Lördagens nyheter

Vi fick en uppfödarseger i STL - Klass I finalen på Åby när Thomas Lundströms uppfödning Pleasure for Cash imponerade storligen och segrade på 1.11,2a/2140m. Det blev en seger ikväll på Skellefteåtravet för Dazzling Pearl (John Östman), dessutom två ponnysegrar på Solänget genom Pollypuff (Vendela Lång) och Lau (Elsa Nystedt).


Pleasure for Cash startade från innerspår med Örjan Kihlström, men de kom tidigt ut i andraspår och kunde runda till ledningen. Bra tempo när han öppnade halvvarvet på 1.08,6 för att varva på 1.10,6. Trots det kunde han avsluta i underkant 1.11 sista halvvarvet till seger med två längder på 1.11,2a/2140m. Oscar Berglund tränar och ägarna i Wepp Om HB har bolaget i Övik, men med delägare i Umeå. Förstapriset på fina 220 000 kronor och det är som sagt Thomas Lundströms uppfödning.

Dazzling Pearl försökte utmana om ledningen, men körande Jami Mikkonen valde in i första sväng att backa ner i rygg på ledaren. Där satt de var till dryga halvvarvet kvar när hon kom ut i andraspår och i slutsvängen kom attacken i tredjespår. Hon gick snabbast och kopplade tidigt greppet på upploppet till en säker seger med tre längder. Segertiden blev 1.15,9v/2140m och förstapriset var på 10 000 kronor. Eljas Oinonen från Finland är både ägare och uppfödare. Tränar gör John Östman.

Pollypuff (Vendela Lång) vann med fem längder på nya rekordet 2.27,0g/1240m och Lau (Elsa Nystedt) vann med två längder på 2.08,8g/1640m.

Noterat:

Från Skellefteåtravet noterar vi även tredjeplatser för både Oleander Face (Caroline Forsner/Annbritt Johansson) och Little by Little (Thomas S Johansson/Jan Öberg), samt en uppfödarseger för Fredrik Andersson & HB Anderssons Hästar genom Guli Orkan (Björn Karlsson).

Från Solänget noterar vi även en andraplats för Miio (Wilma Gerklev), samt tredjeplatser för Vizzard Wee (Ella Ersson Svedelius/Alexandra K Strandberg) och Stenbydal'sLindera (Ella Ersson Svedelius).

HP

 

Publicerad lördag 8 augusti 2020. info@umaker.travsport.se