3 juli, 2019

Triss i Lyckselesegrar

Andra dagen på Lyckseletravet är avverkad och då blev det tre segrar till Umåker. Ostnäs Prinsen (Rolf G Jonsson), Guli Vinn (Mats Gällerstedt) och Redhot Tap Dancer (Mika Haapakangas) fick segerdefilera. Det blev även kuskdubblar för Ove A Lindqvist, samt Krister Söderholm som tagit ledningen i championligan.

Ostnäs Prinsen var väl förberedd inför sin debut och Robert Dunder körde honom till seger i Sverker Karlssons Pokal med sju längder på 1.33,6v/2140m. Det var 20 000 kronor i förstapris. Rolf G Jonsson hade gjort förarbetet som uppfödare, ägare och tränare.

Guli Vinn fick strida hårt för att segra i ett sprinterlopp. Flera hästar på linje, men Guli Vinn hade nosen först. De tre första hästarna noterade samtliga 1.27,6v/1640m. Här var det 20 000 kronor i förstapris. Mats Gällerstedt både tränar och körde vinnare som ägs av Stall Vännfors Odin. Uppfödare är Fredrik Andersson.

Redhot Tap Dancer är fortsatt obesegrad i Mika Haapakangas regi efter två starter. Även denna gång var det Magnus A Djuse som styrde till segern med två längder på 1.17,1v/2140m. Det var 20 000 kronor på segerchecken till de finska ägarna i Gummi ja Gylmä Oy & Sofia Myllyharju.
Här var Know My Name (Thomas S Johansson/Marita Oskarsson) trea.

Noterat:

  • Ove A Lindqvist tog en dubbelseger genom att vinna försök och final i Lyckselepokalen med Jazza Håleryd (Ann-Catrin Frisk). En dubbelseger blev det även för Krister Söderholm som segrade bakom Blue Bell (Anneli Kimmerud) och Anthem (Irene Worrsjö-Johansson).
    I Championstriden leder Krister Söderholm på tre pinnar före en kvartett på fyra kuskar som har två pinnar vardera. På fredag avgörs det när årsfinalen avgörs med fina lunchtävlingar.
  • Hamilkar Boko (Robert Dunder) var tvåa i försöket till Lyckselepokalen, men slutade trea i finalen. Västerbo Exclusive (Heidi Hiltunen/Mattias Berglund) var trea i sitt försök, men galopperade i finalen.
  • Det blev även en andraplats för Kajsa Jonz (Heidi Hiltunen/Knut Jonsson) och en tredjeplats för U.Bergs Tracy (Ove A Lindqvist/Annie Rönnkvist).
  • I måndags kördes det även en ponnydag på Lyckseletravet och det blev två segrar till Umåker. Detta genom Nova Espri (Vendela Lång) och Stenbydal’sLindera (Ella Ersson Svedelius).


HP

Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

17°