Ledare: "V75-helg"

Att det är annorlunda tider torde de allra flesta vara överens om.
Tänk så lite vi egentligen vet.
Om vad som ska komma.
Och om hur det ska bli.


Inte minst därför är det viktigt för oss alla att göra tiden vi har så bra som möjligt. Denna helg tvingas vi att tävla utan publik på plats, men att alla via andra kanaler kan njuta av sköna fyrbenta atleter på vår bana är något att vara djupt tacksam över.

Som Månprinsen A.M. Detta vidunder. Han har hunnit bli 13 år, men intrycket i årsdebuten senast var breathtaking. Tio raka segrar, och senast han förlorade var i juli 2018. Då vann Lome Brage, som är med idag också. Över kort distans, som idag. Och ett besvärligt spår bjuder vi på. Gunnar Melander, denne tidlöse man som alltid har varit med som det känns. Hade inte kört ett race sedan i oktober ifjol när han förra veckan satte sig upp och flinade bakom ”Prinsen”. Duellen mot Lannem Silje är en s k modern klassiker, och den bataljen kommer att finnas på min näthinna så länge jag lever. Ta er tid och njut av Månprinsens skönhet. Mycket vackrare än så blir det inte.

Att både en derbyvinnare (Attraversiamo) och en vinnare av Hambletonian (Perfect Spirit) startar på Umåker samma dag är bara det en wowgrej. Attraversiamo (Båth) vann Umåkers Treåringselit denna helg för två år sedan, och sedan dess har han varit en favorit. Innerspår idag i Berth Johanssons Memorial. Daniel Redén har gjort det till en synnerligen trevlig vana att gästa oss denna helg. Vi testar honom lite extra med att erbjuda Perfect Spirit ett tolftespår i UM Fastigheter-Guldbjörken, som är sista deltävlingen i Paralympiatravet (final på Åby kommande lördag med en miljon till vinnaren).

Hemmahopp
Hemmahoppen är förstås flera, men spårguden kunde ha varit vänligare. Even’s Cool Boy börjar från åttonde när han ska försöka ta revansch på Attraversiamo från i somras när han sånär hann fram i Norrlands Grand Prix. Efter snygg slalomkörning av Robert Dunder blev det full pott i årsdebuten, och den store och coole lär i sedvanlig ordning vara sprängfylld med självförtroende:

  • En derbyvinnare, hur svårt kan det vara?

From The Mines sista månader av 2019 är något för sagoböckerna. Årsdebuten grusades av usla förberedelser, och det har laddats om. Åttondespåret förhöjer spänningen några snäpp. Minnestads El Paso skubbar 10-tider varje gång och doktorn från Hudik är snudd på tapprast med sin cape och sitt svärd.

I Klass I jagar Redhot Tap Dancer (Haapakangas) femte raka, men han möter tre undantagsdjur. Jörgen Westholms bildsköne Strong Heartbeat, Robert Berghs bjässe Van Gogh Z.S. samt snackhästen Master Blaster, som började hos ”bullerfamiljen” i Boden och via en misslyckad sejour hos Reijo Liljendahl numera finns hos ”Fredde” Larsson. Conrads Gregor (Lennartson), Variety Show (Dunder) och Emilie K. (Kytölä) från hemmalaget vill också vara med. Här snackar vi!

Samarbetspartners
Förstås ett speciellt partnerår, men vi känner oerhörd glädje över det gäng som valt att finnas med trots allt. UM Fastigheter klev in som huvudsponsor för Guldbjörken 2019 och fortsätter på den inslagna linjen i år. Entreprenören, visionären och aktivitetsgaranten Leif Danielsson är en värdefull diskussionspartner inför den framtid som obönhörligen kommer.

Umeå Hamn, via vår styrelseledamot Bertil Hammarstedt och Visit Umeå (Gabriella Hed Vall representant) är två andra stabila partners. Easy LED och Nordelektro är de två företagen som är med oss i vårt nydanande banbelysningsprojekt. Vi blir landets första bana med LED-belysning, och det är ingen vågad gissning att fler kommer att följa efter. Tack alla för er medverkan!

Vi är snart igång!
Ni vet vad som gäller. Behövs ni för att genomföra tävlingarna är ni välkomna. Annars inte. Punkt.

Vi hörs!
/Robert Karlsson, vd

Publicerad tisdag 14 april 2020. info@umaker.travsport.se