Dubbelseger för Haapakangas

Det var flera fina prestationer under dagens tävlingar. Hemmatränaren Mika Haapakangas tog en dubbel genom Mr Golden Quick och Redhot Tap Dancer (bilden) som båda kördes av Magnus A Djuse.


Dubbelsegrare blev även Robert Bergh som själv körde fine fyraåringen Hail Mary som vi hoppas få återse här om två veckor i Damklubbens Stora Fyraåringspris. Han tog en tränardubbel i och med att Nicklas Westerholm körde Harper Seabrook till seger. Nicklas segrade sedan även bakom egentränade OnTrack He's Black.

Förutom Haapakangas-dubbel hade vi ytterligare två hemmasegrare, Wild Donnan (Ove A Lindqvist/Stefan Dellbro) och Euro Keeper (Jonas Karlsson).

Bilder och loppreferat.

5april1.jpgAmperage Hanover (Ulf Ohlsson/Petri Salmela) kördes offensivt från tillägg och var framme för att överta ledningen med 1400 meter kvar. Han kunde lunka undan till en kontrollerad seger. Ladybug Lara fick loppet i andra utvändigt och hängde med bra till andraplatsen bakom stallkamraten. Tredjepriset till Mandela Zon som spetsade och sedermera släppte till vinnaren för ett lopp i rygg på denne hela vägen in. Fin debutant och fick en bra debut.

5april2.jpg
Wild Donnan (Ove A Lindqvist/Stefan Dellbro) kördes till ledningen in i första sväng. Fick kontrollera händelserna och vann enkelt. Sigge Jodal togs lugnt från start, men tog sats efter ett halvvarv och körde fram utvändigt ledare. Gjorde ett försök, men kunde aldrig utmana till slut. Gosens Titana var snabb ut, men släppte till vinnaren. Tog sig ut i fritt läge på upploppet, men tappade fart i det läget och fick nöja sig med tredjeplatsen.

5april3.jpg
Euro Keeper (Jonas Karlsson) kom fram till andra utvändigt från sitt tillägg, vilket blev först utvändigt med dryga varvet kvar. De pressade sig till ledningen 400 kvar och kunde sedan hålla undan till segern. Andraplatsen till Wally Cocktail som fick andra utvändigt i rygg på vinnaren, men blev först i andraspår 400 kvar. Försökte utmana, men fick aldrig slag på vinnaren. Amazing Girl gick fram som första häst i andraspår, men kunde krypa ner i rygg på ledaren dryga varvet kvar. Tog sig ut i andraspår halvvarvet kvar och avslutade bra till tredjeplatsen.

5april4.jpg
Harper Seabrook (Nicklas Westerholm/Robert Bergh) hamnade som första häst i andraspår och fick tugga utvändigt. Började pressa ledaren på baksidan och kopplade greppet direkt som de svängde in på upploppet. Gick undan på bra sätt. Know My Name hamnade nere i kön och hade lååångt fram i slutsvängen. Avslutade jättesnabbt på upploppet till andraplatsen. Al’s Raging Ace satt i andra utvändigt och gick på när de gick ut på slutrundan. Gjorde en bra insats till tredjeplatsen.

5april5.jpg
Hail Mary (Robert Bergh) var ensam på dubbla tillägg. Var ikapp fältet när 1500 meter återstod och fick andra utvändigt. 1700 kvar attackerade Bergh i tredjespår och halvvarvet från mål övertogs ledningen. Hail Mary länsade undan till en överlägsen seger. Läcker! Gazoline Mearas kom iväg som tredje häst och valde att gå fram som första häst i andraspår med 1400 kvar. Kunde inte svara vinnaren, men var klar tvåa på avstånd.

5april6.jpg
Fräcke Prins (Jan-Olov Persson) stod ensam på start och tog såklart hand om ledningen. Kunde bestämma i eget tempo och började successivt öka under slutrundan och fick ytterligare några längder. Gick ifrån till enkel seger. Järvsö Elling var ensam på dubbla tillägg och var med som sista häst. Gick på 1200 kvar, men tog sig aldrig i närheten av vinnaren.

5april7.jpg
Mr Golden Quick (Magnus A Djuse/Mika Haapakangas) hamnade som tredje häst i andraspår, en bit ner. Gick på 1500 kvar i tredjespår och landade utvändigt ledaren 1100 kvar. Utmanade ledaren på upploppet och kunde koppla grepp kort före mål. Bra! Digital Ink tog sig till ledningen i första sväng och sedan fick bestämma tempot. Såg ut att ha det klart, men blev utmanad sista biten och fick ge sig. Eder Bob spetsade och släppte för ett lopp i ledarryggen. Fick aldrig chansen och blev trea.

5april8.jpg
Missya Degato (Jill Ivarsson/Brage Hansen) fick loppet i andra utvändigt. Kom igenom bra när den framför övertog ledningen. Utmanade på upploppet och kunde koppla segergreppet i tid före linjen. Flare fick tugga utvändigt ledaren och lade press på denna på bortre lång. Tog över kommandot när ledaren galopperade. Såg ut att gå mot segern, men kunde inte stå emot sista biten. Sheherazade Face avslutade bra från fjärde utvändigt till en tredjeplats.

5april9.jpg
OnTrack He’s Black (Nicklas Westerholm) blev hängande från start och fick backas ner i kön. Gick med i angrepp 400 kvar och avslutade mycket bra. Kopplade greppet i god tid före linjen. Corroded backades ner och hamnade i tredje utvändigt, vilket blev andra ut 1300 kvar. Gick på i tredje 400 kvar och hade grepp, men kunde inte svara vinnaren. Lexington Tooma övertog ledningen efter 500 meter, men fick släppa den samma med 1300 kvar. Kom ut i slutsvängen och fick lucka mellan hästar, men fick nöja sig med tredjeplatsen.

5april10.jpg
Redhot Tap Dancer (Magnus A Djuse/Mika Haapakangas) öppnade bra, men fick släppa ledningen för ett lopp i rygg på ledaren. Knappa varvet kvar gick de ut som första häst i andraspår. Kunde inte gå i närkamp med ledaren förrän på upploppet och då kopplades greppet 100 kvar. Härlig inställning. Atlas Eagra körde sig till ledningen i första sväng och drog undan. Försökte skaka av sig konkurrenterna i sista sväng, men kunde inte svara vinnaren sista biten. Satellit L.A. kördes i tredje invändigt och avslutade bra till en tredjeplats.

Spellista på YouTube med repriser på samtliga lopp >>

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Publicerad söndag 5 april 2020. info@umaker.travsport.se