7 december, 2019

Sandra vann Berth Johanssons Lärlingslopp

Det blev till slut riktigt fina förutsättningar med isbana på Umåker denna fredagskväll.
Vi noterade tre pigga hemmasegrar.
Conrads Gregor (Sören Lennartson) tog andra raka. Nu med Sandra V Eriksson i Berth Johanssons Lärlingslopp.
Magnifik Brodde (Ingemar Hultqvist) tog fjärde raka tillsammans med Samu Sundqvist när de segrade i Decembersprintern.
Akjas Funnytimer (Mattias Berglund) tog karriärens första seger. Där körde Magnus A Djuse och "den omöjlige" slog till med ännu en dubbelseger på Umåker.
Han segrade även bakom Dannero-gästen Cebaka Jade (Catharina Stattin).
Lars Öströms Stolopp fick se en spännande upploppsduell som slutade med målfoto och segern till Bergsåker och Robert Skoglund med fyraåriga Sundbo Nova.

Nebbenes Helge (Roger Nilsson/Madelene Wikstén) kördes till ledningen direkt och kunde sedan leda runt om till en säker seger på bra sätt. Ohotad. Hamjakken snabbstartade från dubbla tillägg och hamnade i andra utvändigt. Smög med och försökte utmana på upploppet, men kom aldrig nära. Sundbo Projektil inledde i fjärde invändigt. Kom ut efter ett varv och gick med i tredjespår dryga varvet kvar. Styrdes på via fjärde och var framme utvändigt ledaren när galoppen kom (segern som rök?) i utgången av slutsvängen. Ställde sig och kom tillbaka till tredjeplatsen.

Akjas Funnytimer (Magnus A Djuse/Mattias Berglund) kördes i fjärde invändigt. Kom ut i slutsvängen och avancerade via tredjespår. Gick snabbast på upploppet och hann fram i god tid. Eaton spetsade och ledde länge, men kunde inte svara vinnaren sista biten. Heavenly W.W. kördes i tredje invändigt. Kom ut 550 kvar och hängde med till tredjeplatsen.

Conrads Gregor (Sandra V Eriksson/Sören Lennartson) fick en rejäl tappstart från springspåret och anslöt som sista häst i klungan. Började avancera 1300 kvar och fick en rygg att gå med i. Gick starkt och kunde koppla greppet redan 300 kvar och vann lätt. Staro Mary Lou spetsade och kördes i ledningen, men kunde inte svara vinnaren. Datastrom Am kördes i rygg på ledaren. Kom ut i slutsvängen och tog några galoppsteg. Avslutade bra till tredjeplatsen.

Cebacka Jade (Magnus A Djuse/Catharina Stattin) tog ledarryggen och hängde med där till slutsvängen. Kom ut i andraspår och utmanade ledaren. Var förbi 100 kvar och vann säkert. Inez River kördes i tredje invändigt, men poppade ut i andra ut dryga varvet kvar. Gick på 400 kvar och avslutade positivt till andraplatsen. Cobbys Yourah spetsade och ledde länge. Kunde inte försvara sig sista 100.

National Knight (Tommy Nyberg/Stefan Andersson) hittade andra utvändigt och fick ta positionen som första häst i andraspår 800 kvar när hästen framför galopperade. Utmanade ledaren på upploppet och kopplade greppet 75 meter kvar. Krutov Sund följde med i rygg på vinnaren. Gick på i utgången av slutsvängen, men fick aldrig något grepp. Queen Rick spetsade och ledde till 75 kvar. Höll bra.

Magnifik Brodde (Samu Sundqvist/Ingemar Hultqvist) tog sig ut i andraspår från sitt bakspår och det blev tredje utvändigt. Ställde på i tredjespår på bortre lång och gick en bra slutsväng. Kopplade grepp 100 kvar och vann lätt. Augustus F. kördes till spets i första sväng. Höll bra, men kunde inte svara när vinnaren utmanade. O.P.’s Flirt satt i fjärde ut i rygg på vinnaren. Hängde på denne i anfallet och grejade en tredjeplats.

Demo (Ludwig Wickman/Linda Tjernström) öppnade raskt och spetsade för att sedan släppa till favoriten. Luckan kom på upploppet, Demo tackade för den och spurtade till segern. Global Well Off spetsade och ledde till kort före mål. Pinewood Man hamnade nere i kön, men det blev fjärde utvändigt när fältet formerat sig. Gick på i slutsvängen och fick vida spår, men avslutade bra till tredjeplatsen.

Sundbo Nova (Robert Skoglund) fick andra ut med dryga varvet till mål. Avancerade på bortre lång för att ta upp jakten på ledaren och fick kontakt 200 kvar. Det blev en spännande upploppsduell där det stod och vägde, men Sundbo Nova kunde sätta nosen först. Hågå Ida spetsade och ledde nästan hela vägen. Fick ge sig i sista stegen. Bra debut i ny regi! Guli Stella debuterade också i ny regi. Kördes i tredje invändigt. Bra avslutning på avstånd från tätduon.

Jetline (Nils Westerberg) satt i kön. Gick på 700 kvar och lotsades fint fram. Kopplade grepp 100 kvar och kunde vinna åkandes. Bishop gick tidigt på för att överta ledningen knappa två varv från mål. Ut igen dryga halvvarvet kvar. Grepp i slutsvängen, men kunde inte svara vinnaren. Reflexion inledde med en startgalopp, men återkom och kördes invändigt. Avslutade mycket bra till tredjeplatsen.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Travprogram 7/2


Program kommer 3/2.

Årets Travgala


Umåker
28 januari, 2020, 23:03
-4.2
°C
-0.1
°C
-4.2
°C
2.8
m/s
2.8
m/s
max
0.0
mm/h
0.0
mm
idag
Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas

och V75-lopp®

2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
3) Guli Anna, D 11/8
Stefan Johansson
4) From the Mine, Sä 7/9
Cararina Norqvist
5) Don Viking, Bs 14/9
Stefan Dellbro
6) From the Mine, S 28/9
Catarina Norqvist
7) Eder Bob, Sk 5/10
Anna Näslund
8) Mr Golden Quick, Sk 5/10
Mika Haapakangas
9) From the Mine, S 2/11
Catarina Norqvist
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

-3°