From the Mine tog Ådalspriset!

Idag avgjordes Ådalspriset på Dannero och det blev Umåkerseger genom Stall Grås From the Mine (Catarina Norqvist) som kördes av Magnus A Djuse. Det var 100 000 kronor i förstapris. Fina pengar blev det även för Källsjöviking (Mats Gällerstedt) som fick 56 250 kronor för en delad andraplats i Svensk Travsports Guldtäcke.


From the Mine öppnade raskt och utmanade om ledningen. Magnus A Djuse kunde pressa sig till ledningen efter 400 meter för att nå halvvarvet på 1.10. Sedan fick de dämpa till 1.14,2 på varvet. Djuse ökade tempot under slutrundan och grillade konkurrenterna. På början av upploppet gick From the Mine ifrån och fick några längder. Bucks To Burn försökte mitt i banan, men var till slut slagen med en halv längd. Segertiden blev 1.12,9a/2140m. Förstapriset var på 100 000 kronor till ägarna i Stall Grå HB, som dessutom är uppfödare. Tränarjobbet har Catarina Norqvist gjort.

Källsjöviking inledde invändigt, men efter ett varv klev Mats Gällerstedt ut som första häst i andraspår. De försökte rå på ledaren, men denne var för bra idag. Det blev en delad andraplats för en en mycket bra insats som belönades med 56 250 kronor till ägarna Tomas & Lennart Domeij och Tina Asplund.

Ove A Lindqvist satte dit tredje raka för Skellefteåhästen Brida (Ann-Catrin Frisk) som var helt överlägsen i ett stolopp. Segertiden 1.13,9a/2140m.

Yippeekiyay A.F. grejade en tredjeplats i ett sprinterlopp med sin tränare Jan-Erik Erikson.

Dagens huvudlöpning var Svenskt Kallblodskriterium och där gick segern till Öystein Tjomsland som segrade bakom Brenne Bas. Umåkeranknytningen i loppet var Guli Em (Jan-Olov Persson) som är uppfödd i Skravelsjö av Fredrik Andersson & HB Anderssons Hästar grejade en hedersam femteplats.

Text: Håkan Persson
Foto: Girlpower HB / TR Bild