Alfie, snabbast av alla

Alfie var snabbast av alla i Norrländska Elitstoet och kunde för Ove A Lindqvist plocka segerchecken på 100 000 kronor till ägaren, tränaren och uppfödaren Lars-Erik Karlsson från Järvsö. Ove A tog en dubbel när han stängde tävlingarna med Ivarsviking (Nicklas Lundgren). En kuskdubbel blev det även för Magnus A Djuse som segrade med Madonna Morique (Amanda Löfqwist) och Ävja Palema (Robert Skoglund). Kalla snabbloppet vanns av 14-årige Mel Odin tillsammans med Micael Melander och det varma snabbloppet blev en wire-to-wire för Empire Garbo (Svante Båth) med Ulf Ohlsson.


web-8121.jpg

Trumpie (Nicklas Westerholm) inledde från tillägg i en galoppfylld inledning. Han kom igenom bra och kunde köras till ledningen med dryga varvet kvar. Stegade sedan undan till säker seger på bra sätt. Kaelan F.Boko galopperade inledningsvis, men kom tillbaka och hängde på bra till andraplatsen. Hanish fick andra utvändigt och var med som tredje häst i slutsvängen. Höll bra till tredjepriset.

web-8220.jpg
Madonna Morique (Magnus A Djuse/Amada Löfqwist) inledde i fjärde invändigt, men kunde poppa ut i tredje utvändigt och kom snabbt i tredjespår genom slutsvängen. Greppet kopplades mitt på upploppet till seger och han vann säkert före Galaxy som körts invändigt. Galaxy kom ut i slutsvängen och avslutade bra, men hann inte i fatt vinnaren. Bra avslut till tredjeplatsen av Alfas Leonore mellan hästar.

web-8299.jpg
Global Brexit (Daniel Wäjersten) var ensam på tillägg och kördes fram som första häst i andraspår när hon kom i kapp fältet efter 400 meter. Kunde kontrollera loppet och gå undan till seger på ett bra sätt. Lugo chansades invändigt och såg ut att bli fast. Kunde backas lopp 600 kvar och kom snabbt via tredjespår i slutsvängen, men kunde inte utmana om segern. Tredjepriset till Arcipelago Box som satt i kön. Bra avslut.

web-8374.jpg
Ävja Palema (Magnus A Djuse/Robert Skoglund) spetsade och drog i sitt tempo hela vägen. Blev rejält utmanad sista biten, men kunde hålla undan. Darling Laser satt i tredje invändigt. Hittade ut i andrapår i slutsvängen och avslutade mycket vasst via tredjespår på upploppet. Nära att hinna fram. Tredjeplatsen till Kajsa Jonz som kördes invändigt och fick fritt i slutsvängen, men hade för långt fram. Ändå inte långt bakom vinnaren.

web-8534.jpg
Socrates Face (Mats E Djuse/Patrik Sjöberg) öppnade raskt till utvändigt ledaren, men kördes till fronten efter ett halvvarv. Kunde gå undan på upploppet, säkert. Somebody's Promise spetsade inledningsvis, men tog ledarryggen efter 500 meter. I slutsvängen backades hos loss och avslutade bra till andraplatsen. Entre hittade andra utvändigt, men fick ta först utvändigt efter ett halvvarv. Kämpade bra till tredjeplatsen.

web-8619.jpg
Mel Odin (Micael Melander) fick en inledande startgalopp, men kom tillbaka och gick med som andrahäst i tredjespår på sista långsidan. Eget angrepp in på upploppet och hann undan till segern. Stark comeback av 14-åringen! Galileo satt i andra utvändigt och blev fast där. Kom loss mellan hästar på upploppet och avslutade raskt, men hann inte fram. Delsbofaks kördes invändigt och fick aldrig riktigt fritt. Såg ut att ha sparat i mål. Passas i rätt gäng nästa gång.

web-8715.jpg
Superman P.R. (Sandra Eriksson/Jenny Hassgren) fick tredje invändigt och kunde sedan komma fram i rygg på ledaren. Luckan kom som på beställning i början av upploppet och Super Arnie-hingsten spurtade raskt till segern. Let's Dance Rick satt i kön, men följde med i spåren genom slutsvängen. Fixade andraplatsen efter ett rykande upplopp. Blackie Lawless tappade mycket på en inledande startgalopp. Provade i tredje 1500 kvar, men backades sedan ner i kön. Provade invändigt i slutsvängen och kom fram i rygg på vinnare, men fick aldrig fritt.

web-8839.jpg
Alfie (Ove A Lindqvist/Lars-Erik Karlsson) chansades invändigt, men kunde successivt ta sig ut i spåren under slutrundan och kom snabbt i fjärdespår på baksidan. Var uppe i ledarduon och gick undan till säker seger. Mycket snabb! Karlängs Lill satt nere i kön, med i tredjespår 800 kvar. Smögs i ryggar till upploppet och avslutade bra till andraplatsen. Torpa Olea inledde i femte utvändigt, gick på i tredjespår dryga varvet kvar, fick rygg att följa. Framme utvändigt ledaren halvvarvet kvar. Kämpade bra, men fick nöjda sig med tredjepriset.

web-8922.jpg
Empire Garbo (Ulf Ohlsson/Svante Båth) hade raska fötter från springspår och tog hand om ledningen. Fick bestämma tempot och kunde relativt ohotat gå undan när de ökade takten under slutrundan. Zorro Swing var också snabb från start och tog rygg på ledande favoriten. Fick luckan i sista sväng och avslutade bra. Digital Engine kördes invändigt och avslutade också bra till en tredjeplats.

web-9015.jpg
Ivarsviking (Ove A Lindqvist/Nicklas Lundgren) kördes via tredjespår fram utvändigt ledaren, för att sedan överta med ett och ett halvvarv från mål. En säker spetsseger på bra sätt. Guldhagens Leopold hamnade som första häst i andraspår 1500 kvar. Fick göra jobbet utan rygg och höll bra till andraplatsen. Wild Wiking kördes till ledningen efter knappa halvvarvet, men släppte til vinnaren 1500 kvar. Kom ut i slagläge på upploppet, men kunde inte gå i närkamp med duon framför.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Publicerad fredag 7 augusti 2020. info@umaker.travsport.se