Even's Cool Boy är tillbaka!

Efter nästan sju månaders frånvaro, var det ikväll dags för comeback på Bergsåker för femårige Even's Cool Boy. Robert Dunder körde slalom mellan konkurrenterna och kunde till slut vinna enkelt mot äldre meriterat motstånd. Stable Haapakangas fixade en snygg seger genom B.W.T.Devil där Veikko körde och Mika tränar.


Even's Cool Boy hade spår 7 bakom bilen och Robert Dunder valde att backa ner som sista häst på innerspår. Där låg de lugna tills 800 kvar när Robert tog ut honom i andraspår, fortfarande som sista häst. Det blev fritt fram i andraspår genom slutsvängen och de tog sig hastigt framåt. 300 kvar fick de ner på innerspår för att runda en tröttnande konkurrent och 150 kvar var det åter fritt i andraspår. Greppet kopplades 100 kvar och segern måttades till en längd på 1.12,6a/2140m. Vilken comeback av femåringen som tjänade 60 000 kronor mot meriterat motstånd. Robert Dunder tränar och Stall Invictus HB äger vinnaren.
- Han var inte trött i mål heller så jag har gjort mitt jobb i vinter. Jag tror alltid på chans med den här men nu verkade det lite orimligt ändå att han skulle kunna vinna mot det här motståndet. Som jag tycker så handlade det ju om hästar snäppet under Sverige-eliten! Men vi fick ett bra lopp och jag chansade rätt där  sista 400. Det känns skönt när det går vägen, säger Robert Dunder som laddar mot femåringsloppet Berth Johansson Memorial under Umåkers V75-dag i april med Even's Cool Boy.

B.W.T.Devil startade från springspår och Veikko Haapakangas kom ner som tredje häst i andraspår, vilket senare blev andrapar utvändigt. I slutsvängen påbörjade Veikko ett avancemang i tredjespår och tog sig successivt framåt med bra fart. På upploppet kopplades greppet 100 kvar och det blev seger med 1,5 längd på 1.17,2v/1640m. Det femåriga stoet tog sin andra raka seger med Veikko. Hon tränas av Mika Haapakangas och de finska ägarna Martti & Prijo Kärkäinen kunde räkna in 30 000 kronor.

Text: Håkan Persson & Mikael Wikner
Foto: David Schreiner, TR Bild

Publicerad onsdag 1 april 2020. info@umaker.travsport.se