Umåkerpodden

Umåkerpodden med Robert Karlsson

Del 1Janne Norberg
Premiär för Umåkerpodden och i första avsnittet gästas Robert Karlsson av Janne Norberg. Vi får följa Jannes resa från barndomshemmet i Nordingrå till Umåker där vi står idag. Det blir en djupare resa som inte enbart varit på travbanorna, men visst blir det även prat om Figge, Troll Kevin, Eld Kevin och inte minst Nahar.

Del 2Heidi Hiltunen
Dags för del 2 av Umåkerpodden. Robert Karlsson möter vinnaren av Damklubbens Lärlingsserie 2017, Heidi Hiltunen som delar med sig av sin livshistoria som börjar i Rovaniemi och går via Sundsvall till Umeå. Vi får höra om hennes första möte med nuvarande sambon John Östman, om den finska avundsjukan, om Kungstravet och inte minst om sjukdomsperioden. Vi får också höra om fyra viktiga hästar, Prizeman, Little Maiccu, Buddy Ås och Fantoccini. ”Press play”, så kör vi…

Del 3 Robert Dunder
Avsnitt tre av Umåkerpodden och det är Robert Dunder som gästar Robert Karlsson. Dunder berättar om hur han kom in i travet via morbror Rolf och kallblodet Brasse som han som 13-åring tränade fram till start. Det blir en del om hans dyslexi och svårigheterna i skolan, men också om hur hans ser på kundvården för hans hästägare i stallet.

Del 4Magnus Johansson
I det fjärde avsnittet av Umåkerpodden gästas Robert Karlsson av Magnus Johansson. De pratar om Magnus tid som banmästare, från första hästen Ceasar (ponny) till deras armada av nationella och internationella stjärnhästar, om föräldrarna Berth och Berit, kampen mot cancern och den där mosbrickan med Big Spender.

Del 5Jan-Erik Erikson
Dags för nytt avsnitt av Umåkerpodden. Denna gång är det Jan-Erik Erikson som hamnar vid Robert Karlssons poddmikrofon. De pratar om Nordinarna, Kapten Skymning och Berth Johansson av de tvåbenta. Bland alla fyrbenta hinner bl.a. King Ata, Pamir Whitney, Duke Sorrel, Let Me Fly, Pale Amber och många fler nämnas.

Del 6Ove A Lindqvist
Dags för sjätte avsnittet av Umåkerpodden. Denna gång är det Ove A Lindqvist som besöker Robert Karlsson. Ove berättar om uppväxten och hur han kom in i travets värld. Han är mest känd som en skicklig kusk, men han har även tränat fram en del bra hästar också – How Powerful och Tunbys Etti Lep är två som ligger honom varmt om hjärtat.

Del 7Margaretha Brändström
I den sjunde delen av Umåkerpodden gästar Margareta Brännström. Ni får höra om Prins Bertil, prinsessan Lilian, Erik Adielsson, totokupp, Matteus Lillieborgs och Johnny Takters mackpreferenser, Åby, rivbongar, bara framåt, Per Linderoth, V5-granskning, långsiktigt och roligt hästägande tillsammans och kärlek på äldre dar.

Del 8Johanna Lindqvist
Här kommer Umåkerpodden med Johanna Lindqvist på andra sidan av Robert Karlssons poddmikrofon. Givetvis samtalas det om hennes far, Anders Lindqvist. Det blir en del Philippe Allaire, Ready Cash och monté. De pratar om hur svårt det är för tjejer att bli accepterade i den franska travsporten. USA, Italien, Stöcke Ponnyförening och hennes sjukdom hinner de också med. Press play!

Del 9Sören Lennartson
Ett nytt avsnitt av Umåkerpodden! Denna vecka har Robert Karlsson träffat proffstränaren Sören Lennartson. En son till legendaren Gustav ”Express” Lennartson. Vi får höra om en del andra sidor om Sören och även hur han träffade Gisela. Det blir mycket snack om Vincennes, men även en del andra hästar som passerat genom åren. Han berättar även om när han red monté!

Del 10 Krister Söderholm
Ny Umåkerpodd och denna gång är det Krister Söderholm som har fått träffa Robert Karlsson. Krister lägger ut texten om sin långa och innehållsrika karriär. Några av hästarna som nämns är såklart segermaskinen Lena Fox, världsrekordet med Säterbest och även treåriga Feminista Am som satt banrekord på Umåker och Bodentravet den senaste månaden.

Del 11Ulf Kindberg
Dags för det sista avsnittet av Umåkerpodden innan sommaruppehållet. Denna gång gästas Robert Karlsson av Ulf Kindberg som varit proffstränare på Umåker. Som vanligt kommer många intressanta historier om hästar och händelser.

Del 12Ingemar Hultqvist
Höstsäsongen med Umåkerpodden drar igång. Robert Karlsson har träffat Ingemar Hultqvist, mannen bakom Stall Ratu och amatören som firade stora framgångar under 2017. Några ämnen är vandraren, cancer, Jägersro, Hugo Åberg, Birger Bengtsson, Gavin, Gösta Nordin, Björn, taxikungen, egen travbana, sambo Ingrid, Magalloway, Prix d’Amerique, Samu Sundqvist, Selmer I.H. och 2017. 

Del 13Mats Bucht
Nytt avsnitt av Umåkerpodden. Robert Karlsson har tagit ett snack med Mats Bucht. Lappträsk-sonen som varit proffstränare på Umåker sedan 2002. Det blir ämnen som brottning, Tangens J:r, Dandie Palema m.m.

Del 14Carina Jonsson
Veckans Umåkerpodden är med Carina Jonsson. En pionjär som kvinnlig chefstjänsteman inom travsporten. Vi får bl.a. höra om kallblodssporten, Sleipner, Ina Scot, 33 år med Bosse, travskolenymarkbrytning, Säterman, pappa Sigfrid, Cikadero och Elitstoet.

Del 15Arne Lindström
Robert Karlsson gästas av självaste ”Mr Röbäck”, Arne Lindström byaåldermannen som i år blev ”Årets Röbäckare”. Det blir en historievandring med livet som bonde, via ett 13-årigt ordförandeskap i LRF Västerbotten. Arne som bytte mjölkkossorna mot att hyra ut ett 30-tal stallplatser sedan millenieskiftet. Som hästägare har han bl.a. delägt Breeders’ Crown-vinnaren Rhyme Broline (2,7 mkr). 

Del 16Jan R Larsson
Här kommer ännu ett avsnitt av Umåkerpodden. Robert Karlsson har träffat Jan R Larsson. De pratar om skoltiden med två superkändisar, att vara i alla skålar, kärleken till hästen, inkörningsnjutningen och inte minst hans tid i styrelsen på Umåker, där han ger sin bild.

Del 17 Mats Gällerstedt
Umåkerpodden gästas av Mats Gällerstedt. Det blir samtal om mammas död i cancer, mormor Magda, Lappbarry, chokladpudding, hustrun Annika, J-O Persson, spelvinsten på egentränade The Future, Christer Nylander med salongsgeväret, hästägare, aktietips, utebliven mobiltäckning, ”Spettet” och förstås Järvsöfaks.

Del 18Carina Axroth
Carina Axroth berättar om pappas flicka, prinsessa i Afrika, Sveriges (världens?) första kvinnliga travreferent, skolvärlden, tiden i arresten, uppfödarna i Västergötland, Lars & Kicki Öström, Ulrik 182, Stefan Hultmans ilska, Revelj, första kvinnliga måldomaren, Lyckseleuppdraget och Lennart Jelbe.

Del 19Gustav Andersson
Veckans poddgäst Gustav Andersson pratar om forskning, travgenen, uppväxten bland arbetshästar, pappa, Guli, hustrun, Solrappen, internationella uppdrag, FN, barn och barnbarn, väckelsepredikanten, Iran/Irak, Elding, kemi, Storm & Tor, Sleipner, kriteriestörningen, Lars Mattsons, Moe Odin, vinnarskallen och segerprocenten.

Del 20Malin Viklund
Malin Viklund berättar om Hjoggböle, sin väldiga blyghet, mobbingen i högstadiet, orienteringen, enstöringen, familjen Eriksson, Kismet F.H., Akseli, tiden hos Hultqvist och hennes ord om uppbrottet, kuskandet, Jaguar Håleryd-julen, 2017, hjärtinfarkten och vad som är viktigt i livet.

Del 21 Kjell Strandberg
Vår mångårige banmästare Kjell Strandberg berättar en hel del om banskötsel förr och nu. Vi får även höra om uppväxten i Finland, Tarzan Melander, flygets kyrkogård, barnbarn på Manhattan, Stig H & Sören, väghyveln som sjönk samt när Berth Johansson retade upp honom och en skräckslagen bandagerullande J-O Persson blev åsyna vittne.

Del 22Owe Oscarsson
”Fjällpojken Owe Oscarsson om sin resa från Friden till ordningsman på stallbacken. En annorlunda och mycket hörvärd historia.”

Del 23Malin Söderlund
”Vinnarskallen Malin Söderlund är veckans gäst i Umåkerpodden. Vi får höra om limmet i Mercedesen, familjen, hästarna, fotbollen, hotellet på Norrmalmstorg, företaget och när döden kom på oväntat besök.”

Del 24Constanza Flores
”Veckans gäst i Umåkerpodden är Constanza Flores. Hon inledde i Chile och kom till Lycksele som liten. Kärleken till hästen växte fram och hon ville tidigt uppåt och framåt. Så småningom nådde hon de allra största scenerna tillsammans med Ready Cash. Vi får bla höra om Ulf W Nilsson, brorsan El Toro som är MMA-fighter, Svante Båth, Stig H, Hans Adielsson, Anders Lindqvist, sambon Jonathan, barnen och framtidsplanerna.”

Del 25 Kjell Bergström
”Kjell Bergström gästar podden. Mannen med de långa streakarna. Missat färre än tio tävlingsdagar på Umåker på 60 år. Bott på samma adress i 73 år. Travskribent på VK i 40 år. Och förstås en massa smått och gott om hästar och hästfolk under ett långt travliv.”

Del 26Anna Näslund Bäckström
”Ett mycket matigt avsnitt med hästen i centrum. Lycksele, Sverker Karlsson, köttande fotbollsspelare, dans, Shing Noon, väntan på maken Henrik, Yankee Slugger J:r, Frankrike, träningstänk, Il Sånna, Magnus Djuse och förstås bröderna Troll Kevin och Eld Kevin.”

Del 27Bo-Göthe Svensson
”Bo-Göthe Svensson berättar om arbetshästarna, den tröga starten, Gustav Lennartsson, Anders Lindqvists äventyr i telefonkiosken, Sir B, kompisarnas V5-vinst, topphästarna, värken, självmedicineringen, Tapfer och vännen Torgnys bortgång samt resan till Boden som kunde ha inneburit slutet (Robert var själv med).”

Del 28Thule Jonsson
”Thule Jonsson, Röbäcksamatören som vunnit lopp sex (!) olika decennier. Ett fullmatat avsnitt om ett oerhört innehållsrikt travliv med många kända hästar.”

Del 29Anders Nilsson
”Umåkerpodden med travsällskapets nya Anders Nilsson. Vi får höra en hel del framtidstankar kring vår verksamhet, men också om Hörnefors, den osannolika trippeln, sambon Lena, Max Fenders, Chuck Liddell och Rhyme Broline.”

Del 30 Stefan Dellbro
”Stefan Dellbro är veckans gäst i Umåkerpodden. Mannen som tidigare nästan helt saknade gråskalor berättar om upp- och nedgångar i livet. Hans travkepsar är, Tipster, Spelare, Hästägare, Tränare, Uppfödare och Kusk (vinnare av Amatör-SM).”

Del 31Stefan Johansson
”Umåkerpodden – denna vecka med Stefan Johansson. Han började tidigt med trav. Med tesilar för ögonen rattades gunghästen på tung bana i mkt späd ålder. Nu har han enligt egen utsago mognat och hittat rätt som tränare. Stallet är inte jättestort numerärt, men kvalitén är hög.”

Del 32Anders Lindqvist
”Planen var att Umåkerpodden skulle ta sommarbreak, men så dök Anders Lindqvist upp. Det blev ett mustigt samtal kring högt och lågt.”

Del 33 Caroline Forsner
”Stark höststart för Umåkerpodden. Caroline Forsner pratar om hästuppväxten, Teneriffa, kontrollbehov, backpackerturné, mentala krav, fysisk tränings påverkan på måendet, Zomolli Zei, ponnykarriären, monté, Propulsion och förstås älsklingshästen Ariel T.Dream.”

Del 34 Catarina Norqvist
”Umåkerpodden är aktuellare än någonsin. I detta avsnitt har vi Catarina Norqvist som i lördags selade ut From the Mine till seger i STL-finalen på Solvalla. Som om det inte var nog, hade brodern och stallkamraten Coal Trader strax innan varit fyra i anrika Walter Lundbergs Memorial. Catarina är inte ”något jävla träd” och hon älskar sina hästar över allt annat.”

Del 35Stig Långström
”Hästägarperspektiv i Umåkerpodden. Stig berättar om livet som företagare, ”idrottsordnare” och travengagerad.”

Del 36Malin Åberg
”Vår styrelseledamot Malin Åberg pratar om varför travet är så roligt, hästägande, sin ytterst travintresserade son Wilmer, pappa Torgnys självmord och tiden i Frankrike som innehöll livslärdomar av både bra och dåligt slag.”

Del 37 Torgny Kärrman
”Torgny Kärrman berättar om det familjära, korna, branden, Pauträsk, rektor Davidsson, Perlebröderna, Sleipner, avel, Lennart Nygren och Stig Lindmark. Bland mkt annat.”

Del 38Fredrik Andersson
”Sveriges vinstrikaste kallblodsuppfödare Fredrik Andersson pratar om Guli, dagdrömmeri, rymden, Utah Bulwark, MMA och Bonde söker fru. Bland mycket annat.”

Travprogram 5 april


Klart för att ladda hem.

Umåker
5 april, 2020, 01:57
-2.4
°C
-1.4
°C
-2.4
°C
3.9
m/s
5.8
m/s
max
0.0
mm/h
0.0
mm
idag
Restaurangmeny (+)

Boka bord på,
073-209 48 50


Beställ foton/segertavlor
0730-23 14 14


och V75-lopp®

2019
1) Mr Golden Quick, Bo 31/3
Mika Haapakangas
2) Mr Golden Quick, U 13/4
Mika Haapakangas
3) Guli Anna, D 11/8
Stefan Johansson
4) From the Mine, Sä 7/9
Catarina Norqvist
5) Don Viking, Bs 14/9
Stefan Dellbro
6) From the Mine, S 28/9
Catarina Norqvist
7) Eder Bob, Sk 5/10
Anna Näslund
8) Mr Golden Quick, Sk 5/10
Mika Haapakangas
9) From the Mine, S 2/11
Catarina Norqvist
Norrlands Elitserie
Ansvarig utgivare: Robert Karlsson Tillhandahållare: Västerbottens Travsällskap Databasens namn: umaker.se

Vädret på umåker

-3°