Bear Briar mäktig från ledningen

Två hemmasegrar ikväll. Bear Briar (Krister Söderholm/Sören Lennartson) levererade en snygg spetsseger när de drog undan till säker seger. Även Aliceinwonderland (Stefan Johansson) segrade från ledningen, efter att de tidigt spetsat från sitt tillägg.


web-0289.jpgDeviljas Oden (Jens Eriksson/Teresa Cardin) öppnade raskt från tillägg och satt i ledningen redan in i första svängen. Där satt de med Lill Elden hela tiden på utsidan och dessa två stred sida vid sida hela vägen in i mål. Hårt i mål, men segern till Deviljas Oden före en tapper Lill Elden. Tredjeplatsen till Skafferprinsen som mestadels kördes på innerspår och kom fram bra under slutrundan, men en bit bakom tätduon i mål.

web-0356.jpg
Katshing Zon (Leif Eriksson/Lage Berglund) utmanade från start, men fick ta positionen som första häst i andra spår. De pressade lite på ledaren vid halvvarvspassering, men fick svar och blev avlösta för att ta andra ut vid varvningen. Halvvarvet från mål attackerade de via tredjespår och vann till slut säkert efter en bra avslutning. Fillibabba Laday satt sist invändigt, men fortsatte att ta sig från på innerspår. Kom ut på upploppet och avslutade mycket snabbt och blev tvåa. Eni Med inledde invändigt, men kom ut i tredje utvändigt efter knappt ett varv. Gick på i mitten av slutsvängen via tredjespår och spurtade till tredjeplatsen.

web-0452.jpg
Uncontested Match (Susanne H Osterling/Ulrika Rehn) hittade tredje utvändigt och kunde avvakta med attacken till slutsvängen när de gick med i tredjespår för att sedan ställa på i egen attack på upploppet.. Gick snabbt och avgjorde till slut lätt. O.P.'s Fantastic fick loppet i andrautvändigt och gick på via tredjespår i slutsvängen. Drog fram vinnaren och fick nöja sig med andraplatsen. Cartman var snabbast från start och kördes i ledningen. Höll ändå godkänt till tredjeplatsen.

web-0540.jpg
Minna C.G. (Ricky Eklund/Johanna Persson) tog hand om ledningen från innerspåret och ledde sedan racet runt om till säker seger. Kallsy kördes invändigt och fick fritt på upploppet. Avslutade mycket snabbt och var inte långt efter i mål. Smedheim Snerta hamnade utvändigt ledaren och fick göra grovjobbet. Blev avlöst 700 kvar. Försökte haka på vinnaren genom slutsvängen, men fick inte riktigt kontakt. Höll bra som trea.

web-0634.jpg
Owen Face (Marcus Wallin/Jan Hagman) inledde i tredje utvändigt, men kördes fram utvändigt ledaren med 1500 meter kvar. Pressade på ledaren på sista bortre lång för att överta med halvvarvet hem. Gick undan på bra sätt. Wasa Thunder kördes invändigt och fick fritt för att spurta till en andraplats. Global Teardrop satt i fjärde utvändigt. Gick med i tredje 600 kvar. Kom snabbt långt ut på upploppet och hann precis fram till tredjepriset.

web-0725.jpg
Aliceinwonderland (Stefan Johansson) brakade på raska fötter till ledningen redan efter 400 meter från sitt springspår på tillägg. Därifrån dirigerades loppet och de kunde gå ifrån till en säker seger. Bra insats! Dazzling Pearl satt i femte utvändigt och gick på i tredjespår 700 kvar. Avslutade mycket bra till en andraplats, utan att hota vinnaren. Trea Alisiha Kick satt invändigt i kön. Gick med i tredjespår 700 kvar. Hade långt fram i slutsvängen, men hade bra fart under hovarna hela vägen in i mål. Vasst upplopp!

web-0830.jpg
Bear Briar (Krister Söderholm/Sören Lennartson) var snabbast från start och tog hand om ledningen. Ökade takten under slutrundan och fick flera längders försprång. Joggade undan till säker seger. Bra! Hunter Dillon satt i tredje utvändigt. Hamnade lite i maskin bakom galopperande häst, men kunde avsluta mycket bra till andraplatsen - på avstånd från vinnaren. Wally Cocktail fick loppet i fjärde utvändigt och gick med i tredjespår genom slutsvängen. Jobbade in tredjeplatsen i sista stegen.

web-0899.jpg
Gelato (Micael Melander/Gabriella Laestander) hamnade i tredjepar utvändigt, vilket efter ett positionsbyte blev andra utvändigt. Attackerade via tredjespår halvvarvet kvar och gick snabbt genom svängen. Mitt på upploppet kopplades greppet till säker seger, karriärens första. Devs Dardevil kördes till ledningen efter ett halvvarv. Höll bra, men kunde inte freda sig mot vinnaren. Bijoux de Fer kördes invändigt. Backades loss i slutsvängen och levererade en mycket vass avslutning till tredjeplatsen.

Vi noterar även en hästägarseger från Rommetravet, i E30-finalen på Romme idag. Det var Quickstart HB i Umeå som tog en seger med Shut Up And Dance (Oskar Florhed/Robert Dunder) som är uppfödd av Thomas Lundström i Umeå. Segern var värd 40 000 kronor för ägarna.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Publicerad lördag 15 augusti 2020. info@umaker.travsport.se