Helgsammanfattning

Bottnas Estelle (Ove A Lindqvist/Valde Lindström) skrällde till på Solänget i fredags när de spurtade hem ett långlopp. Ove A Lindqvist tog där en dubbelseger. Wasa Warrior (Aleksi Kytölä) var tvåa i Toto75-finalen på Seinäjoki i lördags och tjänade 5 000 EUR.


Bottnas Estelle startade från dubbla tillägg i ett långlopp och Ove A Lindqvist körde fram invändnigt som femte häst vid sargen. De kom fram ett hack efter 800 meter och när det återstod 1300 kunde de poppa ut i tredje utvändigt. I slutsvängen vred Ove på i tredje och tog upp jakten på ledarduon. Det såg ut att bli enkelt för Zodiac Kronos (Jan Norberg/Anna Näslund), men tyvärr blev det galopp kort före mål och då blev segern enkel för Bottnas Estelle som avslutade vassast. En bra insats och segern skrevs till tre längder på 1.16,6/2680m. Den var värd 20 000 kronor till Valde Lindström i Röbäck som både tränar och äger segerstoet som tog första segern sedan 2017.

Ove A Lindqvist segrade även bakom Brida (Ann-Catrin Frisk) som var bäst i ett fyraåringslopp för ston. Därmed blev det en kuskdubbel. Mats Gällerstedt fick med sig en tredjeplats bakom egentränade Guli Best i ett fyraåringslopp som var ett försök i Norrlands Elitserie.

Wasa Warrior åkte till Seinäjoki för att starta i Toto75-finalerna. Hannu Torvinen körde honom till en andraplats på 1.12,9a/2100m. Här var andraplatsen värd 5 000 EUR. Aleksi Kytölä tränar.

Don Viking (Ulf Ohlsson/Stefan Dellbro) startade i ett STL-klassat kallblodslopp utanför kupongen på Rättvik i lördags. Han travade 1.22,1v/1640m och det räckte till en fjärdeplats.

Idag söndag har det ponnytravats på Dannero. Ingen seger till Umåker, men Vendela Lång fick med sig två andraplatser med Pollypuff och Moki Eye. Dessutom blev det en tredjeplats för Ella Ersson Svedelius med Bäckdalens Kamelia.

HP

Publicerad söndag 2 augusti 2020. info@umaker.travsport.se