön. Dryga varvet från mål kom attacken i tredjespår och 500 kvar var de i täten. De nådde upploppet i stor ledning och vann enkelt. Marciano gick med i tredjespår 900 kvar och avslutade bra till andraplatsen på avstånd bakom vinnaren. Trea blev Vidar Caprese från ledningen och insatsen aviserade lite smygform.

Miss Vici (Henrik Svensson) spetsade och tog en ”wire-to-wire”. De ryckte till sig en klar ledning i slutsvängen och vann enkelt före Likeonway som levererade en mycket bra avslutning ute i spåren. Tredjeplatsen till Shiver W.F. som avslutade bra efter ett invändigt lopp.

Ask Embla (Susanne H Osterling/Christina Landström) öppnade bra och kördes fram utvändigt ledaren. Hon var rejäl och vann säkert. Thess Vilja kunde inte försvara innerspåret och galopperade senare. Hon kom tillbaka bra, men såg ”halvslagen” ut på baksidan. Kom tillbaka och grejade andrapriset före en bra avslutande Hönn Prinsen.

Råsa Night (Micael Melander/Birger Byström) fick loppet i rygg på ledaren. När ledaren ryckte i slutsvängen kom luckan och Råsa Night kunde spurta till seger före ledande Roo. Från tredje invändigt avslutade Priapos E.M. till tredjeplatsen.

Forspärla (Micael Melander/Jan Gustavsson) över ledningen efter 400 meter för att sedan släppa till favoriten efter ett varv. Var på gång med ett angrepp dryga halvvarvet kvar, men galopperade. Ställde sig och kom tillbaka och kunde koppla grepp i tid. Favoriten Fanny Tabac övertog ledningen efter ungefär ett varv, men kunde inte svara Forspärla på upploppet. Tredjepriset till Juliblixten.

Falcon W.F. (Ove A Lindqvist/Madelene Wikstén) övertog kommandot efter ca 450 meter och spårade sedan runt om till en säker seger på bra sätt. Stark häst! Wasa Thunder kördes till ledningen i första sväng och släppte sedan till favoriten. Hängde på bra till andraplatsen. Salong hamnade sist i kön. Gick med i avancemang och kom via tredjespår i slutsvängen, bra avslut till tredjeplatsen.

Missya Degato (Brage Hansen) spetsade, men fick släppa ledningen efter dryga halvvarvet. Luckan öppnade sig 500 kvar och redan i början av upploppet var greppet kopplat. Don’t Worry fick loppet i fjärde utvändigt. Gick på 700 kvar och avslutade starkt till andraplatsen. Mr Sånna avslutade mycket bra efter invändig resa.

Noterat:

Hedershästen Special Promise (Kari Alapekkala/Mika Haapakangas) startade idag i finska Gulddivisionen på Uleåborg. Han gick strålande och var knappt slagen på strålande 1.11,3a/1640m. Det blev ett andrapris värt 5 000 euro! I det slagna fältet fanns bl.a. Callela Leonard och Hot Shot Luca.

Foto: Jenny Rehnman
Text: Håkan Persson

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

16°