9 november, 2019

Vilka race! Härlig travsport!

Guli Roy blev den förste att klara av dubbeln, att vinna både Eld Kevins lopp och Troll Kevins lopp. Rikard N Skoglund körde fyraåringen som tränas av Jan-Olov Persson till seger. Extra roligt att Guli Roy är uppfödd i krokarna runt Umåker och dessutom har delägare från Umeå.
Eld Kevins lopp vanns av karismatiske Kalmar som tillsammans med Mikael M Andersson segrade på nytt banrekord för treåringar.
Det blev två hemmasegrar. Robert Dunder-tränade Mycrazydream segrade med John Östman och gav en viktig pinne i tränarchampionatet. Fyra segrar före en kvartett tränare som jagar närmast bakom. Conrads Gregor gjorde comeback efter frånvaro och Sören Lennartson hade ställt i ordning. Mats A Djuse körde. Mats tog återigen en dubbelseger!
Broder Magnus A Djuse tog också en dubbelseger (igen) och har nu drygat ut ledningen i körsvenschampionatet till sex pinnar.


Husnäs Tilja (Amelie Nilsson/Håkan Norman) spetsade direkt och drog i stor ledning. Upphunnen i slutsvängen och var klart slagen, men kom tillbaka invändigt och kontrade till seger. Hamjakken startade från dubbla tillägg, tog sig successivt framåt. Gick en bra sista långsida och kopplade greppet, men tvekade sista 100 och åkte dit. Risåteddan ledde klungan bakom ledaren. Höll bra till tredjeplatsen.


Jersey Boko (Magnus A Djuse/Jesper R Nilsson) gick tidigt på via tredjespår och övertog ledningen med 1,5 varv till mål. Kontrollerade sedan händelserna till säker seger. Global Vertigo spetsade och släppte till vinnaren. Fick luckan, utmanade, men kom inte förbi. Eaton inledde i tredje-fjärde invändigt, ut i tredje utvändigt. På i utgången av slutsvängen och avslutade mycket vasst till tredjeplatsen.


Guli Roy (Rikard N Skoglund/Jan-Olov Persson) kördes till ledningen med 1200 meter kvar. Kunde kontrollera loppet och vinna lätt i fin stil. B.W.Rune kördes fram som första häst i andraspår. Försökte utmana, men kunde aldrig gå i närkamp. Gott Klirr gick i rygg på B.W.Rune i andraspår, men fick nöjda sig med tredjeplatsen.


Mycrazydream (John Östman/Robert Dunder) öppnade bra, men släppte för en resa i rygg ledaren. Fick luckan i utgången av slutsvängen och avslutade vasst till segern. Gigant Greenwood var snabbast från start och spetsade. Drog undan i slutsvängen, men kunde inte stå emot vinnaren när denne fick luckan. Denali galopperade från start och tappade mycket mark. Ikapp 900 kvar och kördes invändigt. Det löste sig perfekt och hon kunde spurta in till tredjepriset.


Kalmar (Mikael M Andersson/Stefan S Persson) fick positionen i fjärde utvändigt när fältet formerat sig. Gick med i angrepp på sista långsidan och kom i egen attack på upploppet. Hann fram till segern kort före mål. Järvsö Elling satt i tredje utvändigt och drog fram vinnaren, men kunde inte svara sista biten. Byske Philip satt i andra utvändigt och rundade till ledningen knappa halvvarvet kvar, men fick ge sig på upploppet.


Narold Vox (Mats E Djuse/Krister Jakobsson) satt en bit ner i kön. Stötte 1800 kvar och fick ut hästar framför sig. Gick på i tredje 700 kvar och var framme utvändigt ledaren halvvarvet kvar. Grepp 300 kvar och gick undan till säker seger. Mr Golden Quick satte nere i kön och levererade åter en snabb avslutning, men kunde inte närma sig vinnaren. Toutre satt i andrapar utvändigt. Avslutade bra till tredjepriset.


Karlängs Lill (Jessica Sidbäck/Anders Nilsson) hamnade i andra och sedermera tredje utvändigt. Gick på 800 kvar och la en rejäl långsida. Var först 350 kvar. Blev utmanad, men höll undan till segern. Forspärla satt i rygg på vinnaren och utmanade rejält till slut, men kom inte förbi. Torpa Olea kördes fram till ledarryggen 1400 kvar. Ut som första häst i andraspår 900 kvar. Höll till tredjeplatsen.


Björlifant (Roger Nilsson) tog rygg på ledaren som drog i ett hårt tempo. Luckan kom i slutsvängen. Attackerade och kunde åka ifrån till säker seger. B.W.Sture gick på från kön 1200 kvar. Fick ett tufft lopp, men gjorde en mycket stark insats. Hvalstad Odin kördes i ledningen, men kunde inte svara till slut och blev trea.

Conrads Gregor (Mats E Djuse/Sören Lennartson) fick loppet i femte utvändigt. Satt kvar när de fyllde på i tredje, men fick luckan halvvarvet kvar och kom via spåren. Levererade ett snabbt upplopp till segern. Kajsa Jonz gick med i tredjespår varvet kvar. På 300 kvar och hade grepp, men kunde inte svara vinnaren. Operation Day Z.A. avslutade starkt till tredjeplatsen före en återigen mycket tapper Only in Time O.C.

Mellby Hyacint (Susanne H Osterling) spetsade från startfållan och drog runt om till en enkel seger. Even’s Good Girl fick tredje utvändigt, gick på 700 kvar och gnuggade sig framåt. Avslutade bra till andraplatsen. Fluke kördes invändigt och fick nöja sig med tredjeplatsen, knappt slagen.


Lollipop Girl (Magnus A Djuse/Ulrika Rehn) dundrade från springspår på tillägg och tog ledningen i första sväng. Höll runt om till säker seger. Clear Eyes kördes invändigt. Hittade ut i spåren på sista långsidan och avslutade starkt till andraplatsen. Okinawa Roc hakade på i rygg på ledaren, fick galopp i utgången av slutsvängen. Ställde sig och kom tillbaka till tredjepriset.


Grude Tilla (Ulf Ohlsson/Öystein Tjomsland) kördes fram utvändigt ledaren. Pressade upp tempot under slutrunda. Blev ett upplopp med fyra hästar i bredd, men Grude Tilla kunde huvudet först. Polar Aurora kördes i ledningen. Höll bra, men kunde inte stå emot vinnaren sista biten. Vinner snart lopp. Slotts Pila tog en ”stilla start”, men kom ikapp fältet och avslutade mycket starkt till tredjeplatsen.

Lagfoto med våra samarbetspartners från Vännäs! Tack för att ni kom!

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Travprogram 7/2


Program kommer 3/2.

Årets Travgala


Umåker
23 januari, 2020, 04:12
-1.8
°C
-0.7
°C
-1.8
°C
0.8
m/s
6.4
m/s
max
0.0
mm/h
0.0
mm
idag
Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50

Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


2018
1) Vic de Luxe, B 6/1
Mika Haapakangas
2) Vic de Luxe, S 10/2
Mika Haapakangas
3) Mr Golden Quick, Bo 16/6
Mika Haapakangas
4) Mr Golden Quick, F 30/6
Mika Haapakangas
5) Mr Golden Quick, G 18/8
Mika Haapakangas
6) Mr Golden Quick, S 29/9
Mika Haapakangas
7) Selmer I.H., E 11/11
Ingemar Hultqvist
8) Magnifik Brodde, B 8/12
Ingemar Hultqvist
9) Special Major, U 25/12
Mika Haapakangas

och V75-lopp®

2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
3) Guli Anna, D 11/8
Stefan Johansson
4) From the Mine, Sä 7/9
Cararina Norqvist
5) Don Viking, Bs 14/9
Stefan Dellbro
6) From the Mine, S 28/9
Catarina Norqvist
7) Eder Bob, Sk 5/10
Anna Näslund
8) Mr Golden Quick, Sk 5/10
Mika Haapakangas
9) From the Mine, S 2/11
Catarina Norqvist
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

-2°