Guli Major tog tredje raka

Swedfact Trots Guli Major (Anne-Mari Fjällström) tog tredje raka segern ikväll när de segrade i DubbelCupens försök med 100 000 kronor i förstapris på Bodentravet. Krister Söderholm kunde måtta in en knapp seger längst ut i banan på ett läckert målfoto med fyra hästar i bredd.


Guli Major togs lugnt från sitt tillägg och låg nere i kön med Krister Söderholm. De gick med i ett angrepp i tredjespår dryga varvet från mål. 400 kvar kom de i egen attack ute i fjärdespår. En snabb avslutning med fyra hästar i bredd över linjen, men målfoto visade huvudets fördel för Guli Major som segrade på 1.26,3v/2160m. Det är Anne-Mari Fjällström som tränar och femåringen är faktiskt obesegrad i hennes regi efter två starter. Swedfact Trot AB i Umeå äger vinnaren som är uppfödd av Fredrik Andersson & HB Anderssons Hästar. 

Ove A Lindqvist tog för andra gången på några dagar hem en större kuskseger med ett kallblodssto. I fredags vann han som bekant Norrländska Elitstoet med Alfie på Umåker. Idag satte han dit Skellefteåhästen Oddsy (Ove Eriksson) i Greivins Minne. De segrade med en halv längd före Guli Vinn (Mika Forss/Mats Gällerstedt) som kämpade tappert och belönades med 50 000 kronor.

Text: Håkan Persson
Foto: Petra Älvstrand TR Bild

Publicerad onsdag 12 augusti 2020. info@umaker.travsport.se