Guli Vinn från dödens

Idag på lunchen travades det på Bodentravet. Det kördes försök till Greivins Minne och Ove A Lindqvist vann båda försöken. Han segrade med Mats Gällerstedt-tränade Guli Vinn som segrade från utvändigt ledaren och med Skellefteåstoet Oddsy (Ove Eriksson).


Guli Vinn öppnade bra, utan att vara med i spetskörningen. När positionerna var intagna, satt Ove A Lindqvist med honom som första häst i andraspår. De hade några längder fram till Sundbo Nova (Robert Skoglund) som drog i ledningen. I slutsvängen sög de sig allt närmare och i utgången var de utvändigt. Inne på upploppet kopplades greppet tidigt och Guli Vinn kunde gå undan till seger med två längder på 1.26,2a/1640m. Det var 25 000 kronor i förstapris till ägarna i Stall Vännfors Odin. Vinnaren är uppfödd i Skravelsjö av Fredrik Andersson. Mats Gällerstedt tränar Guli Vinn, men även trean Vännfors Stjärna (Sandra Eriksson) som avslutade snabbast mitt i banan från spår 12 och femman Stålviktor (Leif Eriksson). Alla tre tog sig till finalen av Greivins Minne den 12 augusti med 100 000 kronor till vinnaren.  

Ove A Lindqvist tog en kuskdubbel, eftersom han även segrade i det andra försöken av Greivins Minne med Oddsy (Ove Eriksson). Här var Wild Donnan (Hanna Olofsson/Stefan Dellbro) tvåa och vidare till final är även Röyns Kristine (Krister Söderholm/Aleksi Kytölä).

Aleksi Kytölä fick även med sig en andraplats hem via Pacino Brave (William Strand) som var ute i ett långlopp.

HP

Publicerad tisdag 4 augusti 2020. info@umaker.travsport.se